Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ποινικοποιείται η απειθαρχία στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Το προανήγγειλε ουσιαστικά ο Σαμαράς από αμερικανικού εδάφους: «πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είχε δηλώσει συμπληρώνοντας επεξηγηματικά τη φράση του «έχουμε την πολιτική βούληση να συντρίψουμε τον εξτρεμισμό».

Τώρα, με τροπολογία που –σημειολογικά- κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων (!), προβλέπεται ότι: «Όποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών», με την προσθήκη: «εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή»(!).

Τις ίδιες δηλαδή μέρες που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο διαδηλωτής Γεράσιμος Γεωργάτος, ποινικοποιείται ολόκληρη η διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στην οποία συμμετείχε! Οι νεολογισμοί και οι ακυρολεξίες περί «διεθνούς κοινότητας» και «διεθνούς έννομης τάξης», έρχονται να θωρακίσουν τη συμμόρφωση των λαών στην εκάστοτε πολιτική του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Έτσι, οι ίδιοι που μας βομβάρδιζαν με χημικά όταν διαδηλώναμε κατά του Σαντάμ Χουσεΐν που βομβάρδιζε τους Κούρδους με χημικά, έχουν την άνεση να μας ποινικοποιούν που αντισταθήκαμε στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία.

Ποινικοποιείται η αντίσταση του λαού της Χαλκιδικής, ο αγώνας κατά της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και των άθλιων κυβερνήσεών τους.

Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός επελαύνει με γρήγορα βήματα. Η αριστερά και όσοι αναφέρονται σ’ αυτήν, δεν μπορεί να περιορίζονται στην κοινοβουλευτική καταγγελία, σε τροποποιητικές παρεμβάσεις ερμηνευτικού χαρακτήρα ή σε παζάρια για την επιμέτρηση της ποινής. Πρέπει με την κοινή δράση της να οργανώνει τον αγώνα, τη λαϊκή αντίσταση, την πολιτική ανυπακοή, τη ρήξη και την ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :