Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή από τα ΜΑΤ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. 
Η αστυνομία βάζοντας πλάτη στην Χρυσή Αυγή και στη συγκέντρωσή της για την επέτειο των Ιμίων, επιχείρησε να διαλύσει την αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με χημικά και βία.


Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ο τραυματίας είναι Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας και τον συνέλαβαν τέσσερις με πέντε άνδρες των ΜΑΤ στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εν μέσω δακρυγόνων. Του πέρασαν χειροπέδες, τον χτύπησαν ανελέητα και τον έσυραν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

Εκεί ένας αστυνομικός φώναξε: «Έχασε τις αισθήσεις του. Βγάλτε του τις χειροπέδες». Έτσι κι έγινε. Του έβγαλαν τις χειροπέδες, του έριξαν νερό και τον άφησαν πεσμένο στο οδόστρωμα να περιμένει τις Πρώτες Βοήθειες. «Γλίστρησε κι έπεσε» έλεγαν διμοιρίτες των ΜΑΤ σε βουλευτή που ζητούσε εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματίας, ο οποίος διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», έχει χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ φέρει και κακώσεις σε όλο του το σώμα.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στο Μοναστηράκι. Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν ακόμη και μέσα στο σταθμό του Μοναστηρακίου, αλλά και στις γραμμές των τρένων κυνηγώντας διαδηλωτές. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μια σύλληψη, και δεκάδες προσαγωγές. Πληροφορίες αναφέρουν για 37 προσαγωγές.
 
Η προκλητική στάση της αστυνομίας και της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου  "κάλυψε" την φασιστική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων, "καθάρισε" την περιοχή και επέτρεψε τελικά στους χρυσαυγίτες να πραγματοποιήσουν πορεία μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους παρ' ότι η "ΕΛΑΣ είχε εκδώσει ανακοίνωση για απαγόρευση πορειών". 









Δεν υπάρχουν σχόλια :