Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σκουριές: Επικίνδυνες κατηγορίες σε «27», τύπου «ΧΑ»,στο κλίμα των «δύο άκρων»

Η ΕΥΠ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Τα «αδικήματα» που περιλαμβάνονται στη δικογραφία κατά των «27», που από χθες (Πέμπτη, 3/10) απολογούνται με υπομνήματα για τη συμμετοχή τους στην «εγκληματική οργάνωση» (sic!) που δρα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αστεία και ευτράπελα, αν δεν ήταν επικίνδυνα για όποιον τολμά να εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του σε μια δραστηριότητα που τη θεωρεί βλαβερή, τόσο για την περιοχή και το περιβάλλον όσο και για τη ζωή του.


Είναι φανερό πως κυβέρνηση και διωκτικές αρχές πασχίζουν να στηρίξουν την παντελώς ανιστόρητη και αβάσιμη θεωρία των «δύο άκρων», με ένα απολύτως έωλο έως αστείο κατηγορητήριο.
Φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν κάποιον επειδή έσβησε φωτιά και ενημέρωσε τους συγχωριανούς του(!!!) και άλλον επειδή δημοσίευσε κείμενα και αφίσες στο Ιντερνετ κατά της εξόρυξης ή επειδή συζήτησε με δικηγόρο του. Η παραδοχή και μόνο ότι κάποιος είναι αντίθετος με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές τον καθιστά «μέλος εγκληματικής οργάνωσης» στα μάτια των διωκτικών αρχών!

Τη στιγμή μάλιστα που την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού έχουν δηλώσει δημόσια, πλην των χιλιάδων κατοίκων και τρεις Καναδοί βουλευτές.
Τη στιγμή που καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έχουν επίσης ταχθεί με επιστημονικές μελέτες τους κατά της εξόρυξης!
Τη στιγμή που την αντίθεσή τους στην εξόρυξη έχουν δηλώσει βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων.

ΟΙ EΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ «ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ»


Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές από τις ενέργειες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, και για την ΕΛ.ΑΣ. που διενήργησε τη προανάκριση ενοχοποιούν τους «27» που έχουν κληθεί ως ύποπτοι να δώσουν ανωμοτί κατάθεση, είναι:
Γυναίκα κατηγορείται ότι αναρτούσε στο Ιντερνετ κείμενα κατά της εξόρυξης χρυσού, όπως επιστημονικές μελέτες καθηγητών του ΑΠΘ, ή αφίσες από τις εκδηλώσεις κατά της εξόρυξης που διοργάνωναν τα συντονιστικά των κατοίκων, ή αφίσες από εκδηλώσεις κατά της εξόρυξης, που διοργάνωναν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η ανάρτηση κειμένων από την ύποπτη σε μπλογκ της και η «συνεννόησή» της με ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου συνιστούν για την ΕΛ.ΑΣ. «αντιμεταλλευτική δραστηριότητα από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης», που σκοπό έχει να προπαγανδίσει εκδηλώσεις κατά της εξόρυξης.

Κάτοικοι της Ιερισσού συναντιούνται σε δύο ξεχωριστές συναντήσεις μετά από κλήσεις που έχουν δεχτεί από την ΕΛ.ΑΣ. για να δώσουν δείγμα DNA. Στις συναντήσεις τους παίρνουν μέρος δικηγόροι για να τους συμβουλέψουν ποια θα πρέπει να είναι η στάση και η συμπεριφορά τους. Οι συναντήσεις αυτές χαρακτηρίζονται «περίεργες και συνωμοτικές» και προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

H EYΠ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣYΝΔΙΑΛΕΞΕIΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Η καταγραφή των απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι τόσο λεπτομερής, που δεν έχουν σβηστεί ούτε συνδιαλέξεις άσχετες με την κατηγορία και την εξόρυξη χρυσού, όπως τηλεφωνικές παραγγελίες σε σουβλατζίδικα και πιτσαρίες για «ντελίβερι».
Από την πλευρά των δικηγόρων των «27» επισημαίνεται ότι στη δικογραφία δεν ταυτοποιείται κανένα αδίκημα και καμία κατηγορία εις βάρος συγκεκριμένων ατόμων. Οι «27» ξεκίνησαν από χθες τις ανωμοτί καταθέσεις τους με την κατάθεση υπομνημάτων μέσω των δικηγόρων τους.
Διαδικασία που συνεχίζεται και σήμερα, πάντα στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Τα υπομνήματα θα αποσταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφανθεί αν θα ασκήσει διώξεις, εις βάρος ποίων και για ποια αδικήματα και θα διαβιβάσει την υπόθεση σε ανακριτή.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Η κυβέρνηση μετά και την δήλωση Σαμαρά περί «δύο άκρων», ενός της Χρυσής Αυγής και του άλλου όσων διαφωνούν με την παρουσία της χώρας σε ευρωζώνη, ΕΕ και ΝΑΤΟ φαίνεται πως επιχειρεί να ανοίξει μέτωπο προς το σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς στη χώρα!

Τέτοιες ενέργειες πολιτικοϊδεολογικού τσουβαλιάσματος και ακραίου «λαϊκισμού» δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από τις αριστερές-προοδευτικές δυνάμεις την ώρα , μάλιστα, που ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνησή του έχουν καταστήσει τη χώρα έρμαιο γεωπολιτικά και ενεργειακά του αμερικανοϊσραηλινού άξονα και οικονομικά της γερμανικής ευρωζώνης και ΕΕ!

Την ώρα, δε, που η συγκυβέρνηση αλλά και οι κυβερνήσεις της πασοκονεοδημοκρατίας από την μεταπολίτευση και μετά «εξέθρεψαν» ως «στοργικοί γονείς» το νεοναζιστικό μόρφωμα σε μια προσπάθεια μετατροπής του σε αντίβαρο κατά της Αριστεράς και του κινήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο της Αριστεράς στην χώρα μας, συμπαραταγμένοι ως μια γροθιά, πρέπει να επιμείνουν όσο ποτέ στην ανάγκη προοδευτικής ανατροπής μέσω της ακύρωσης των μνημονίων , για μια νέα πορεία της χώρας με σοσιαλιστική προοπτική.

Πηγή:Iskra 

Δεν υπάρχουν σχόλια :