Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

H πανούκλα του ναζισμού

Του Περικλή Κοροβέση

Επιτέλους το ελληνικό κράτος ανακάλυψε πως υπάρχει μια οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που τη λένε Χρυσή Αυγή και εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο. 


Να σημειώσουμε πως όλες οι μαφίες του κόσμου έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αλλά όχι με το όνομά τους. Έχουν διαβρώσει τον κρατικό μηχανισμό σε τέτοιο βαθμό που αλλιώτικα θα ήταν αδύνατη η γιγάντωσή τους (σε αυτό το θέμα θα επανέλθουμε). Μήπως το ίδιο έγινε με τη Χ.Α.; Και το ερώτημα που θέτει κάθε συνετός άνθρωπος είναι γιατί οι αρχές άφησαν τουλάχιστον είκοσι χρόνια αυτή την οργάνωση να εγκληματεί ανενόχλητα όλο αυτόν τον καιρό, παρά τις πολλές καταγγελίες που είχαμε, τις εμπεριστατωμένες δημοσιογραφικές έρευνες (κυρίως ο δικός μας «Ιός»), αλλά και έγκριτα βιβλία, όπως αυτά του καλού μας συναδέλφου Δημήτρη Ψαρρά, που αναλύει με ενάργεια το φαινόμενο του ναζισμού στην Ελλάδα.


Και να μπούμε κατευθείαν στο ψητό. Η Χ.Α. δεν είναι ελληνική οργάνωση, άσχετα αν απαρτίζεται από Έλληνες υπηκόους  και δεν έχει ουδεμία σχέση με την ελληνική Ιστορία, που την αναθεωρεί συστηματικά και την παρουσιάζει από την οπτική γωνία των διανοούμενων ναζιστών του Χίτλερ (και όχι μόνο). Στην ουσία είναι μια ανθελληνική οργάνωση, που ενδιαφέρεται να επιβάλει στην Ελλάδα ένα χιτλερικό καθεστώς, με ό,τι αυτό εξυπακούεται. Από φούρνους και στρατόπεδα εξόντωσης μέχρι πογκρόμ μειονοτήτων ή των άλλων, των διαφορετικών που δεν έχουν τις απόψεις του ναζισμού, που στα ελληνικά παρουσιάζεται με το ψευδώνυμο του εθνικισμού. Τα στελέχη της έχουν εκφραστεί με μεγάλη σαφήνεια για το τι σκοπεύουν να κάνουν όταν νικήσουν στον εμφύλιο που ετοιμάζουν.

Η ουσία της πολιτικής τους είναι η «κρυπτεία». Στην αρχαία Σπάρτη, ήταν ένας μυητικός θεσμός για τους εφήβους για να τους εξοικειώσουν με το έγκλημα και το αίμα, και τους έστελναν να σκοτώσουν αμέριμνους Μεσσήνιους (είλωτες) για να τους κρατούν υποταγμένους σε καθεστώς μόνιμης τρομοκρατίας. Και για την ειρωνεία της Ιστορίας, οι ανίκητοι Σπαρτιάτες τέλειωσαν με την επανάσταση των ειλώτων και εξαφανίστηκαν από την Ιστορία. 

Αλλά αυτά δεν τα μαθαίνουμε στο σχολείο. Επισήμως η Χ.Α. έχει τη θεωρία της «κρυπτείας». Είναι τα τάγματα εφόδου που βλέπουμε στην τηλεόραση, που έχουν διαπράξει εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις. Και αν κάποιος πιαστεί από σύμπτωση, τότε η ηγεσία τους τον αποκηρύσσει. Δεν κράτησαν καλά τον νόμο της «κρυπτείας» και αυτομάτως αφαιρείται η ταυτότητα του χρυσαυγίτη, άσχετα αν είναι πασίγνωστος στη γειτονιά του και η φωτογραφία του με τη στολή της οργάνωσης έχει δημοσιευτεί στον Τύπο. Και όμως 441.081 συμπατριώτες μας ψήφισαν αυτή την εγκληματική οργάνωση. Και δεν νομίζω πως δεν ήξεραν. Θα τους ονόμαζα καθημερινούς φασίστες που υπάρχουν δίπλα μας και έχουν αυτές τις ρατσιστικές απόψεις για τους μετανάστες, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους ή για τους μουσουλμάνους και τους αλλόδοξους. Ο διάχυτος κοινωνικός φασισμός που υπήρχε στην κοινωνία, βρήκε πολιτική έκφραση.

Για να καταλάβουμε τι καθεστώς θέλουν να επιβάλουν οι ναζί της Χ.Α. αν θεωρητικά νικήσουν στον εμφύλιο πόλεμο που έχουν εξαγγείλει, καλό είναι να διαβάσουμε το βιβλίο του λόρδου Ράσελ από το Λίβερπουλ, «Η μάστιγα του ναζισμού» (εκδόσεις «Ιωλκός»). Υπήρξε από τους πλέον διακεκριμένους νομικούς και ήταν βοηθός γενικού εισαγγελέα των βρετανικών δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Γερμανία. Μονάχα εκεί διεξήχθησαν 356 δίκες για εγκλήματα πολέμου και καταδικάστηκαν περισσότεροι από χίλιοι ναζί αξιωματούχοι. Πέρα από τη δική του εμπειρία, έκανε πολύχρονη έρευνα για να καταγράψει τα εγκλήματα πολέμου του Γ’ Ράιχ την περίοδο 1939-1945. Το βιβλίο έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ. Και το άξιζε. Όλα τα στοιχεία που παραθέτει είναι τεκμηριωμένα και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει βρει την παραμικρή ανακρίβεια.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1954, αλλά πολεμήθηκε λυσσαλέα. Η Δύση ήθελε να ξεχαστεί όσο γίνεται γρηγορότερα ο ναζισμός και με διαδικασίες fast track να σβηστούν τα εγκλήματα του Γ’ Ράιχ και να ξεπλυθεί όσο γίνεται γρηγορότερα η Γερμανία από τον χιτλερισμό της. Ανάμεσα στους πολέμιους τους βιβλίου ήταν ένας νεαρός ανταποκριτής της «Daily Express», ονόματι Αλιστερ Χορν, που έγραψε έναν συκοφαντικό λίβελο εναντίον αυτού του βιβλίου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί από τη βρετανική Δικαιοσύνη και έπρεπε να πληρώσει στον Ράσελ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο λόρδος τού το χάρισε και η οικογένειά του βρήκε έναν τρόπο να εκδικηθεί και να τιμωρήσει τον συκοφάντη… με συγχώρεση. Του ζήτησε να γράψει τον πρόλογο του βιβλίου στην έκδοση του 2002. Πράγμα που έγινε.

Ο Καμί υποστηρίζει πως ο βάκιλος της πανούκλας δεν πεθαίνει. Απλά κοιμάται για πολλά χρόνια. Το ίδιο και ο ναζισμός, που είναι ευρωπαϊκή επινόηση και πάντα στην υπηρεσία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

perkor29@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :