Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΑ στα Πατήσια για το Ευρω και την ΕΕ


«Υπάρχει ζωή εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης;» Συζήτηση 28/9 στις 6.30 στο κτήμα Δρακόπουλου

Η Τ.Ε. Πατήσια-Γαλάτσι-Κυψέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής 

καλούν
την Παρασκευή 28/9 στις 6.30 μμ στο Κτήμα Δρακόπουλου, Πατησίων 356-358

σε μια συζήτηση για την αναγκα’ια απάντηση του κινήματος και της Αριστεράς από τη σκοπιά των εργαζομένων.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο Δημήτρης Πετρόπουλος και ο Κώστας Παππουλής.


1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Με πραγματική έκπληξη είδα την αφίσα για την εκδήλωση της ΤΕ Πατήσια -Γαλάτσι- Κυψέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΜΑΑ την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

http://www.tometopo.gr/home/images/MEGAPHONE-3%20fin%20A5.jpg

Το πολιτικό στίγμα της αφίσας,μοιραία και η πρόθεση στίγματος για την εκδήλωση είναι διττό.Αφενός μεν η σωστή κεντρικοποίηση των ζητημάτων του ευρώ και της ΕΕ για την ανατροπή της νεοαποικιοκρατικής μνημονιακής λεηλασίας,αφετέρου δε η προβολή της ιδέας ότι η κατάταξη των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει να κάνει με κάποιο είδος κουαρτέτου του ευρώ και της ΕΕ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την μετεκλογική περίοδο σφραγίζεται όλο και πιο έντονα από μια λογική ρεαλιστικής προσαρμογής : δημοκρατική παράταξη της αριστεράς,Πέρεζ,Ράιχενμπαχ.ΔΕΘ,κινητοποιήσεις "σωμάτων ασφαλείας",ασάφεια στην αποτίμηση αποφάσεων της ΕΕ στην κατεύθυνση του πανευρωπαϊκού μνημονίου.Και άλλα που θα ξεχνάω...

Εξίσου βέβαιη είναι και η συστημική επένδυση σε αυτή την διαδικασία(που αν αποτιμηθεί διαλεκτικά σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα εμπεδωμένη οριστικά),καθώς και ότι υπάρχει ένα κλίμα αμήχανης ακόμα αντίδρασης στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ (αρ. ρεύμα και τροτσκιστικές οργανώσεις).

Από αυτά μέχρι την αφίσα όμως υπάρχει απόσταση.Νομίζω σφραγίζεται από την διάθεση διατύπωσης πολιτικού σχεδίου πάνω στην ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλώντας την και κατά κάποιο τρόπο επιθυμώντας την.

Εδώ πρέπει να φύγει η κουβέντα από το πόσο πιθανή είναι η ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ.Προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι η πιθανότερη,όσο το αριστερό ρεύμα δεν κινήται σε μια λογική πρωτοβουλιών εντός -εκτός ΣΥΡΙΖΑ.Η πραγματική ερώτηση όμως είναι το τι ακριβώς θα σημάνει αυτό?

Σε μεγάλα κομμάτια της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς υπάρχει η άρρητη ή και ρητή κάποιες φορές εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο θα είναι καλό.Τα στρατόπεδα θα ξεκαθαρίσουν,η ταξική πάλη θα οξυνθεί και το λαϊκό κίνημα θα πάει σε μια λογική αντιπαράθεσης απαλλαγμένο πλήρως από ευρωπαίστικες και κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Η άποψη αυτή υποτιμάει εντελώς τα ιδεολογικά αποτελέσματα που θα έχει το να κλείσει αυτή η αγωνιστική τριετία χωρίς μια σαφή και μετρήσιμη νίκη των μαζών με μια εκλογική νίκη της αριστεράς σε αντί ΕΕ κατεύθυνση (που δεν είναι η αντιμνημονιακή κυβέρνηση του Τσίπρα,αλλά ούτε θα επιτευχθεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ).Η περεταίρω επιδείνωση των όρων ζωής και το "την είδαμε και την αριστερά" (όχι "τον ΣΥΡΙΖΑ") θα ενισχύσει την απογοήτευση ,τον ατομικό επιβιωτισμό και μοιραία και τις τάσεις εκφασισμού λαϊκών μαζών.

Δυνάμεις που έχουν πάρει διαζύγιο από τις ευκολίες της ερμηνείας των αντιφάσεων της κίνησης των μαζών,άρα και της αριστεράς με το εργαλείο της "δεξιάς" στροφής ,δεν είναι ποτέ δυνατόν να χωράνε σε μια τέτοια φυσιογνωμία...

ΥΓ δεν υπάρχει για μένα κανένα επιχείρημα "λίγο χιούμορ,πως κάνεις έτσι"?