Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Στήνεται προβοκάτσια!

"Τι συζητά ο Σαμαράς με συμβούλους του στο Μαξίμου, η "νομική" κάλυψη Βενιζέλου και ο ρόλος Δένδια και Αθανασίου. 

Αντιδράσεις φιλελεύθερων στελεχών της Ν.Δ."



Σχέδιο που ξεφεύγει από κάθε έννοια και της πιο οξυμένης δημοκρατικής αντιπαράθεσης και αποτελεί επικίνδυνη, για τη δημοκρατία και την ομαλότητα, πολιτική προβοκάτσια κατά της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εισηγηθεί οι ακραίοι σύμβουλοί του και συζητεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες, ακριτομύθιες, δημόσιες δηλώσεις, αλλά και διαρροές που έχουν ως πηγή τους στελέχη της ΕΥΠ, μετριοπαθείς προσωπικότητες της Ν.Δ., αλλά και "βιαστικούς" του Μαξίμου.

Έτσι, η θεωρία των άκρων, από τα μαλλιά της οποίας πιάστηκε η ομάδα Σαμαρά-Βενιζέλου για να αποφύγει τον πολιτικό και εκλογικό καταποντισμό, εξελίσσεται σε σκοτεινή, ανεύθυνη και εμπρηστική προσπάθεια να πληγούν τα κινήματα αντίστασης, η Αριστερά και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστράτευση παρακρατικών μηχανισμών, αλλά και τομέων του κράτους.

Να χτυπηθεί η αριστερή βία, είναι το σύνθημα του Μαξίμου προς τα δυναμικά στηρίγματα της πολιτικής Σαμαρά τόσο στην αστυνομία και την ΕΥΠ, όσο και στη Δικαιοσύνη. Σειρά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το παρασύνθημα, ενώ έχουν τεθεί ήδη σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί εκείνοι που ανέλαβαν να επιβεβαιώσουν στην πράξη τη θεωρία των δύο άκρων.

Τρεις συνιστώσες


Συγκεκριμένα, το σχέδιο, το οποίο επεξεργάστηκε μικρή ομάδα "σκληρών" του Μαξίμου, καλύπτεται "νομικά" από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συγκεκριμενοποιήθηκε ως προς τον ρόλο καθενός σε στενή συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, έχει τρεις συνιστώσες και προβλέπει:

  • Τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με την τοξική προπαγάνδα κατά της "αριστερής βίας", την οποία έχει υιοθετήσει πλήρως ο πρωθυπουργός και διακινούν πρωτίστως οι άνθρωποί του. Το γεγονός ότι η σχετική θεωρία δεν περνάει στην κοινή γνώμη, αντί να αποθαρρύνει τους εμπνευστές της, τους ωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε ακόμα μεγαλύτερες ακρότητες και σε προσπάθεια να "αποδείξουν" την ισχύ της αξιοποιώντας κάθε νομιμοφανές ή παράνομο μέσο.
  • Τη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφής βία.
  • Την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την "αντιεγκληματική" νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά.

Το σύνθημα εφαρμογής του σχεδίου, με το οποίο "παίζουν" εδώ και καιρό τα δυναμικά στηρίγματα του Σαμαρά, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διακηρύσσοντας από την Ουάσιγκτον ότι εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και "η ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από το ΝΑΤΟ, το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μόνο λάθος δεν έκανε χρησιμοποιώντας μια διατύπωση η οποία θέτει "εκτός νόμου" δυνάμεις της Αριστεράς. Ίσα-ίσα, όπως υποστηρίζουν μετριοπαθείς κύκλοι μέσα στη Ν.Δ., ο Σαμαράς έδωσε με τη φράση του αυτή πράσινο φως για να τεθούν σε κίνηση μηχανισμοί και δυνάμεις που εν ονόματι της αποσταθεροποίησης της αντιπολίτευσης απειλούν με γενικότερη αποσταθεροποίηση, η οποία μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες για τη χώρα. Αυτός ακριβώς ο φόβος ήταν και ο λόγος που για πρώτη φορά μια σειρά από στελέχη της Ν.Δ., όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι αντιτάχθηκαν δημόσια στην προπαγάνδα των δύο άκρων. 
Ενώ επίσης διακινήθηκε, καθόλου τυχαία, η πληροφορία ότι και ο Κώστας Καραμανλής είναι αντίθετος τόσο με το είδος της οξείας επίθεσης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και με όσα υποστηρίζει και συνεπάγεται η θεωρία των δύο άκρων.

Αποκαλυπτικές δηλώσεις


Είναι πάντως χαρακτηριστικό του πρωταγωνιστικού ρόλου του Αντώνη Σαμαρά στην εφαρμογή του σχεδίου ανωμαλίας το γεγονός ότι εκείνοι οι οποίοι ανέλαβαν να προωθήσουν τις απόψεις του είναι οι πιο κοντινοί του άνθρωποι.

Ενδεικτικά και μέσα από μια σειρά δηλώσεις, που έχουν ως σκοπό να ανοίξουν τον δρόμο στα χειρότερα, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει:

  • Τη δήλωση Βορίδη ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι στην πολιτική βία, «και της Χ.Α. και της Άκρας Αριστεράς... Το ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολα σε μια οικονομική κρίση, δεν θα την οδηγήσει σε εμφύλιο. Και όσοι υποτίμησαν τη δύναμη του κράτους, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι εξετίμησαν λάθος τα δεδομένα».
  • Τις δηλώσεις Λαζαρίδη, ο οποίος, εν μέσω μάλιστα της οργής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διατύπωσε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου.
  • Και φυσικά τη δήλωση του φίλου και συμβούλου του πρωθυπουργού, Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος, απευθυνόμενος "στα παιδιά της Τσίπρας και Κολλητοί Α.Ε.», αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει «καταστολή της ανομίας και της βίας χωρίς διακρίσεις... με πολιτική αχρωματοψία". Και για να κάνει σαφέστερες τις απόψεις του προειδοποιούσε τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Διαδικτύου ότι έρχονται "βραχιόλια".

Και οι κοριοί εν δράσει


Η κινητοποίηση των πρωθυπουργικών φίλων ωστόσο δεν έχει μείνει μόνο στην προπαγάνδα. Σύμφωνα με "βαθύ λαρύγγι" της ΕΥΠ, ήδη αρκετές μονάδες της εν λόγω υπηρεσίας ασχολούνται με την Αριστερά καi ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόσφατη ερώτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για το κατά πόσο χρησιμοποιούνται νόμιμα οι κοριοί της ΕΥΠ αποκαλύπτει ότι ακόμα και μέσα στη Ν.Δ. υπάρχουν στελέχη που ανησυχούν και δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στον έμπιστο του πρωθυπουργού Νίκο Δένδια.

Ακόμα πιο αποκαλυπτική όμως είναι η πληροφορία που δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει ο συνήθως καλά πληροφορημένος για τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών Γιώργος Καρατζαφέρης, ότι εδώ και καιρό έχουν υπό παρακολούθηση το τηλέφωνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να "δέσουν" τη σχέση του με το κίνημα στις Σκουριές.


Πρόκειται για ένα μόνο στοιχείο -έχουμε υπόψη και πολλά άλλα- που αποκαλύπτει και το μέγεθος και τη συστηματική οργάνωση και τον στόχο της προβοκάτσιας. Αφού δηλαδή "μετασκευάστηκε" το λαϊκό κίνημα στις Σκουριές σε εγκληματική οργάνωση, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται αυτή τη στιγμή ως εγκληματίες είκοσι τρεις κάτοικοι και να είναι προφυλακισμένοι τέσσερις, η προσπάθεια είναι να κατασκευάσουν τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και τον καθοδηγητικό του ρόλο, κατά την παλιά μέθοδο του κομμουνιστικού δακτύλου. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, στο στόχαστρο της ΕΥΠ δεν είναι μόνο στοχοποιημένος λόγω δημόσια διατυπωμένων απόψεών του βουλευτής της Μακεδονίας, αλλά και βουλευτές της Θεσσαλονίκης, των οποίων επίσης τα τηλέφωνα και οι κινήσεις παρακολουθούνται. Όπως επίσης υπό συστηματική παρακολούθηση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας τουλάχιστον βουλευτής του ΚΚΕ και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως καυχώνται άνθρωποι του Σαμαρά και του Δένδια στην ΕΥΠ -οι οποίοι αισθάνονται πανίσχυροι τις τελευταίες μέρες-, η εξάρθρωση του μαύρου, δηλαδή της Χρυσής Αυγής, είναι πρόβα τζενεράλε για το "συντριπτικό πλήγμα στο κόκκινο", δηλαδή στην Αριστερά. Τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για τη δημοκρατία είναι φανερό για όλους, εκτός από τον πρωτεργάτη του σχεδίου και τους επικίνδυνους συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα, φέρονται να προτείνουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να δημιουργηθεί νομικό πλαίσιο κατηγορίας σε κινήματα όπως είναι αυτό στις Σκουριές. Αν οι διαμαρτυρόμενοι βαφτιστούν εγκληματίες και πεισθεί η κοινή γνώμη πως η τάξη πρέπει να εφαρμοστεί παντού, τότε όχι μόνο θα ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές διαμαρτυρίες, αλλά θα αποκτήσει και υπόσταση η θεωρία των δύο άκρων. Δηλαδή, αφού ο τάδε κάτοικος στο Στρατώνι ή την Ιερισσό είναι εγκληματίας, αφού απειλεί την περιουσία επιχειρηματιών, τότε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΔΗΜ.ΑΡ., που μιλάει μαζί τους, είναι όσο και ο Μιχαλολιάκος εγκληματίας.

Σε αντίθεση με την άρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε μάλιστα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, "με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα δινόταν ένα ακόμη εντονότερο μήνυμα προς τα έξω ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου είμαστε, στην κρίσιμη αυτή στιγμή ενωμένα και αποφασισμένα να αναλάβουμε δράση".

Η τοποθέτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου προστίθεται στις υπόλοιπες κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία έχουν διαφοροποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες από τη "γραμμή" του Μεγάρου Μαξίμου να αναπαράγει τη γελοία και επικίνδυνη για τη δημοκρατία "θεωρία των δύο άκρων". Υπενθυμίζεται ότι με την τοποθέτηση του πρωθυπουργικού συμβούλου Χρύσανθου Λαζαρίδη διαφώνησαν ανοιχτά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιώτόπουλος, μίλησε «στο Κόκκινο» για τις διαρροές στοιχείων από την ΕΥΠ για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τα ερωτήματα που γεννούνται:




Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :