Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΤΕΘΗ!

Γράφει ο  kartesios

Με χαρά διάβασα στους τίτλους των επίσημων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς έθεσαν στην κα. Μέρκελ το θέμα των «γερμανικών αποζημιώσεων». 

Διαβάζοντας και το περιεχόμενο της είδησης μετά τους τίτλους, ένιωσα υπερήφανος ως Έλλην επειδή οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς φέρθηκαν σαν πραγματικοί gentlemen βγάζοντας τη φιλοξενούμενή μας από τη δύσκολη θέση να θέσει το θέμα η ίδια.


Θα ήταν πραγματικά κάπως απρεπές να είχε τεθεί το θέμα των «γερμανικών αποζημιώσεων» από μία Κυρία. Μία Κυρία δε μιλάει ποτέ για χρήματα. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα κατάλαβα από το «καρμπόν» ρεπορτάζ που υπήρχε σε όλες τις επίσημες ειδησεογραφικές σελίδες, οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς απεδέχθησαν:

α) να πληρώσουμε αποζημίωση στο γερμανικό λαό επειδή ο Μανώλης Γλέζος συνεχίζει να μιλάει για το κατοχικό δάνειο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ταραχή στην ψυχολογία των Γερμανών πολιτών.

β) να πληρώσουμε αποζημίωση στη γερμανική Hochtief επειδή κάποιοι ανόητοι και ημίτρελοι συνεχίζουν να θέτουν θέμα των 500 εκ. ευρώ απλήρωτου ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να πληγώνεται το κύρος της εταιρείας.

γ) να πληρώσουμε αποζημίωση στις εταιρείες Siemens, Ferrostahl, MAN, Daimler επειδή εκμεταλλευτήκαμε την αγνότητά τους, τις αποπλανήσαμε και τις υποχρεώσαμε διά της βίας να συμμετέχουν στο όργιο της ελληνικής διαφθοράς και των σκανδάλων.

δ) να πληρώσουμε αποζημίωση εκτός έδρας στην κα. Μέρκελ καθώς η επίσκεψή της ήταν επαγγελματικού χαρακτήρα στα πλαίσια στήριξης των γερμανικών πολυεθνικών καθώς και του κόμματος «Να σώσουμε την Ελλάδα από τους κομμουνιστάς».

Η κα. Μέρκελ αν και αρχικά διαφώνησε με το ύψος της ελληνικής προσφοράς για τις «γερμανικές αποζημιώσεις» στο τέλος δέχθηκε να λάβει η Γερμανία ως αποζημίωση το δικαίωμα χρήσης της Ακρόπολης μόνο για τα επόμενα 1000 χρόνια, ενώ απέσυρε την απαίτησή της για τη μεταφορά της αρχαίας Ολυμπίας στο μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, κάτι που καθιστά σαφώς επιτυχημένη την επίσκεψη Μέρκελ, αλλά και τη διαπραγμάτευση για την ελληνική πλευρά. (χειροκρότημα)

Πηγή:kartesios