Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς ΚΚΕ: Αναγκαίος και δυνατός ο πολιτικός συντονισμός των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Ο πολιτικός συντονισμός των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς για την ανατρεπτική κοινή δράση στο κίνημα είναι αναγκαίος και δυνατός

Ενώ η μάχη για την ανατροπή της ασφαλιστικής καταιγίδας είναι σε εξέλιξη, λάβαμε την απάντηση του ΚΚΕ στην επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κοινή δράση και τον πολιτικό συντονισμό των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς με στόχο την ανατροπή βάρβαρου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και συνολικά την πάλη κατά της επίθεσης της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Με την απάντηση του Γραφείου Τύπου, το ΚΚΕ αρνείται την συνάντηση που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το επιχείρημα ότι η ανασύνταξη του κινήματος «δεν υπηρετείται μέσα από επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις "κορυφών", πολιτικών κομμάτων κλπ., που ουσιαστικά υποκαθιστούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα όργανα και τις διαδικασίες του». Ούτε στην συγκεκριμένη πρόταση ούτε στην γενικότερη λογική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχει ίχνος «υποκατάστασης του μαζικού κινήματος». Το ζητούμενο είναι ένας πολιτικός συντονισμός των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς που θα δώσει νέα ώθηση, ελπίδα και δύναμη στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, στις δικές του συνελεύσεις και όργανα, στον ανεξάρτητο ενωτικό, αγωνιστικό του προσανατολισμό, και θα ενισχύει την ενότητα και την αυτοπεποίθηση ότι η μάχη αυτή μπορεί να αποβεί νικηφόρα.
Η αναφορά που γίνεται από την ανακοίνωση στην ανάγκη της ενότητας στην βάση, όπου «μπορούν να συναντηθούν εργάτες κι υπάλληλοι του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή φίλοι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλων κομμάτων» αντανακλά μια επείγουσα αναγκαιότητα, αλλά μπορεί να αποκτήσει νόημα και ανατρεπτική δυναμική όταν ενισχύεται πολιτικά από τις δυνάμεις της αριστεράς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδινε και δίνει με συνέπεια την μάχη αυτή, στη λογική της αγωνιστικής ταξικής ενότητας για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής πρώτα από όλα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και την νεολαία, στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς να βρίσκει θετική ανταπόκριση από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε από την πρώτη στιγμή με ανατρεπτικό και ενωτικό τρόπο την μάχη ενάντια στην πολιτική και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη κατεύθυνση αυτή κινείται ακόμα πιο αποφασιστικά. Για αυτό θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα για κοινή δράση με κάθε δύναμη που αναφέρεται στα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, που δρα στο κίνημα με στόχο την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για αυτό και επιμένουμε στην αναγκαιότητα και την πρόταση ενός πολιτικού συντονισμού για την κοινή δράση μέσα στο κίνημα και τους αγώνες για την ανατροπή της επίθεσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την κοινή δράση σε ανοιχτή σύσκεψη την Δευτέρα 25.01 το απόγευμα στις 6.30 μμ στην Λέσχη Αναιρέσεις. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην έρθει καν για ψήφιση το αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Να συμβάλλουμε στην κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για να οικοδομηθεί μια νέα ελπίδα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Οποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την τραγωδία που ζει ο λαός μας απο το 3ο μνημόνιο της Αριστερής κυβέρνησης ένα δρόμο έχει Να αγωνιστεί μέσα απο το ΠΑΜΕ και την Λαική Συμμαχία να φρενάρουμε και να καθυστερήσουμε την νέα τραγωδία που έρχεται βάζοντας στόχο τον πραγματικό αντίπαλο. Που είναι η Αστική Τάξη και όλες οι Ιμπεριαλιστικές ενώσεις που συμμετέχει συνειδητά. Εξοδος λοιπόν απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Την επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή Ιμπεριαλιστικού οργανισμού Ρωσία Κίνα είναι καταστροφή για τον λσό. Το επιδιώκουνε τμήματα της ΑΣτικής τάξης και η χρυσή αυγή. Ολοι στους δρόμους με την Λαική Συμμαχία. Απομονώνουμε παντού τους διασπαστές της τάξης μας που προσπαθούνε να εγκλωβίσουνε τον λαό στον Εθνικό καπιταλισμό παρέα με τους χρυσαυγίτες

Ανώνυμος είπε...

Αντάρα και Σια να γίνεται. Δεν παίζονται οι επιστολογράφοι του ΝΑΡ (ΑΝΤΑΡΑ και ΣΙΑ).
Έγραψαν ένα σεντόνι, με πάπλωμα απαντάει το κουτσούκι και..
..>>> ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ.

Είστε σοβαροί εσείς που αναπαράγεται τη μαλ..'ια