Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Απολύθηκε ο Μπογιόπουλος από τον Ριζοσπάστη

Αναδημοσίευση απο Κουτί της Πανδώρας

Σε μια προφανή αλλά και πρωτοφανή προσπάθεια να επικαλύψει πολιτικά την δρομολογημένη, όπως φαίνεται, εκδίωξη του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» κ. Ν. Μπογιόπουλου, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε, σύμφωνα με άρθρο στα Νέα, την απόλυσή του.


Η κίνηση αυτή δεν έχει ιστορικό προηγόυμενο, καθώς μέχρι τώρα δεν συνηθιζόταν το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος να απολύει εργαζομένους του, καθήκον με το οποίο είναι επιφορτισμένη η διεύθυνση της εφημερίδας. Ο Νίκος Μπογιόπουλος εργαζόταν στον Ριζοσπάστη επί σειρά ετών. Η στήλη που διατηρούσε («Ημεροδρόμος»), καταργήθηκε προσφάτως, επίσης με άνωθεν εντολή. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το αιτιολογικό της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο κ. Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.


Κατά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του (υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ’ εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη (υπολογίζονται περί τα 800 ευρώ). Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας. Ωστόσο, ο κ. Μπογιόπουλος φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον «Ριζοσπάστη» παρά το γεγονός ότι αποποιείτο του κομματικού μισθού του, κάτι που οδήγησε ενδεχομένως στην πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απομάκρυνσή του.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μπογιόπουλος βρισκόταν στο «στόχαστρο» της ηγετικής ομάδας του Περισσού εδώ και καιρό. Από τον Ιούλιο του 2011 το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος υπό την τότε γενική γραμματέα κυρία Αλέκα Παπαρήγα, είχε ενημερώσει τις κομματικές οργανώσεις με εμπιστευτικό εσωκομματικό σημείωμα ότι η έκδοση του βιβλίου του εν λόγω δημοσιογράφου για την οικονομική κρίση με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε» (εκδόσεις Λιβάνη) έγινε χωρίς την έγκριση του Περισσού και ασκούσε κριτική καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν προέβαλλε ορθά την άποψη του κόμματος και δημιουργούσε «σύγχυση στις μάζες».

Η κατάσταση οξύνθηκε περαιτέρω όταν ο κ. Μπογιόπουλος αρθρογράφησε τον περασμένο Μάρτιο στον «Ριζοσπάστη» στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος πήρε την μορφή χιονοστιβάδας κατά της ακολουθούμενης «γραμμής» η οποία οδήγησε το ΚΚΕ στην συντριπτική ήττα των εκλογών του 2012. Ο κ. Μπογιόπουλος κατέκρινε την ηγεσία για τους χειρισμούς της και σημείωνε ότι «με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών ΄΄πλησιάζουμε΄΄ το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό», καθώς και ότι η διακηρυσσόμενη «Λαϊκή Συμμαχία», «είναι "συμμαχία" μόνο με τον εαυτό μας». Μιλούσε επίσης για «λάθος πορεία» και υποστήριζε ότι από την πολιτική της ηγεσίας που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια «έχουμε ήδη δείγματα ότι δεν περπατάει: οργανωτική στασιμότητα, πτώση κυκλοφορίας "Ρ", επίπεδο ταξικού κινήματος, οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα».


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο διάολος δουλειά δεν είχε ....κλ κλπ τα παιδιά του....Ήμαρτον. εξέλιπεν η λογική εντελώς...Κρίμα.

vogiatzis είπε...

ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΕΥΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.. ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ... ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΕΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.. ΙΣΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.. ΛΥΣΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.. ΕΤΣΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΧΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ..ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΣΣΑΙΑ ΟΔΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..