Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων: Πρόσκληση σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ (Δευτέρα 22-2)

Πρόσκληση σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ 

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) 


Συνάδελφοι, 
Με την απεργία στις 04.02 και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα και το διήμερο 13, 14/02 στην Αθήνα, δείξαμε ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πάμε πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, να υπάρξει ένα ρήγμα στην συνέχιση και κλιμάκωση της βάρβαρης μνημονιακής επίθεσης! 

Για να έχουμε νίκη πρέπει εδώ και τώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να πιάσουμε το νήμα των τελευταίων κινητοποιήσεων και να υπάρξουνε άμεσα νέοι αγωνιστικοί σταθμοί. Να μην αφήσουμε χρόνο στην κυβέρνηση να αντεπιτεθεί. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι στηρίζουν έναν πραγματικό αγώνα να μην έρθει ο Νόμος στην Βουλή. Να μην γυρίσουμε στις αποτυχημένες λογικές «κινητοποίηση όταν κατέβει» για την τιμή των όπλων. 

Παράλληλα με το ασφαλιστικό η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς και για τα υπόλοιπα ζητήματα της «πρώτης αξιολόγησης», τα «κόκκινα δάνεια», το υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας («νέο ΤΑΙΠΕΔ»), το νέο φορολογικό. 

Για αυτούς τους λόγους η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου ιδιωτικού τομέα» καλεί: Εργατικά σωματεία, επιτροπές αγώνα αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, νεολαίας, συλλογικότητες σε κλάδους και γειτονιές, κάθε αγωνιστή και εργαζόμενο σε: 
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ Την ΔΕΥΤΕΡΑ 22.02 στην αίθουσα του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) στις 6.00 μμ 

Για να συντονίσουμε τα επόμενα βήματα στην κλιμάκωση της πάλης για: 

• Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

• Να συζητήσουμε τις μορφές οργάνωσης των εργαζόμενων και του λαού ώστε να οικοδομείται ένα πλατύ μέτωπο των αγωνιζόμενων στρωμάτων (εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας φτωχομεσαίων αγροτών, φτωχών αυτοαπασχολούμενων). 

• Να αναπτύξουμε με οργανωμένο τρόπο την πάλη μας σε όλα τα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση. Για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση. 

• Να απαντήσουμε στους πολιτικούς εκβιασμούς της κυβέρνησης, με μια πολιτική που βάζει μπροστά τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των δανειστών, της ΕΕ, του ΔΝΤ. 

• Να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων! 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

για το συντονισμό

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα ερθει το Νομοσχεδιο στο κοινοβουλιο θα γινει 48 ωρη απεργια. Ηδη γινεται η προετοιμασια στους χωρους δουλειας απο τις δυναμεις του ΠΑΜΕ ωστε να υπαρχει η καλυετρη δυνατη επιτυχια και ταυτοχρονα συζηταμε με τους εργαζόμενους οτι δεν πρεπει σε καμμία περίπτωση να εγκλωβιστούνε πάλι στην αναμονή της Εναλλαγής αστικών κυβερνήσεων οπως με τον Συριζα και να στοχεύσουνε τον πραγματικό αντίπαλο με έξοδο απο την Ε.Ε και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής που είναι η μοναδική σωτηρία για τον λαό