Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Μουσική λαοθάλασσα στις Σκουριές γελοιοποιεί το δόγμα των «δύο άκρων»

«Καταδικάζουμε τη βία και την ένταση που δεν δημιουργείται μόνο από έναν, αλλά και από άλλους. Όπως στις Σκουριές. {…} Η επιμονή στη μη καταδίκη της κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος στις Σκουριές τροφοδοτεί την ένταση που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί σε βία και νεκρούς».
Χρύσανθος Λαζαρίδης* 18.09.13 την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
*Alter ego και κύριος σύμβουλος-λογογράφος του Αντώνη Σαμαρά

Χαρακτηριστικά διαδήλωσης πήρε η μεγαλειώδης συναυλία στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, ενάντια στην ποινικοποίηση και τη στοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
Πάνω από 35.000 (ίσως περισσότερες) φωνές έδωσαν τη δική τους απάντηση στην άθλια κυβερνητική προπαγάνδα ότι στο ένα άκρο βρίσκονται οι νεοναζί και στο άλλο … οι «τρομοκράτες» από τις Σκουριές και οι κοινωνικοί αγώνες. 


Δεκάδες χιλιάδες, όχι μόνο τραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Κανά, Σωκράτης Μάλαμας, Χαΐνηδες, Παύλος Παυλίδης και B-Movies), αλλά φώναξαν συνθήματα τύπου «ελάτε να μας συλλάβετε» με εκατοντάδες να φορούν τα μπλουζάκια «Χαλκιδική SOS». Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που εξήγησαν το χρονικό του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, τις πολυεθνικές εταιρείες και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι εκπρόσωποι του «γαλατικού χωριού» κάλεσαν τον κόσμο να συνεχίσει να μάχεται και να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στις άδικες προφυλακίσεις και διώξεις και στα τρομολαγνικά σενάρια της κυβέρνησης.

Παράλληλα με τις συναυλίες (που ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση), λειτουργούσαν χώροι ενημέρωσης και συζήτησης για την εξόρυξη χρυσού καθώς και για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Η συναυλία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική εργασία, υποστήριξη και διοργάνωση της εκδήλωσης από δεκάδες κατοίκους της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης καθώς και την τεχνική βοήθεια από τoυς απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ που συνεχίζουν τον αγώνα τους και κάλυψαν ζωντανά την εκδήλωση.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας έδωσαν χθες Σάββατο τη δική τους απάντηση στις αθλιότητες που αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ ότι το να αγωνίζεσαι ενάντια στο κοινωνικό ολοκαύτωμα είναι ισοδύναμο με τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες.

Στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά φάνηκε ξεκάθαρα ποια είναι τα δύο άκρα. Στο ένα από αυτά βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με το δύσοσμο νεοναζιστικό υπόγειο της δεξιάς πολυκατοικίας και στο άλλο άκρο βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας από την οποία οι υπερασπιστές της μνημονιακής βαρβαρότητας στερούν το δικαίωμα για δουλειά και αξιοπρεπή διαβίωση.

Ο πανικός τους φαίνεται και από τα εξόφθαλμα ψέματα που εκστομίζουν. Μόλις… 2.000 άτομα παρακολούθησαν τη συναυλία υποστήριξε σε ένα απελπισμένο κρεσέντο γκεμπελισμού το Mega Channel (στο οποίο μεγαλομέτοχος –καθόλου τυχαία- είναι ο Όμιλος Μπόμπολα της ELDORADO GOLD CORPORATION (ELD) και της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε).

Όμως τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν μπορούν πλέον να κρύψουν το γεγονός ότι η νεολαία έχει γυρίσει οριστικά στην πλάτη της στα ψεύτικα δόγματα που προβάλλουν τα κανάλια και τα ραδιόφωνα για υπεράσπιση της μνημονιακής «ομαλότητας». Δεν υπάρχει πλέον κανένα αντιδραστικό ιδεολόγημα, κανένα πλαστό δίλημμα που να λειτουργεί σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Πηγή:mao.gr

Διαβάστε, δείτε φωτογραφίες και Βίντεο εδώ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ «Το ποτάμι της περιβαλλοντικής οργής έγινε λαοθάλασσα ελπίδας»


Δεν υπάρχουν σχόλια :