Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους.


Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους.
Η συμμετοχή, η αντίσταση και η πάλη εργαζομένων και λαού σφραγίζουν τις εξελίξεις.

Με ογκώδη μεγάλα αλλά και μαχητικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας απάντησαν οι εργαζόμενοι και ο λαός στη επίθεση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής του δοτού πρωθυπουργού της τρόικας, του ΔΝΤ, της ΕΕ και των ντόπιων εκφραστών τους.
Κύριο χαρακτηριστικό των μαχητικών συλλαλητηρίων ήταν η δύναμη και η αντοχή που επέδειξαν οι διαδηλωτές στα πρωτοφανή μέτρα καταστολής.
Στην Αθήνα η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων πνίγηκε ΑΝΑΙΤΙΑ από χιλιάδες χημικά και επιθέσεις των κατασταλτικών δυνάμεων στους διαδηλωτές.  Στις 5.30 μ.μ. η πλατεία Συντάγματος, με όλους τους γύρω δρόμους της μέχρι και τους στύλους του Ολυμπίου Διός, η Πανεπιστημίου και η Σταδίου σε όλο το μήκος τους, η Ερμού και η Μητροπόλεως μέχρι το Μοναστηράκι, η πλατεία Ομονοίας και όλοι οι γύρω δρόμοι,  ήταν ασφυκτικά γεμάτοι.
Η πυκνότητα των διαδηλωτών στη συγκέντρωση, σε όλα τα παραπάνω  σημεία, ήταν τέτοια που ήταν αδύνατη η μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο.
Στις 5.30 μμ περίπου και την ώρα που έφτασαν ύστερα από μεγάλες προσπάθειες μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη ο Μίκης Θεοδωράκης με το Μανώλη Γλέζο, εκείνη τη στιγμή διάλεξαν οι δυνάμεις καταστολής, εντελώς απρόκλητα, να επιτεθούν με χιλιάδες χημικά στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές.  Οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες έριχναν τόνους χημικών μέσα στο πυκνό πλήθος που λόγω και της πυκνότητας ήταν αδύνατο να μετακινηθεί για να προφυλαχθεί. Ηλικιωμένοι με καρδιο-αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και πολλοί άλλοι  πολίτες κινδύνεψαν. Ήταν τύχη ότι δεν υπήρξε νεκρός.
Όλο το κέντρο της Αθήνας  μετεβλήθη σε πεδίο μάχης. Οι συνεχείς επιθέσεις των κατασταλτικών δυνάμεων σε όλο το εύρος της συγκέντρωσης, σε κάθε σημείο που βρίσκονταν οι διαδηλωτές, δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, που παρέμειναν μέχρι αργά τη νύχτα στο κέντρο.
Η ηρωική αντίσταση των εργαζομένων και του λαού  ήταν πρωτοφανής. Δείχνει την πραγματική διάθεση του λαού για αντίσταση και πάλη.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει!!!
Η ψήφιση του νέου μνημονίου από τους έγκλειστους στη βουλή "εθνοπατέρες", εκπροσώπους του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αφορά μόνο αυτούς τους ίδιους και όχι το λαό. Ο λαός, όλους αυτούς, θα τους γκρεμοτσακίσει.  Αυτοί και τα δικά τους συμφέροντα θα χρεοκοπήσουν. Ο λαός δεν έχει να φοβηθεί καμία χρεοκοπία γιατί  δεν έχει πλέον τίποτα άλλο να χάσει παρά μόνο τα δεσμά που όλοι αυτοί τον αλυσοδένουν.   
Το κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν τα καθεστωτικά μέσα , καθώς και οι δηλώσεις των αστικών κομμάτων για καταστροφές, βανδαλισμούς, πυρκαγιές κλπ  είναι η προσπάθεια τρομοκράτησης που επιδιώκουν να περάσουν στο λαό για να σταματήσει να αγωνίζεται. Είναι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα κυρίαρχα προβλήματα  που αντιμετωπίζει με την ανεργία και τη φτώχια, με την εξαθλίωση και τον εργασιακό μεσαίωνα που του επιβάλουν για ένα χρέος που δεν είναι δικό του.
Είναι ο τρόμος τους για το τι τους περιμένει.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Η δοτή κυβέρνηση και το κοινοβούλιο δεν εκφράζουν την διάθεσή του  και θα ανατραπούν.
Το χρέος δεν είναι του λαού, δεν θα το πληρώσει αυτός και θα το διαγράψει διαγράφοντας κι εκείνους που το δημιούργησαν, κέρδισαν από αυτό, κερδίζουν τώρα με τα μνημόνια  και θέλουν να του το φορτώσουν. 
Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Η αρχή για έναν κόκκινο εργατικό Φλεβάρης έγινε.
Ας τρέμουν τη συνέχεια!!! 


Δείτε Βίντεο από την μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση



Δεν υπάρχουν σχόλια :