Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο Π. Παπακκωνσταντίνου για τη δήλωση Σαμαρά και τη θεωρία των «δυο άκρων» που εξισώνει ναζιστές και αντικαπιταλιστές (BINTEO).

Ο Σαμαράς επικαλούμενος την θεωρία των «δυο άκρων» εξισώνει ναζιστές και αντικαπιταλιστές. Ο Α. Πορτοσάλτε σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου (Βίντεο)

Επιτέλους βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να βάλει τα πράγματα στην θέση τους σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν για τους κατηγορούμενους της ναζιστικής συμμορίας.
Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, αρθρογράφος της «Καθημερινής» παρουσιαζόμενος στην τηλεόραση του Σκάι, είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Αρχικά έθεσε ένα καίριο ερώτημα.


Αυτά που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα, είπε, ήταν οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι «έχουμε δέσει γερά από δικαστική άποψη» την εγκληματική δραστηριότητα της Χ.Α. με «επιχειρησιακό αρχηγό τον Κασιδιάρη», ο οποίος βαρύνεται εκτός των άλλων «ότι ήταν υπεύθυνος για την στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της Χ.Α με καθαρά στρατιωτικούς τρόπους. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί τόσο εύκολα να μην προφυλακίζεται; αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος, κάνοντας αντιδιαστολή με την προφυλάκιση για 28 μήνες του Κώστα Σακκά, ο οποίος αποφυλακίστηκε μόνο όταν έκανε 38 μέρες απεργία πείνας και αφού είχε υπάρξει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης.

Η ποιο σημαντική τοποθέτηση του Π. Παπακωνσταντίνου είναι ο σχολιασμός που έκανε σε μια πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού που ανέφερε ότι εκτός απ’ τους ναζιστές της Χ.Α «πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για την έξοδο από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ». Πώς είναι δυνατόν, ο Α. Σαμαράς, να θεωρεί άλλο άκρο ΚΚΕ, Σύριζα, Αλαβάνο κ.α. εξισώνοντας με την Χ.Α όσους θέλουν να βγει η χώρα μας από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ υπογράμμισε ο δημοσιογράφος.

Αυτή ήταν και η στιγμή που ο Α. Πορτοσάλτε, ανέλαβε να «μεταφράσει» τον πρωθυπουργός και ο ενδιαφέρον διάλογος που ακολούθησε στο βίντεο που παραθέτουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :