Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΚΚΕ: Απάντηση σε επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Απάντηση σε επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Απάντηση σε επιστολή που έστειλε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή (ΚΣΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοσιοποίησε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην επιστολή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθυνόταν στο ΚΚΕ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΛΑΕ, ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ) κ.ά.) με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Η επιστολή (με ημερομηνία αποστολής 14 Γενάρη) έθετε ως πρόταση τη συνάντηση αντιπροσωπειών αυτών των πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την κοινή δράση και το συντονισμό για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. 
Παραθέτουμε όλη την απάντηση από την πλευρά του ΚΚΕ :

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε απάντηση της επιστολής σας, σας στέλνουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα θέματα που θέσατε:

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο σφαγής στην Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και στο σύνολο των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που δρομολογούνται στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.

Από το Γενάρη του 2015 είχαμε τονίσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, να στηρίξει την καπιταλιστική ανάκαμψη και κερδοφορία, θυσιάζοντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Γι' αυτό το λόγο, το ΚΚΕ, τα μέλη του μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, αντιπάλεψαν λογικές και "κινητοποιήσεις" για τη στήριξη της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, στις οποίες καλούσαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, άλλες δυνάμεις, καλλιεργώντας μ' αυτόν τον τρόπο αυταπάτες στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το χαρακτήρα της διαπραγμάτευσης και εμποδίζοντας την ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Σήμερα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ενδυνάμωση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, στο έδαφος των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και με στόχο την ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού - αντιμονοπωλιακού προσανατολισμού. Το ΚΚΕ, όπως και κάθε κόμμα, μετέχει στα όργανα και στις γραμμές του κινήματος μέσω των στελεχών και των μελών του. Μέσα στο κίνημα, στις οργανώσεις της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των οργανώσεων φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών, υπάρχει και μπορεί να υπάρξει συζήτηση, διαπάλη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα και του συντονισμού, τα αιτήματα, τις μορφές πάλης κ.λπ.

Εκεί κρίνεται και θα κριθεί η κάθε πολιτική, συνδικαλιστική δύναμη, στο κατά πόσο συμβάλλει στην ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης σε κάθε κλάδο, σωματείο, τόπο δουλειάς, την αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Εκεί μπορούν να συναντηθούν εργάτες κι υπάλληλοι του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή φίλοι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλων κομμάτων.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι η πορεία ανασύνταξης του κινήματος, η αλλαγή συσχετισμών κι η αναμέτρηση με την ταξική αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν υπηρετείται μέσα από επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις "κορυφών", πολιτικών κομμάτων κ.λπ., που ουσιαστικά υποκαθιστούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα όργανα και τις διαδικασίες του.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
23 Γενάρη 2016».

Δημοσιεύθηκε στο Ριζοσπάστη, Κυριακή 24/1/16
--------------------------------------------------

Διαβάστε στη συνέχεια:


Επιστολή της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τις δυνάμεις της αριστεράς για κοινή δράση στο μέτωπο του ασφαλιστικού


Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέστειλε την επιστολή που ακολουθεί στα κόμματα και τις οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς. Η επιστολή ζητά κοινή δράση στο μέτωπο του ασφαλιστικού, με συγκεκριμένο περιεχόμενο και σκοπό την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Για το σκοπό αυτό η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά συνάντηση με την ΚΕ του ΚΚΕ, το Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑΕ, το ΕΕΚ, το ΚΚΕ μ-λ, το Μ-Λ ΚΚΕ, την ΟΚΔΕ, την Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, την Ένωση Δικαίων, τον Εργατικό Αγώνα, τον Σύλλογο Κορδάτο, το Ξεκίνημα και την νεολαιίστικη οργάνωση Kill Tina.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε. ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Αγαπητοί-ές σύντροφοι-ισσες,

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι η «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» που προωθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το «κουαρτέτο» ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ-ΔΝΤ, στο πλαίσιο των τριών μνημονίων και των αντίστοιχων δανειακών συμβάσεων, επιχειρεί να επιφέρει μια βαθύτερη και ποιοτική αντιδραστική τομή υπέρ του κεφαλαίου για την υπέρβαση της κρίσης του, με μακροπρόθεσμες καταστροφικές επιπτώσεις για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την εργασία, το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία και γενικότερα τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα κόμματά τους, οι εργοδοτικές ενώσεις, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι παρατάξεις τους στους εργασιακούς χώρους κ.α., παρά τις επιμέρους διαφορές τους, συνασπίζονται στην κατεύθυνση της επιβολής της ουσίας αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες της, ουσιαστικά ευθυγραμμίζεται με το κεφάλαιο και την ΕΕ.

Εκτιμούμε ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι γραφειοκρατικές ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα δεν μπορούν ή και δεν θέλουν να οργανώσουν και να κλιμακώσουν ένα νικηφόρο αγώνα.

Εκτιμούμε, όμως ότι, κάτω από προϋποθέσεις, το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να μπλοκάρει αυτήν την επίθεση (όπως το έχει καταφέρει και στο παρελθόν) και να την ανατρέψει: Με στήριξη των αγώνων που ξεσπούν και ξεπερνούν τον «εθιμοτυπικό» χαρακτήρα και τη γραφειοκρατία. Με άμεση πολύμορφη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ξεκινώντας από απεργίες με στόχο να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το καταθέσει. Με αγώνα και απεργίες διαρκείας ακόμα κι αν το φέρει ή το περάσει στη Βουλή, για να αναγκαστεί να το αποσύρει υποχωρώντας στον πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε να κάνουμε ένα σοβαρό βήμα πολιτικού συντονισμού για την κοινή δράση των δυνάμεών μας στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα ενάντια στην αντιδραστική «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ-ΔΝΤ. Θεωρούμε αυτή την κοινή δράση στο συγκεκριμένο ζήτημα όχι μόνο απολύτως αναγκαία για τη νίκη, αλλά και εφικτή, παρά τις υπαρκτές διαφορές μας.

Από αυτή τη σκοπιά, προτείνουμε την κοινή υποστήριξη των ενωτικών, δυναμικών και ανένδοτων αγώνων των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα ενάντια στο ξεπούλημα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ως πλαίσιο συζήτησης για τον πολιτικό συντονισμό κοινής δράσης προτείνουμε τις παρακάτω πολιτικές κατευθύνσεις και διεκδικήσεις:

1. Αποφασιστική πάλη για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής τομής που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΣΕΒ. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στην κατακρεούργηση των λαϊκών δικαιωμάτων.
2. Καθολική, δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση και δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους-ες, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις, που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, νεολαίας και λαού. Κατάργηση όλων των παλιών και νέων αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που τους επιβάλλουν.
3. Κατώτερη σύνταξη για όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εποχής μας για αξιοπρεπή ζωή, ίση με τον κατώτερο μισθό. Ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με μείωση των κερδών του κεφαλαίου. Κατάργηση των περικοπών που έχουν γίνει από το 2009 σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και μισθού.
4. Αποφασιστική μείωση των ανώτατων ηλικιακών ορίων και των χρόνων συνταξιοδότησης. Υποστήριξη των διεκδικήσεων των ταξικών συνδικάτων για παραπέρα μείωση στα όρια γυναικών και εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
5. Πλήρης ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη για κάθε άνεργο και για όλες τις μορφές ελαστικής απασχόλησης, μαθητείας κ.λπ. Η ανεργία να μετράει σαν χρόνος ασφάλισης. Δουλειά για όλους, σταθερή, πλήρης και με ασφάλιση, με γενική ριζική μείωση του εβδομαδιαίου και ημερήσιου χρόνου εργασίας. Κατάργηση της μαύρης εργασίας -με αυστηρές ποινές στους εργοδότες, κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας. Ενιαίες σχέσεις και αμοιβές στην ίδια εργασία, χωρίς καμιά διάκριση σε βάρος των γυναικών, των νέων και μεταναστών.
6. Προστασία των ασφαλιστικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών, όχι στη λεηλασία που προωθείται.
7. Αποφασιστική μείωση των εργατικών εισφορών μέχρι που το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει κυρίως το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.
8. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, τα 70 δισ. ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δισ. που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δισ. που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Απόσυρση των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο». Να περάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία στα χέρια των εργαζομένων.
9. Για να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, άμεση παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους.

Η πάλη για τα αιτήματα αυτά μπορεί να ανοίξει έναν άλλο δρόμο για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία. Χωρίς χρέος, μνημόνια και ευρωενωσιακά σύμφωνα πανευρωπαϊκής λιτότητας και αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», για να απελευθερωθεί ο λαός από τους εκβιασμούς και τα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στη βάση της πλήρους αυτοτέλειας κάθε πολιτικής δύναμης, προτείνουμε τις εξής κοινές ενέργειες των δυνάμεών μας στο εργατικό και λαϊκό κίνημα:

1. Συντονισμός στα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις, στις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.
2. Συμβολή στις διαδικασίες και αποφάσεις των συνελεύσεων των συνδικάτων για να περάσουν οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.
3. Συμβολή στη δημιουργία ενιαίου κέντρου αγώνα ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε διάκριση από τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.α.
4. Σεβασμός στην αυτοτέλεια του ενιαίου κέντρου αγώνα και των μαζικών οργάνων του ταξικού συνδικαλιστικού και μαζικού κινήματος.

Για τα παραπάνω, σας καλούμε σε συνάντηση αντιπροσωπειών μας, από την οποία προτείνουμε να εκδοθεί κοινό δελτίο Τύπου.

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2016
Η Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
---------------------------------------

Δημοσιεύθηκε στο antarsya.gr

19 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Όπως ήταν αναμενόμενο, αρνητική ήταν η απάντηση της ΚΕ του Πάντα Πάνσοφου και Αλάνθαστου Κόμματος στην πρόταση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (σίγά μην περιμέναμε πως θα συμφωνούσε το Πάντα Πάνσοφο και Αλάνθαστο Κόμμα σε πρόταση των οπορουνιστικών μιασμάτων της ΑΝΑΤΑΡΣΥΑ).
Πάντως να είμαστε δίκαιοι. Το Πάντα Πάνσοφο και Αλάνθαστο Κόμμα καταδέχθηκε και απάντησε σε πρόταση των "οπορτουνιστών"της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κάτι είναι κι αυτό...
Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

Μ'αρεσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Με ειρωνεία κ καλά κάνεις, δίνεις επιθετα στο κκε. Αλήθεια πως θα αποαποκαλουσες όλες αυτές τις δυνάμεις που καλουσαν σε στήριξη της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης τον Φλεβάρη του 2015 η ακόμα το σκληρό όχι της κυβέρνησης μόνο στους δανειστές τον Ιούλιο του 2Ο15 ?

Ανώνυμος είπε...

9.15 Ασφαλώς και θα ήτανε αρνητική η απάντηση στον Οπορτουνισμό. Δεν διαχωρίζουμε τον λαο με ψεύτικους διαχωρισμούς δεξιος αριστερός. Οποιος θέλει στο ΠΑΜΕ και στην Λαική Συμμαχία σε Ταξική και μόνο βαση είναι καλοδεχούμενος χωρίς να χρειάζεται να είναι κομμουνιστής Μέσα στον αγωνα θα καταλάβει ο καθένας οτι δεν υπάρχει κυβέρνηση μέσα στον καπιταλισμό που να μπορεί να φέρει Σοσιαλισμό και ο αγώνας θα έχει στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και όχι επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό με τμήματα της Αστικής τάξης και Χρυσαυγίτες. Οποιος θέλει καπιταλισμο καλό ταξίδι. Θ.

Ανώνυμος είπε...

10.44 Μη του βάζεις τόσο δύσκολα μου τον στεναχωρείς. Στο δημοψήφισμα θέατρο που ψηφίζανε μαζί με τμήματα της Αστικής ταξης και τους χρυσαυγιτες φωνάζανε την αστυνομία να μας πιάσει για να μην είμαστε εκεί και να πουλάνε παραμύθια. Ασε την φωτογραφία του Χάγιου με τσιπρα και γλεζο όταν είχανε βγάλει την εντολή βόλτα το 2012 Οτι δεν καταφέρανε τότε πιστεύει οτι θα τα καταφέρει τώρα να διαλύσει το ΚΚΕ Κούνια που τον κούναγε.........

Ανώνυμος είπε...

Η ανταρσύα που πιστεύει οτι στην ΕΣΣΔ δεν υπήρξε Σοσιαλισμός καθόλου και μιλάει για τον Δολοφόνο Σταλιν έκανε πρόταση Συνεργασίας στο ΚΚΕ που πιστεύει οτι ΛΕΝΙΝ και ΣΤΑΛΙΝ είναι δυο πολύ μεγάλοι Μπολσεβίκοι ηγέτες ότι οικοδομήθηκε Σοσιαλισμός με τεράστια επιτυχία και οτι ανατράπηκε σε μια Σταδιακή διαδικασία εφαρμογής νόμων του Καπιταλισμού με αφετηρία το 20ο Συνέδριο του 1956 και την επικράτηση της Οπορτουνιστικής αντεπανάστασης. Ο Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει το Τσίρκο.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ήρεμα οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις.
Η απάντηση του ΚΚΕ στο κείμενο-επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κατ' αρχήν σε θετική κατεύθυνση και δεν είναι αρνητική στην πρόσκληση. Απλά δηλώνει ότι όλα δοκιμάζονται πρωτ' απ' όλα στο πεδίο της ταξικής πάλης (σωστό). Εκεί δρώντας οι ταξικές δυνάμεις διαμορφώνουν και τη δυνατότητα και τους πολιτικούς όρους για παρά πέρα συνεργασίες.
Εκεί λοιπόν είναι το πεδίο δοκιμασίας για όλους.
Η συνάντηση που ζήτησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί (και να είχε και απτά αποτελέσματα) αν η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έκανε το λάθος να απευθυνθεί στο ΚΚΕ μέσα από μια επιστολή που απευθύνονταν και σε άλλες δυνάμεις που το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να συνευρεθεί μαζί τους (Ε.Α.-Κορδάτο, ΛΑΕ κ.α.). Το ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνθηκε στο ΚΚΕ μέσα από μια επιστολή προς πολλούς αποδέκτες δείχνει ότι, ή δεν πίστευε σε μια συνεργασία και την πρόταση της προς το ΚΚΕ, ή ότι δεν περίμενε τουλάχιστον κάποια ανταπόκριση από το ΚΚΕ και περίμενε ανταπόκριση από τις άλλες δυνάμεις που απευθύνθηκε, ή διέπραξε ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΣ ΛΑΘΟΣ. Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που χειρίστηκε το ζήτημα της πρότασής της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν λάθος. Συμπεραίνω ότι το ΚΚΕ (έστω και με πρόφαση θεσμικού χαραχτήρα, όπως συνάντησε Μητσοτάκη, Γεννηματά κλπ) θα συναντούσε και τους εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην απάντησή του το ΚΚΕ δεν έθεσε ζητήματα που υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό είναι θετικό και δείχνει και διάθεση. Αν ήθελε να κλείσει τελεσίδικα το ζήτημα θα χρησιμοποιούσε άλλη γλώσσα, (όπως τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι παραπάνω για παράδειγμα).
Λίγο προσοχή λοιπόν.
Στο δια ταύτα τώρα. Κατά τη γνώμη μου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρώτα απ' όλα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ίδια σε πολιτικό επίπεδο αν πράγματι θέλει μια συνεργασία με το ΚΚΕ. Αν τη θέλει πρέπει να απευθύνει επιστολή απάντησης στο ΚΚΕ, μη απορρίπτοντας το περιεχόμενο της επιστολής απάντησης του ΚΚΕ, όπως άλλωστε έπραξε και το ΚΚΕ μη απορρίπτοντας το περιεχόμενο της επιστολής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα ζητήματα πάλης που έθετε (και αυτή είναι η θετική συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Να δηλώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη νέα της επιστολή, ότι θα επιδιώξει με όλες της τις δυνάμεις και μέσα στις διαδικασίες του μαζικού κινήματος, τα ζητήματα πάλης που έθεσε στην πρώτη της επιστολή, να αποτελέσουν κοινή θέση των μαχόμενων ταξικών δυνάμεων και ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κριθεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ για τη συμβολή τους στην ανασυγκρότηση του κινήματος.
Δεν είναι εύκολο πράγμα η προσπάθεια αυτή, πάντα θα υπάρχουν οι "ντούροι" επαναστάτες που θα λένε ρεφορμιστές τους άλλους. Όμως, στο εργατικό και γενικότερα στο μαζικό κίνημα, η δύναμη βρίσκεται στην ΕΝΟΤΗΤΑ και τους αγώνες σύντροφοι, στην ενότητα και τους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού. Αυτή την ενότητα και την αγωνιστική της έκφραση που θα φέρει νίκες, πρέπει να υπηρετήσουν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ

Γιάννης Χρ.

Ανώνυμος είπε...

10.52 Τα πράγμάτα είναι ξεκάθαρα. Το ΚΚΕ στο πρόγραμμα του απο το 15ο Συνέδριο το 1996 έχει ξεκαθαρίσει οτι δεν θα διεκδικήσει κυβέρνηση μέσα στον καπιταλισμό και μιλούσε για Μέτωπα πάλης μέσα στο κίνημα. Τα επόμενα συνέδρια εμπλουτίσανε το Πρόγραμμα σύμφωνα και με την μελέτη της ίστορίας. Το ΠΑΜΕ και τα υπόλοιπα τμήματα της κοινωνικής Συμμαχίας απο το 1999 σε αυτή την λογική βαδίζουνε. Χωράει ο κάθε εργάτης μακριά απο ψεύτικους διαχωρισμούς δεξιά αριστερά μόνο σε ταξή βάση. Μέσα στο αγώνα θα συνειδητοποιεί ο καθένας οτι δεν υπάρχει καμμία κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλισμό που να μπορεί να κάνει το παραμικρό και ο Στόχος θα είναι η Εξοδος απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Και όχι επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή Ιμπεριαλιστικού οργανισμού Ρωσία Κίνα που επιδιώκουνε τμήματα της Αστικής τάξης και η Χρυσή αυγή. Ο καλύτερος τρόπος για να καταστραφεί ένα Κ.Κ είναι η συνεργασία με τον Οπορτουνισμό. Η Εμπειρία του 20ου αιώνα είναι καταπέλτης ΕΑΜ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Αυτά πεθάνανε το 1991 ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ

Ανώνυμος είπε...

Μαθαίνουμε καταπληκτικά πράγματα. Η ανταρσύα που θεωρεί τους Μπολσεβίκους δολοφόνους καλεί το ΚΚΕ σε συνεργασία δηλαδή αυτούς που κατηγορεί για δολοφόνους. Η θεατρική παράσταση Τσίρκο συνεχίζεται. Μιλάμε για Νούμερα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ Παραμυθάδες της ανταρσύα σε δράση για την σωτηρία του καπιταλισμού μέσα απο το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα μετά το πλήρες ξεβράκωμα της Αριστερής Κυβέρνησης που στηρίξανε με χέρια και με πόδια μέχρι το καλοκαίρι. Παρέα με τον Σύριζα χρόνια σε Σ.Κ Δήμους κ.α ΟΙ φωτογραφίες του Χάγιου με τσίπρα γλέζο οταν βγάλανε την εντολή βόλτα το 2012 υπάρχουνε ακόμα. Μιλάνε για τάχα μου αποικία την στιγμή που η χώρα είναι Ιμπεριαλιστική απο το 1919 Συμμετέχοντας συνειδητά η αστική τάξη στις συμμαχίες της για μερίδιο απο την λεια στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Αυτή η τραγωδία που ζούμε ισχέι σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες ανεξάρτητα νομίσματος και έχει να κάνει με την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Οσο για την απάντηση του ΚΚΕ είναι εξαιρετική. Την ίδια που θα δίναμε αν την πρόταση είχε κανει ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΠΟΤΑΜΙ Ε.Κ ΑΝΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

10.52 Καλά πως το αντέχει η Οπορτουνιστική ψυχή σου να αποκαλείς τάχα μου συντρόφους ανθρώπους που θεωρείς δολοφόνους απο την στιγμή που είναι με τους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ.Μήπως είσαι λίγο Νούμερο. Λεω λίγο........

Ανώνυμος είπε...

μια απορία έχω μόνο, τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμφωνούν όντως με όλα αυτά που γράφονται μέσα σε αυτήν την επιστολή που έστειλε η Κ.Σ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, ή αυτό έγινε έτσι από ορισμένους χωρίς καμία ενημέρωση στην βάση της… γιατί μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου, ακόμα και στο facebook, με τον γνωστό δογματικό αντικομουνιστικό τρόπο του φιλοαστού « τραγουδιστή» Πανούση « μια φορά κνίτης για πάντα κνίτης», μιλούσαν ακόμα και για « κνίτες» που « με ψαλίδι θερίζουν» ( για να καταλάβουμε και το πολιτικό – ιδεολογικό επίπεδο αυτού του μετώπου ), « κομματικές παρωπίδες», κλπ… το θεωρώ γελοίο υπό αυτές τις συνθήκες, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το ΚΚΕ διάφορα μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, να καθόμαστε να μιλάμε για συνεργασίες σε οποιοδήποτε επίπεδο και για οπουδήποτε λόγο αυτόν των δύο πολιτικών φορέων…

Βαγγέλης Είλωτας

Ανώνυμος είπε...

4.27 Δεν υπάρχει καμμία πολιτική συνεργασία. Αυτά για το ΚΚΕ έχουνε πεθάνει το 1991. Μιλάμε για Λαική Συμμαχία σε Ταξική βάση και τιποτα άλλο. Οποιος θέλει καλοδεχούμενος χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Το παραμυθάκι δεξιος αριστερός πέθανε.

Ανώνυμος είπε...

10.52 Μη βλέπεις όνειρα δεν κάνει καλό. Και μόνο στο ΚΚΕ να ήτανε η πρόσκληση δεν θα συναντούσαμε την ανταρσυα. Και ο λόγος είναι απλός. Δεν συναντάμε κανένα που θέλει να συντηρήσει το παραμύθι των δήθεν συγγενών χώρων με την καρικατούρα περι δήθεν αριστεράς. Αλλωστε και τον τσίπρα τον συναντήσαμε αφού είχε ξεβρακωθεί ανοιχτά στον λαό με το 3ο Αριστερό μνημόνιο. Οταν ξεβρακωθείτε και εσείς θα σας συναντήσουμε ευχαρίστως. Μεχρι τότε ούτε με σφαίρες. Τα κόλπα τελειώσανε προ 25ετιας........

Unknown είπε...

10:48. Καλή καρδιά και καλή κολεγιά στις "θεσμικές" σας συναντήσεις με το Μητσοτάκη (ανέκαθεν είχατε συμπάθειες στο Μητσοτακέικο άλλωστε -θυμήσου το 89), τη Γεννηματά (έτσι να μην ξεχνιόμαστε με τους πρώην συναγωνιστές σας όταν το κόμμα ήταν συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, τον Τσίπρα που δήθεν καταγγέλλετε, τους αστούς και τα μμε που σας χαϊδεύον πάντα σαν συνεπής πολιτική δύναμη κλπ, κλπ κλπ.....

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι ιδεολογικές διαφορές συντρόφια, αλλά εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καίγετ' ο απαυτός μας... αλλά φαίνεται ότι δεν καίγεται ολονών το ίδιο, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

11.46 Ασφαλώς και συναντάμε τον καθένα απο τους ιδεολογικούς μας αντιπάλους στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου. Και τον τσίπρα βεβαίως απο την στιγμή που υπόγραψε 3ο Μνημόνιο και ξεβρακώθηκε ανοιχτά στον λαό. Οταν ξεβρακωθήτε και εσείς πολύ ευχαριστώς. Τα παραμυθάκια για δεξιά αριστερά πεθάνανε το 1991. Για τις 2 κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμό το 1989 πολύ ευχαρίστως εύκολη ερώτηση. απο το 1956 υπήρχε στο πρόγραμμα του ΚΚΕ τα πολιτικά μέτωπα με τον οπορτουνισμό και τα ενδιάμεσα στάδια εξουσίας το 1958 διαλυθήκανε οι Κ.Ο μέχρι το 1974 μέσα στο οπορτουνιστικό μπάχαλο της ΕΔΑ. Αποτέλεσμα το 1974 να ξεκινήσουμε απο το μηδέν χωρίς Στελέχη και με λάθος πρόγραμμα. Με αποτελεσμα την ανάδειξη στελεχών απο την αρχή με Ανδρουλάκη Λαφαζάνη Δαμανάκη Καραγκουλεσ Δραγασάκης Καρτερός Αλαβάνος κ.α Το 1988 κυρίαρχοι πλέον μαζί με τον Φαράκο φτιάξανε τον Συνασπισμό και θέλανε να κάνουνε κάθαρση...χοχοχοχοχο ωστε μετά με το καλό ΠΑΣΟΚ να αναλάβουνε διαχειρηστές του Καπιταλισμού με το ΝΑΡ σαν νέο Οπορτουνιστικό Ανάχωμα. Σπάσανε τα μούτρα τους στο 13ο Συνέδριο το 1991 και ξεβρώμισε ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

1.32 Ασφαλώς και πάει να καει το Σπίτι μας. Και αυτό γίνεται απο τους Καπιταλιστές που έχουνε τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Για αυτό και είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να παλέψουμε ενωμένοι σε Ταξική βάση μέσα απο την λαική συμμαχία για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Ανώνυμος είπε...


@ αριστερη αντεπιθεση

συνεχίζω λοιπόν, και μετά το σχόλιο σου, να μη καταλαβαίνω πια η ουσία της επιστολής της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ… φάσκετε και αντιφάσκετε κύριοι και κυρίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και λοιπών σε αυτό το θέμα… από την μία τάσσεστε υπέρ της κοινής δράσης στο μέτωπο κατά του ασφαλιστικού… από την άλλη χρησιμοποιήστε κάθε τρεις και λίγο όλα αυτά τα ( γελοία ) « επιχειρήματα» και όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς εναντίον ενός κόμματος ( του ΚΚΕ) που θέλετε να συμμετάσχει σε αυτό το μέτωπο που προτείνετε… αυτό νομίζω πως δείχνει πολλά, βγαίνει το συμπέρασμα, πως πρώτα απ όλα δεν το επιθυμείτε αυτό το μέτωπο στην πραγματικότητα, και όλα αυτά γίνονται για άλλους λόγους …

Βαγγέλης Είλωτας

Ανώνυμος είπε...

3.08 Δεν τους ενδιαφέρει ο αγώνας ενάντια στην σφαγή του λαού που έρχονται. Αν τους ενοιαζε θα ερχόντουσαν στο ΠΑΜΕ και στην Λαική Συμμαχία να παλέψουμε στην Βάση της ταξικής ενότητας εναντια στον πραγματικό αντίπαλο για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτό που θέλουνε είναι να φτιάξουνε το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα στην θέση του σύριζα εξυπηρετόντας την επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό που επιδιώκουνε τμήματα της ΑΣτικής τάξης και η χρυσή αυγή. Και πιστεύουνε οτι θα εγκλωβίσουνε το ΚΚΕ σε αυτό το αισχός. Κούνια που τους κούναγε.Αυτά πεθάνανε το 1991........................................