Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Στην Κομοτηνή η ΔΑΠ επιστρατεύει μαχαιροβγάλτες μπράβους! Καταγγελία των ΕΑΑΚ

Ανακοίνωση  του σχήματος "Παρανομία-ΕΑΑΚ"

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: “ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ τα μαχαίρια των μπράβων”


Παρασκευή 18/10: Μετά από δύο βδομάδες όπου η ΔΑΠ-ΠΑΣΠ καταψήφιζαν και σαμπόταραν την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητήσουν τις υπογραφές πολλών δεκάδων συμφοιτητών μας, πραγματοποιείται ΓΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής. Όχι όμως μία συνέλευση σαν τις προηγούμενες: η συντριπτική πλειοψηφία της ΓΣ στήριξε και επέβαλε την πρόταση της Παρανομία-ΕΑΑΚ για μια συνέλευση κτήμα των φοιτητών με ερωτήσεις και τοποθετήσεις ανένταχτων και όχι ένα σόου των «επαγγελματιών συνδικαλιστών» των παρατάξεων.

Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ήταν οι μόνες που στάθηκαν εμμονικά (το ΜΑΣ μετά από αρκετές κωλοτούμπες στήριξε) απέναντι στον κόσμο ώστε να διατηρήσουν το εκφυλισμένο μοντέλο Γενικής Συνέλευσης που αποτρέπει τον κόσμο από την ενεργό συμμετοχή και οδηγεί στο να αποφασίζουν αυτοί μέσα από ΔΣ, ενώ ο κόσμος απλά τους ψηφίζει μια φορά το χρόνο.
Παρά τα γραφειοκρατικά τερτίπια τους δεν κατάφεραν να βάλουν φρένο στη βούληση της πλειοψηφίας και εντέλει ακολούθησε μία πολύ πιο δημοκρατική διαδικασία με πλήθος τοποθετήσεων-ερωτήσεων από τον φοιτητόκοσμο.

Από την στιγμή που πέρασε πανηγυρικά το νέο μοντέλο ΓΣ, η ΔΑΠ προχώρησε στον μόνο τρόπο που της απέμενε από το «δημοκρατικό οπλοστάσιό» της για να εκφυλίσει τον θεσμό των Γενικών Συνελεύσεων στα μάτια του κόσμου. Αξιοποιώντας τον σταθερό και μακροχρόνιο δεσμό της με την νύχτα (για τρίτη φορά το τελευταίο χρόνο μετά τις περσινές εκλογές και το πάρτυ ΕΑΑΚ), έφεραν 8 μπράβους -λογικά από τους γνωστούς φουσκωτούς «φίλους» που φέρνουν στα φουαγιέ- με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές φοιτητές και να προβοκάρουν την διαδικασία, ώστε τελικά να την διαλύσουν.

Οι δαπίτες με τις πλάτες των κρυμμένων έξω από το αμφιθέατρο μπράβων προκαλούν χυδαία μέλη των αυτόνομων σχημάτων, οι οποίοι πέφτουν στην παγίδα και ενώ πηγαίνουν προς τους δαπίτες για να τους εκφοβίσουν διαπιστώνουν ότι βρίσκονται εκεί μπράβοι, οι οποίοι τους απειλούν μάλιστα, και έτσι ακολουθεί συμπλοκή φοιτητών με τους φουσκωτούς.
Η υγιής πλειοψηφία των φοιτητών απαιτεί έντονα την απομάκρυνσή των μπράβων και των δαπιτών που τους κουβάλησαν, ενώ αυτοί επί μισή ώρα επιμένουν να παραμένουν στον χώρο και απειλούν φοιτητές επιδεικνύοντας σουγιάδες και εκστομίζοντας απείρου κάλλους «υποσχέσεις». Τελικά αποχώρησαν -όπως και οι πάτρονές τους οι δαπίτες- και η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για την Τετάρτη 23/10.

Αυτοί που όπου σταθούν και όπου βρεθούν «καταδικάζουν την βία από όπου και αν προέρχεται», είναι οι ίδιοι που κουβαλούν μπράβους στις σχολές για να ξυλοφορτώσουν φοιτητές, είναι αυτοί που στηρίζουν κάθε αντιδραστική κυβέρνηση όπως την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία δολοφόνησε τους νεολαίους απεργούς Ι. Κουμή και Σ. Κανελλοπούλου το 1980 στην επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είναι οι ίδιοι που το 1991 στις μεγαλειώδεις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις και στις πανελλαδικές μαθητικές καταλήψεις βρέθηκαν «στην πρώτη γραμμή» υπεράσπισης της αντεκπαιδευτικής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησής τους, όταν μέλη της ΔΑΠ Πάτρας και μεγαλοστελέχη της ΟΝΝΕΔ εισβάλλανε με κράνη και λοστάρια σε κατειλημμένα σχολεία και δολοφονήσαν πολτοποιόντας το κεφάλι του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Είναι αυτοί που το 2006-2007 υπερασπίζονταν την αντεκπαιδευτική αναδιάρθρωση της Γιαννάκου και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αυτοί που σήμερα υποστηρίζουν τις απολύσεις στα πανεπιστήμια, την εισαγωγή επιχειρηματιών στην διοίκηση των Ιδρυμάτων, την πλήρη ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της παιδείας. 
Παρόμοια πορεία έχει και το πράσινο αδερφάκι, η ΠΑΣΠ, η οποία αρκετές φορές έχει φέρει μπράβους στις σχολές, όπως για παράδειγμα στην Πάτρα για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο Σχέδιο Αθηνά ή σε πρόσφατη Σύγκλητο του ΔΠΘ. Για εμάς κάθε υγιώς σκεπτόμενος φοιτητής θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο ότι οι δαπίτες, αλλά και οι πασπίτες, δεν είναι τα καλά παιδιά της σχολής τα οποία μοιράζουν σημειώσεις και κάνουν όμορφα πάρτυ.

Είναι το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων στα πανεπιστήμια, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δολοφονούν κόσμο και ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές, που διαλύουν το δημόσιο-δωρεάν πανεπιστήμιο, που σπέρνουν φτώχεια, εξαθλίωση, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό. Είναι ντροπή να παίρνεις σημειώσεις από τον δαπίτη-πασπίτη, ακόμα και να του μιλάς, όταν καλεί μπράβους για να δείρει και να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους σου! Πρέπει να απομονώσουμε πολιτικά αυτούς που ξυλοκοπούν συμφοιτητές μας, πρέπει να μην έχουν καμία νομιμοποίηση στη συνείδηση και την πρακτική του φοιτητόκοσμου!

Λύση σ’ αυτή την κατάσταση δεν είναι το αέναο ξύλο και ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ μειοψηφιών, αντίθετα θα πρέπει να έρθει η κατάσταση στα χέρια του μαζικού φοιτητικού κινήματος, πρέπει οι φοιτητικοί σύλλογοι να αποφασίσουν να υπερασπιστούν τις σχολές τους και το κίνημά τους από κάθε λογής μπράβους και φασίστες. Λύση σίγουρα δεν είναι και η απαξίωση των Γενικών Συνελεύσεων γιατί «μπουρδέλο είναι» έτσι κι αλλιώς.

Έτσι τις καταντούν δαπίτες και πασπίτες με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, μην αναγνωρίζοντας μαζικότατες πλειοψηφικές αποφάσεις του Συλλόγου όπως αυτή της τελευταίας συνέλευσης επειδή δεν τους βολεύει, είτε φέρνοντας μπράβους και φασίστες για να προκαλέσουν και να εκφοβίσουν φοιτητές. Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη και να εμποδίσουμε την διεξαγωγή μαζικών και σοβαρών Γενικών Συνελεύσεων δίνοντάς τους το ελεύθερο να κάνουν κουμάντο μέσα από γραφειοκρατικές διαδικασίες των Διοικητικών Συμβουλίων και των κομματικών στρατιών, να αποφασίζουν εντέλει για εμάς χωρίς εμάς και κόντρα σε εμάς. Ειδικά τώρα που έχουν ξεφύγει πιο πολύ από ποτέ.

Οφείλουμε να δείξουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε ότι παρατάμε το μόνο όπλο που έχουμε για να αποφασίζουμε συλλογικά, δημοκρατικά, από τα κάτω για τα προβλήματά μας, το μόνο όπλο που έχουμε για να χαλάμε τα σχέδια των κυβερνήσεων και των εγκάθετών τους στα πανεπιστήμια! Οι Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών θα γίνουν πιο συχνές, πιο μαζικές, πιο ουσιαστικές και πιο δημοκρατικές, πιο αγωνιστικές και ριζοσπαστικές εντέλει, κόντρα στις ορέξεις και τις προβοκάτσιες των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ!

ΟΛΟΙ-ΕΣ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10, ώρα 17:00 στη Π. Νομική! Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν αδιαφορούμε! Εμπρός για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη νίκη!

ΥΓ. Όσον αφορά τις απειλές των μπράβων, κάνουμε ξεκάθαρο ότι για οποιοδήποτε «συμβάν» μοναδικός υπεύθυνος τόσο πολιτικά αλλά και ως ηθικός αυτουργός είναι η ΔΑΠ και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια :