Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΟΣ

Κώστας Παπαδάκης
Μία απροσδόκητα μεγάλη λαϊκή νίκη, πάνω από κάθε αισιόδοξη προσδοκία επιφύλαξε το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. 

Στην πιο σκληρή, απροκάλυπτα ταξική από τις δυνάμεις του "ΝΑΙ" εκλογική μάχη, η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ξεπέρασε τις κομματικές γραμμές, νίκησε το φόβο και την ανασφάλεια και έδωσε αποστομωτικό χτύπημα στα διευθυντικά επιτελεία της τρόϊκα επιστρέφοντας τους οικονομικούς και πολιτικούς τους εκβιασμούς. 

Ξεπέρασε τη δίκαιη αγανάκτηση για τις ουρές στα ΑΤΜ και το κλείσιμο των τραπεζών, προϊόν της έλλειψης προετοιμασίας και της γενικότερης ασυναρτησίας της κυβερνητικής πολιτικής που υπήρξε ο μεγαλύτερος εχθρός του "ΟΧΙ" τις μέρες αυτές. εξευτέλισε την ανελέητη και χωρίς όρια προπαγάνδα των ιδιωτικών καναλιών και έστειλε ξανά στον πολιτικό τάφο τους βρυκόλακες που επιστράτευσαν στο παιχνίδι της χειραγώγησης. Ο λαός πήρε τον αγώνα στα χέρια του και νίκησε. Συνέτριψε οριστικά τις μνημονιακές δυνάμεις δημιουργώντας ανεπανόρθωτα ρήγματα στις τάξεις τους, είπε το δικό του ¨ΟΧΙ", που φτάνει πολύ μακρύτερα από το "ΟΧΙ" της κυβέρνησης και έστειλε βροντερά το μήνυμά του μέσα και κυρίως έξω από την Ελλάδα. 

Σε όλες τις γωνιές της χώρας και με αξιοθαύμαστες επιδόσεις στις εργατικές συνοικίες, τις αγροτικές και τις τουριστικές περιοχές παρά την ιδιαίτερη συστημική προπαγάνδα, παντού ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία συνέχισαν επάξια την παράδοση της κατοχικής αντίστασης, σήκωσαν το γάντι του εκβιασμού, αποδέχθηκαν το δίλημμα που έδωσαν στο δημοψήφισμα οι εκπρόσωποι "των θεσμών" ναι η όχι στο ευρώ και στην "Ευρώπη" και ανταποκρίθηκαν. 

Δεν δόθηκε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση, ούτε έγκριση των πεπραγμένων της, ούτε ζητήθηκε "εθνική συναίνεση", ούτε "πάση θυσία συμφωνία". Απαλλαγή από τα μνημόνια και τους "θεσμούς" αξιώθηκε. Το ΟΧΙ ανήκει στον λαό του. Οσο και αν όλοι αυτοί που μέχρι χθές εξόρκιζαν το "ΟΧΙ" ως "ρήξη της Ελλάδας με την Ευρώπη" και τώρα κάνουν ότι μπορούν για να διαστρεβλώσουν το νόημα που οι ίδιοι του έδιναν. Πρόκειται για πολύ ευρύτερη λαϊκή νίκη, σαφέστατη δήλωση επιμονής στον πολιτικό αγώνα για την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την αμφισβήτηση του χρέους, με ότι αυτό σημαίνει για τη σχέση της Ελλάδας με το ευρώ και την Ε.Ε. Εναν αγώνα που από αύριο συνεχίζεται με μεγαλύτερη δύναμη στα συνδικάτα, τις γειτονιές και τους δρόμους απαγορεύοντας στην κυβέρνηση να την παραβλέψει.

Αθήνα, 6/7/2015 

2 σχόλια :

Ηλίας Τζαμ. είπε...

Οι μεγάλες λαϊκές νίκες δεν έρχονται στον καναπέ του λαού, χάρις στα επιδέξια παιχνίδια των προικισμένων ηγετών.
Ερχονται με σκληρή πάλη, αγώνες, καταδίκες, αίμα, του ίδιου του λαού.
Γι αυτό και δεν είναι και ποτέ "απροσδόκητες", ούτε κέρδη σε τζόγο.
Το αποψινό ανακοινωθέν της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι το πρώτο απότοκο της μεγάλης λαϊκής νίκης;
Και ό,τι ξέρουμε καλά, πως θα ακολουθήσει;
Προσγειωθείτε παιδιά!
Και απαλλαχτείτε από το "σύνδρομο των αλλεπαλλήλων νικών", που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάντια.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι εννοούσες με το ΟΧΙ;

http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/07/blog-post_79.html