Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τα "αντιφασιστικά" φαινόμενα απατούν

Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Unfollow"

Ο φασισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί και να τσακιστεί σύμφωνα με την υπόδειξη του Μπρεχτ: «Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός».


Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ώς άλλη όψη του ίδιου πολιτικού συστήματος της πλουτοκρατίας. Γιατί είναι ακριβώς εκεί, στον κόρφο της πλουτοκρατίας, που επωάζεται το αυγό του φιδιού.

Στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, ας σκεφτούμε: Αλήθεια, το κράτος και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του κ. Δένδια πιο πριν δεν ήξεραν τίποτα για τον εγκληματικό χαρακτήρα της συμμορίας; Ήταν το αίμα του παλικαριού που ξέπλυνε τα μάτια τους για να δουν το φίδι και να αρχίσουν να συλλαμβάνουν την ηγεσία της συμμορίας; Οι κυβερνώντες τώρα τους βρήκαν του φακέλους με τις έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής; Τη δολοφονία του μετανάστη στα Πετράλωνα την είχαν ξεχάσει; Τα καταγεγραμμένα στον "υπερκορφιό" τους τώρα τα απομαγνητοφώνησαν; Αλήθεια, όλοι αυτοί οι πρόθυμοι να «κελαηδήσουν» για την παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής τώρα εντοπίστηκαν από τους κρατικούς μηχανισμούς και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ;

Αλήθεια, όλοι αυτοί οι «αντιφασίστες», που μέχρι χτες μας έλεγαν ότι είναι παλιομοδίτικο να μιλάμε για τον Χίτλερ, τώρα διαπίστωσαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία, βγαλμένη από τον κοινωνικό απόπατο;

Προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει. Και προφανέστερα όλοι αυτοί που πριν γίνουν «Ράμπο της Δημοκρατίας» παρίσταναν άλλοτε τους «ανήξερους» κι άλλοτε τους «έκπληκτους» για το τι είναι και τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή, στην πραγματικότητα γνώριζαν τα πάντα. Όλοι τους: Και οι κύκλοι των εφοπλιστών, που που με τον Gardian χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Και οι βιομήχανοι και οι εργοδότες, που προμηθεύονται «δούλους» από τους «ΟΑΕΔ» που έχουν ιδρύσει οι χρυσαυγίτες. Και οι πολιτικοί ταγοί, που λάνσαραν και προωθούν την άθλια «θεωρία των δύο άκρων». Και οι ταγοί του περίφημου «συνταγματικού τόξου», που εκλεκτά μέλη τους ψηφίζουν σε ψηφοφορίες στη Βουλή υπέρ των ναζιστικών αποβρασμάτων. Και εκείνοι στη ΝΔ, που ποτέ δεν έβγαλαν μια κανονική ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Και τα υψηλόβαθμα στελέχη του κράτους, που προ μηνών διοχέτευαν μέσω δημοσιογράφων τη θέση ότι «το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο»!

Γνώριζαν οι πάντες. Ανάμεσα τους και τα γνωστά, χυδαία παπαγαλάκια των μιντιακών συγκροτημάτων, που ξεκίνησαν με άρθρα του τύπου «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία» και έφτασαν να εξοικειώνουν την κοινή γνώμη με το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης με τη συμμετοχή «σοβαρότερης» Χρυσής Αυγής. Κι αυτοί που πουλάνε το ναζισμό με λάιφ στάιλ περιτύλιγμα, που λένε ότι η σβάστικα δεν είναι σβάστικα αλλά αρχαιοελληνικό αξεσουάρ, που εμφάνιζαν τον ναζιστικό εσμό σαν χορωδία προσκόπων που συνοδεύει γριούλες στα ΑΤΜ.

Και όλοι αυτοί που, αν ενοχλούνταν στοιχειωδώς, θα αντιδρούσαν, βλέποντας τους ταγματαλήτες να χτυπούν μετανάστες στη Ραφήνα, ακούγοντας ότι ταγματαλήτες μαχαιρώνουν μετανάστες στις γειτονιές, μαθαίνοντας ότι ταγματαλήτες στρέφονται ενάντια στον εργατόκοσμο φωνάζωντας μπροστά στις κάμερες: «Εμείς είμαστε μαζί με τους εφοπλιστές μας».

Όλοι τους ήξεραν και ξέρουν τι είναι η Χρυσή Αυγή. Γνώριζαν και γνωρίζουν περίφημα τις διασυνδέσεις της. Πρώτη και καλύτερη η Αστυνομία τους!
Υπενθυμίζουμε: Το 2004 ήρθε στη δημοσιότητα (Τα Νέα, 17/4/2004) ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999. Το έγγραφο ανάμεσα στα άλλα, έλεγε και τα εξής: «β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους, γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς, δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου η αστυνομία τους προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως "αγανακτισμένοι" πολίτες. [...] στ) Τα περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της ΝΔ), παρουσιαζόμενοι ως συνοδοί τους».

Τι έγινε, λοιπόν, παιδιά; Στα 15 σχεδόν χρόνια που πέρασαν από τότε που συντάχθηκε η παραπάνω αποκαλυπτική έκθεση, τι κάνατε για το θέμα;
Ας μην αμφιβάλλει κανείς ούτε για το ποιος εκτρέφει τη Χρυσή Αυγή, ούτε για το πώς την αξιοποιεί. Και την αξιοποιούν με πολλαπλό τρόπο: 

Πρώτον, για να τρομοκρατήσουν τον εργατόκοσμο. Οι λεχρίτες του «αίμα μόνο για Ελληνες» είναι αυτοί που χτύπησαν εργάτες στη λαϊκή γειτονιά του Περάματος αυτοί που, μετά το αίμα των μεταναστών, έχυσαν το αίμα του Παύλου Φύσσα «που κουβαλάει λαμαρίνες στη Ζώνη», όπως το είπε ένας φίλος του παλικαριού.

Δεύτερον, μέσω της Χρυσής Αυγής, θέλουν να ξεστρατίσει η οργή τμημάτων του λαού για τα δεινά του σε μια στράτα ανώδυνη για τους υπευθύνους αυτών των δεινών. Να βουλιάξει η οργή μέσα στην παραζάλη του εθνικισμού και «ανησυστημικού» χουλιγκανισμού που, ενώ εκτός Βουλής το παίζει «Ζορό» εντός Βουλής ψηφίζει υπέρ των τραπεζιτών και των εφοπλιστών.

Τρίτον, η Χρυσή Αυγή και ο εν γένει χρυσαυγιτισμός τους είναι χρήσιμα για να προωθήσουν, μέσα κι από την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, τη γνωστή πολιτική «Νόμος και Τάξη»! Η δημοκρατία τους, στην προσπάθεια να ανακόψει εξελίξεις δυσάρεστες για το καθεστώς, να αποτρέψει την ουσιαστική ριζοσπαστικοποίηση πλατιών κοινωνικών στρωμάτων, στην προσπάθεια να ναρκοθετήσει την οργανωμένη δράση ενάντια στην πολιτική της καταστροφής και της χρεοκοπίας. Παίζει με τη Χρυσή Αυγή ώστε να «φρονηματίσει» το λαό να κάτσει «ήσυχα» για να μην έχουμε... «περιπέτειες».

Η Δημοκρατία του κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλου, θέλοντας να επιβάλει «κοινωνική» σιγή νεκροταφείου, ανασύρει ότι διαθέσιμη σκουριά υπάρχει στο μαύρο οπλοστάσιο της ιδεολογικής της προπαγάνδας και τρομοκρατίας: Από την «ακυβερνησία» και την «αποσταθεροποίηση» μέχρι τη λεγόμενη «θεωρία των άκρων».

Η «θεωρία των άκρων» δεν επιλέγεται επειδή τάχα η κεφαλαιοκρατία θέλει να «ανακόψει» την ακροδεξιά και το φασισμό. Άλλωστε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος «χέρι χέρι» και με αξιομνημόνευτη επιμονή, έχουν φροντίσει να διατηρούν στο προσκήνιο την ακροδεξιά και την ατζέντα της. Άλλοτε αξιοποιούν την ακροδεξιά ως συγκυβερνητική τους συγκολλητική ουσία (βλέπε ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση Παπαδήμου) και άλλοτε, όπως τώρα, ως απειλή.

Με τη «θεωρία των άκρων», παραχαράσσοντας την ιστορία και την τρέχουσα πραγματικότητα, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν, να λασπώσουν και να παρουσιάσουν σαν «άκρο» ό,τι ακριβώς φοβούνται. Ό,τι ακριβώς τρέμουν. Κι αυτό που τρέμουν είναι η συγκρότηση ενός ρωμαλέου, λαϊκού, ταξικού, εργατικού αντικαπιταλιστικού κινήματος, που έχει τη δύναμη όχι απλά να λιώσει το φασιστικό φίδι, όχι μόνο να το εκδιώξει από κάθε γειτονιά και από κάθε χώρο δουλειάς, αλλά ταυτόχρονα να αχρηστέψει και την καπιταλιστική μήτρα που το εκτρέφει και το αναπαράγει.

Αλλά, αν απειληθεί η καπιταλιστική μήτρα που γεννά το φασισμό, τότε απειλείται το σύστημα εν γένει. Πράγμα που κάθε άλλο επιθυμούν οι κήρυκες του «συνταγματικού (βλέπε: αστικού) τόξου». Να γιατί καταφεύγουν στην αθλιότητα της θεωρίας των «δύο άκρων». Και να γιατί η «εκστρατεία» τους κατά της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο δεν είναι «αντιφασιστική» αλλά ακριβώς το αντίθετο: Είναι μια ακόμα έκφραση της αξιοποίησης Χρυσής Αυγής από εκείνους που έχουν την ευθύνη για την εκτροφή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια :