Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, 28/1/2016

Η γενική συνέλευση του σωματείου χαιρετίζει Τους δεκάδες χιλιάδες φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που με τρακτέρ έχουν στήσει μπλόκα σ’ όλη τη χώρα, Τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, τους αμειβομένους με μπλοκάκι που βγαίνουν στο δρόμο, Τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, Τον επίμονο αγώνα των απολυμένων από τα πεντάμηνα των ΟΤΑ για μόνιμη και σταθερή δουλειά, Όλους τους εργαζόμενους και ανέργους που μαζικοποιούν τα συλλαλητήρια του τελευταίου διαστήματος σε όλες τις πόλεις, Κάθε μάχη που δίνεται στους χώρους εργασίας. 
Θέλουμε να ενώσουμε τους αγώνες μας με όλους αγωνιζόμενους, με όλους τους παραγωγούς του πλούτου, για να μην φτάσει στην Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Με απεργιακό ξεσηκωμό να δώσουμε μάχη ανατροπής
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΔΝΤ, υλοποιώντας τα μνημόνια που εκ’ νέου σύναψε με τους «εταίρους» της, θέλει να ψηφίσει ένα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα. Η κυβέρνηση βρίσκει στήριγμα, στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες. Είναι αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν τη συναίνεσή τους στο ασφαλιστικό τερατούργημα, γιατί έχουν ταξικό συμφέρον. Εξάλλου για αυτούς και για τα κέρδη τους γίνονται όλα!

Η κυβερνητική επίθεση στο ασφαλιστικό, που θα επιδεινωθεί μετά την παρέμβαση ΕΕ – ΔΝΤ, αποτελεί πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση. Μονιμοποιεί και νομιμοποιεί όλες αντιδραστικές ανατροπές που είχαν επιβάλει τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (πχ κατάργηση δια νόμου της 13ης και 14ης σύνταξης, νομιμοποίηση όλων των περικοπών, ανταποδοτικότητα κλπ). Ταυτόχρονα προχωρά και «χτίζει» έναν νέο μηχανισμό για την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στη βάση της λογικής των ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ που ισχύει σε μια σειρά χώρες και διέλυσε το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Η κυβερνητική επίθεση στο ασφαλιστικό παγιώνει, βαθαίνει και οξύνει την επίθεση στην εργατική τάξη και τα ευρύτερα μισθωτά στρώματα και ταυτόχρονα πλήττει βαριά τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχομεσαίους αγρότες στερώντας τους και τις ελάχιστες δυνατότητες επιβίωσης από την εργασία τους. Προωθεί τη συγκέντρωση της παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια, σε βάρος της εργασίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων. Επιβάλλεται ένας απίστευτος ‘ρατσισμός’ απέναντι στη νέα γενιά με συντάξεις των 170 €, μισθούς των 300 €, δουλειά σε συνθήκες γαλέρας μέσα στην ασφυξία της ανεργίας και της μετανάστευσης. Ετοιμάζουν στο λαό «μαύρα γηρατειά» με επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου» σε νοσοκομεία-αποθήκες ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει:

Μετατροπή της ασφάλισης και της υγείας από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση και ευθύνη.

 1. Διάλυση όλων των ταμείων και ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο φορέα. Η ενοποίηση ισοδυναμεί με την εξίσωση στην φτώχεια και την εξαθλίωση και με την αρπαγή των αποθεματικών που έχουν απομείνει.
 2. Χωρισμό της σύνταξης σε δύο μέρη, την εθνική σύνταξη και την αναλογική–ανταποδοτική. Η «εθνική σύνταξη» (σήμερα προβλέπεται στα 384 €, αύριο ακόμα μικρότερη) για όσους είναι κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Η αναλογική-ανταποδοτική σύνταξη, που θα στηρίζεται στη σύνδεση εισφορών-παροχών και θα ξεκινά από τα 170 €. Ειδικά για τις νέες γενιές, που εργάζονται σε συνθήκες «ευελιξίας», το τμήμα της ανταποδοτικής σύνταξης θα είναι μηδαμινό.
 3. Συνθλίβει μπλοκάκια, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με εξοντωτικές εισφορές.
 4. Νέες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, το τσάκισμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Μεγάλες μειώσεις στο εφάπαξ.
 5. Η σύνταξη στα 67 ή στα 40 χρόνια εργασίας! Δουλειά λοιπόν μέχρι το θάνατο, αν φυσικά βρεις δουλειά με επίσημη ανεργία 27% (στους νέους 60%).
 6. Εξαφάνιση των επικουρικών με την υπογραφή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που απλά μετονομάστηκε σε «κανόνα βιωσιμότητας».
 7. Αυξήσεις εισφορών για ασφάλιση και υγεία στους μισθωτούς, που οδηγεί σε μειώσεις μισθών.
 8. Στο όνομα της «αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων», θεσπίζει δύο νέες ανώνυμες εταιρείες ξεπουλήματος της περιουσίας των ταμείων και διευρύνει την εμπλοκή τραπεζών και ιδιωτών στη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλισμένων.
Η κυβέρνηση νομοθετεί έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να εξαναγκάζονται -εφόσον αντέχουν οικονομικά- να ξαναπληρώνουν εισφορές σε επαγγελματικά ταμεία ή στην ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή να καταφέρουν να επιβιώσουν στα γεράματα. Όμως για την συντριπτική πλειοψηφία η προοπτική να «χτίσουν» παχυλά συνταξιοδοτικά πακέτα είναι απλά ανύπαρκτη…

Οι εργαζόμενοι – αμειβόμενοι με μπλοκάκι και οι αυτοαπασχολούμενοι τα δίνουν όλα!


Το σχέδιο νόμου συνθλίβει τους αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους με μπλοκάκι και τους οδηγεί στον αφανισμό και την μετανάστευση. Προβλέπει την αντικατάσταση του σημερινού άθλιου συστήματος των ασφαλιστικών κλάσεων, με ένα σύστημα πρόσθετης, εξοντωτικής, ατομικής, ανταποδοτικής «φορολόγησης». Οι εισφορές διαμορφώνονται στο 38,45% επί του φορολογητέου εισοδήματος (κύρια Σύνταξη 20%, εφάπαξ 4%, επικουρική 7.5%, υγεία 6.95%). Προβλέπεται επίσης εισφορά 120 € το χρόνο υπέρ κάποιου ανύπαρκτου ταμείου ανεργίας. Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται φόρος εισοδήματος 26%, τέλος επιτηδεύματος 650-1000 €, εισφορά αλληλεγγύης 0,7-6% και προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρήση 75% και 100% από του χρόνου!

Οι άνεργοι αντί για επίδομα ανεργίας χαρατσώνονται με υποχρεωτικό ελάχιστο ετήσιο ποσό εισφορών 2820 € με αντάλλαγμα ένα επίδομα κηδείας. Καταργείται η έκπτωση για τους νεοεισερχόμενους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ κάτω της 5ετίας. Οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ και στον ΟΑΕΕ θα καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές μηνιαίως. Ενοποιούνται οι έλεγχοι χρεών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία καθώς και η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Με την ισχυροποίηση και ενίσχυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), θα επιταχυνθούν οι κατασχέσεις όσων έχουν ατομικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικοί κλάδοι εισφορών με συνεισφορά μόνο των ασφαλισμένων, που εξασφάλιζαν έως και το 50% των υφιστάμενων συντάξεων, καταργούνται (πχ η Ειδική Προσαύξηση στο ΤΣΜΕΔΕ) και οι ως τώρα καταβεβλημένες εισφορές εξαφανίζονται. Έτσι, παρότι οι υπόλοιπες εισφορές υπεδιπλασιάζονται οι συντάξεις κόβονται στο μισό.

Η ταξική μεροληψία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι επικοινωνιακές φούσκες


Η κυβέρνηση ΣΫΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διανθίζει τα αντιδραστικά μέτρα με «ισονομία και δικαιοσύνη» και πλασάρει την αστική κυβερνητική πολιτική ως δήθεν ταξικά μεροληπτική υπέρ των φτωχών. Η «δικαιοσύνη» της κυβέρνησης έχει ταξικό πρόσημο και υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Όμως ο ταξικός προσανατολισμός της κυβερνητικής πρότασης φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο και από το γεγονός ότι οι αυξήσεις εισφορών φτάνουν έως 150% (με μεγάλες μειώσεις συντάξεων) στα πληττόμενα στρώματα, ενώ όσο αυξάνει το εισόδημα, τόσο πέφτει το ποσοστό της επιβάρυνσης και αυξάνονται οι συντάξεις.

Η αισχρή κυβερνητική και συστημική προπαγάνδα επαναφέρει τον «κοινωνικό κανιβαλισμό», προσπαθεί να στρέψει τους άνεργους απέναντι στους εργαζόμενους, τους μισθωτούς απέναντι στους ελευθέρους επαγγελματίες, τους νέους απέναντι στους παλιούς κ.λπ. Πυροδοτεί τον κοινωνικό εμφύλιο, στοχοποιεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιστήμονες, κάνοντας λόγο για ρετιρέ που πρέπει να πληρώσουν για «σωθούν οι συντάξεις» των φτωχών!

Αξιοποιεί την άθλια στάση των διοικήσεων των «επιστημονικών» φορέων και κάνει λόγο για «κίνημα γραβάτας» των βολεμένων, αποκρύπτοντας την μαζική εμφάνιση στις κινητοποιήσεις των πιο φτωχοποιημένων στρωμάτων των ασφαλισμένων στο νυν ΕΤΑΑ.

Η κυβέρνηση με επικοινωνιακές φούσκες προσπαθεί να πουλήσει δήθεν φιλολαϊκό προφίλ και να ανασκευάσει τις αντιδράσεις που προκαλούν οι ληστρικές αυξήσεις εισφορών.

Της επιστρέφουμε πίσω όλο το αντιασφαλιστικό σχέδιο νόμου μαζί με τα ασύστολα ψέματα περί δήθεν «βελτιωμένων» προτάσεων για τους αυτοαπασχολούμενους και τα μπλοκάκια.

Η κυβέρνηση διατείνεται ότι τα «μπλοκάκια» θα πληρώνουν μόνο το 6,5% για κύρια σύνταξη ενώ το υπόλοιπο 13,5% θα επιβαρύνει τους εργοδότες. Αναφέρεται μόνο στην κύρια σύνταξη και όχι στα επιπλέον 24,95% (επικουρική, εφάπαξ, κλάδος υγείας). Την ίδια ώρα η εργοδοσία του κλάδου με δημόσιες παρεμβάσεις ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να πληρώσει καμία επιπλέον ασφαλιστική επιβάρυνση, και επομένως ή όποια επιβάρυνση θα μετακυλήσει πάλι στους εργαζόμενους μέσω μειώσεων των μισθών. Η κυβέρνηση παρότι αναγνωρίζει την εξαρτημένη σχέση εργασίας που υποκρύπτει το μπλοκάκι, δεν θέτει το θέμα της κατάργησης της αυτού του άθλιου καθεστώτος, που στερεί από τους εργαζόμενους ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Αντίθετα, το νομιμοποιεί και μηχανεύεται τρόπους για την εδραίωση του.

Καμία συναίνεση καμία αναμονή


Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Έρχεται για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης και της ΕΕ. Δεν είναι ένα απλό προαπαιτούμενο, αλλά μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της ΕΕ στην κρίση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και οι «δανειστές» ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού σε συνδυασμό με τις αλλαγές στα εργασιακά, το φορολογικό, τη συγκρότηση Ταμείου γενικού ξεπουλήματος, που έρχονται προσεχώς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλοι όσοι ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα, έχουν ακέραια την ευθύνη της κοινωνικής λεηλασίας! Τα ίδια ψέματα έλεγαν στο λαό, με τα ίδια ακριβώς λόγια. Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα! Ότι κόβουμε συντάξεις για να τις σώσουμε! Ότι απολύουμε για να έρθουν δουλειές! Ότι εφαρμόζουμε «παράλληλο» πρόγραμμα. Και ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών». Και έχουν περάσει ήδη 7 «μαύρα» χρόνια μνημονιακής βαρβαρότητας.

Τα μέτρα αυτά τα έχουν ψηφίσει όλοι μαζί! Αυτοί που τώρα «φωνάζουν» (από αντιδραστικές θέσεις), τόσο ως κυβερνήσεις, όσο και ως «οικουμενική συμπολίτευση» τους τελευταίους μήνες, ψήφισαν, εφάρμοσαν και στήριξαν την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια και Λεβέντες… ψήφισαν τα προηγούμενα αντιδραστικά και αντεργατικά ασφαλιστικά, ψήφισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα μνημόνια, μαζί και το πρόσφατο, στα οποία προβλέπονταν οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και τα σημερινά μέτρα της αντιασφαλιστικής «μεταρρύθμισης». Επί χρόνια συνέβαλαν στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, τζογάρισαν στα χρηματιστήρια τα αποθεματικά τους και μέσω του PSI, «κούρευαν» τις συντάξεις.

Να μην τολμήσουν κανένα παζάρι στις πλάτες μας οι άθλιες διοικήσεις του ΤΕΕ και των «επιστημονικών» φορέων


Δεν στοιχιζόμαστε πίσω από το ΤΕΕ, τον ΔΣΑ τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο κλπ, που υπερασπίζονται φανατικά τις ευρωμνημονιακές πολιτικές. Τάχτηκαν με το στρατόπεδο του ΝΑΙ, ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Θεωρούν αναγκαίο τον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα γιατί «αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση» και κάνουν λόγο για απόσυρση των «επίμαχων διατάξεων» και για «εξαιρέσεις». Συμμετέχουν στον προσχηματικό «διάλογο» της κυβέρνησης καιπαζαρεύουν «λύση» για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα αυτών που εκπροσωπούν: Των «ανώτερων» μειοψηφικών στρωμάτων «επιστημόνων» – εργοδοτών και μεγαλομετόχων και όχι τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων.

Παζαρεύουν «λύση» για τις εισφορές στα «υψηλά» εισοδήματα. Ζητάνε την ίδρυση ιδιωτικών-επαγγελματικών ταμείων για τους «έχοντες» που θα διαχειρίζονται οι ίδιοι και που θα ανοίξουν το δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Το ΤΕΕ παζαρεύει για το πώς θα παραμείνει η εγγυοδοσία των κατασκευαστικών εταιρειών στον άξονα ΤΣΜΕΔΕ-Attica-Bank, ενώ πρόσφατα προχώρησαν σε νέα ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας με άλλα 385 εκ. € από τον ιδρώτα των ασφαλισμένων.

Η νεολαία της ανεργίας και της επισφάλειας, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι και οι μισθωτοί, μέσα από τα δικά τους όργανα πάλης, πρέπει να πάρουν άμεσα την αγώνα στα χέρια τους.

Να μιλήσουμε από τη σκοπιά των δικών μας αναγκών, των δικών μας αιτημάτων!


Η απάντηση και στάση των εργαζομένων, της νεολαίας, όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι μόνο μία: Μην τολμήσετε να το φέρετε! Δεν πρέπει να φτάσει καν στη Βουλή ένα τέτοιο έκτρωμα. Για την αντεπίθεση και σύγκρουση του κόσμου της εργασίας με όλους αυτούς που λεηλατούν τις ζωές μας. Σε αυτόν τον αγώνα χρειάζεται να σπάσουμε τα όρια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΝΑΙνέκων της ΓΣΕΕ που δίνουν μάχες «συμβολικές» και όχι σύγκρουσης. Έχουν επιλέξει το δρόμο της υποταγής και όχι της ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών που εφαρμόζονται από κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και εργοδοσία.

Χρειαζόμαστε ένα ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ένα μέτωπο που να ενώσει τους εργαζόμενους, τους ανέργους με τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους χιλιάδες εργαζόμενους-αμειβόμενους με μπλοκάκι, τους νέους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους. Για να μπλοκάρουμε τον αντιασφαλιστικό νόμο. Για να ανατρέψουμε την κανιβαλική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Ή αυτοί θα κατεδαφίσουν το ασφαλιστικό, ή εμείς αυτούς! - Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.


 • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, 3518/06, μεσοπρόθεσμο και όλες οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων). Άμεση δραστική μείωση των εισφορών. Να πληρώσουν επιτέλους κράτος, τράπεζες και εργοδότες.
 • Να επιστραφούν, με ευθύνη του κράτους, όλα τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις € που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, τα δις που αρπάχτηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις δόσεις του ΔΝΤ, οι απώλειες του αποθεματικού από την «επένδυση» στην Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστηριακό τζόγο. Έξω το ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής. Καταβολή των οφειλόμενων κράτους και εργοδοσίας.
 • Να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ. Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τράπεζες, κ.λπ.
 • Αναγνώριση των άνεργων και υποαπασχολούμενων μηχανικών-τεχνικών. Διαγραφή των χρεών τους προς το ταμείο. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας (ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής, μισθό ή μπλοκάκι), προνοιακές παροχές. Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών για τους ανέργους και για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 12000 ευρώ. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.
 • Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με μπλοκάκι. Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας.
 • Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια, περίθαλψη για όλους τους ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.
 • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση.
 • Μείωση του χρόνου εργασίας, 35ωρο-5ημερο-7ωρο. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη (58 για τις γυναίκες). Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από το 2009 σε μισθούς και συντάξεις. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.
Όλα τα παραπάνω που αποτελούν ζωτικά συμφέροντα και αιτήματα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, προσκρούουν στο σύγχρονο τείχος που έχει διάφορα ονόματα:Δημοσιονομικό Σύμφωνο, Μνημόνια, Χρέος, Ανταγωνιστικότητα. Γι αυτό αγωνιζόμαστε για να απαλλαγεί η κοινωνική ασφάλιση και η ζωή μας απ’ ό,τι εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών μας:

 • Από τη μηχανή του χρέους, που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε και τα αποθεματικά των ταμείων. Γι’ αυτό απαιτούμε: διαγραφή του χρέους.
 • Από τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», στο βωμό των οποίων θυσιάζονται οι κοινωνικές δαπάνες κι οι ασφαλιστικές ανάγκες. Γι’ αυτό απαιτούμε: αύξηση των κοινωνικών δαπανών με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
 • Από τους νόμους των κεφαλαίου και των τραπεζών, που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων στο όνομα της υψηλότερης «απόδοσης». Γι’ αυτό απαιτούμε: έξω οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα ταμεία, έξω τα ταμεία από το χρηματιστηριακό τζόγο.
 • Από τη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ, που βρίσκονται -χρόνια τώρα, αλλά και στην εποχή των μνημονίων- πίσω από κάθε αντιασφαλιστικό μέτρο. Γι’ αυτό απαιτούμε: μη εφαρμογή των αντιασφαλιστικών κατευθύνσεων της ΕΕ. Ρήξη- έξοδο από ευρωζώνη και την ΕΕ.
 • Από τα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση ή μηχανισμό που τα προωθεί.

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίζουμε:


 • Κανείς για δουλειά στις 4 Φλεβάρη! Δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας και συνεχίζουμε με απεργιακή κλιμάκωση. Συγκέντρωση 10.30 πμ στο Μουσείο.
 • Συμβάλουμε στον αγωνιστικό συντονισμό των σωματείων που θα ξεπερνά τα όρια των επετειακών αντιδράσεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
 • Παρέμβαση στην ΜΕΤΚΑ την Δευτέρα 1 Φλεβάρη ενάντια στις απολύσεις και εργοδοτική επιθετικότητα.
 • Προγραμματίζουμε κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ, αλλά και στο Υπ. Εργασίας με αιχμή την κατάργηση του ΔΠΥ.
 • Κλιμάκιο του ΣΜΤ παρεμβαίνει στη συγκέντρωση στα Προπύλαια την ημέρα της απεργίας μοιράζοντας την απόφαση της ΓΣ.
 • Συμμετέχουμε στην αυτοκινητοπορεία την Κυριακή 31/1 στις γειτονιές της Αθήνας για την προπαγάνδιση της απεργίας (Εκκίνηση 11.00 πμ, Δημαρχείο Περιστερίου).
 • Μεταφέρουμε ψήφισμα συμπαράστασης του σωματείου στα αγροτικά μπλόκα της Αττικής.
 • Συγκροτούμε επιτροπή αγώνα για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης, έκδοση ενημερωτικού υλικού, αφίσας, ενημέρωση των συναδέλφων.Δευτέρα 1 Φλεβάρη ώρα 18.30 στα γραφεία του ΣΜΤ (Ερμού και Φωκίωνος 11, Σύνταγμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :