Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη!


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Σαν έτοιμοι από καιρό, ο αρχιτέκτονας της μνημονιακής πολιτικής κος Βενιζέλος και το αριστερό του δεκανίκι κος Κουβέλης ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της… ακυβερνησίας της χώρας, προτείνοντας «οικουμενική κυβέρνηση» που ουσιαστικά θα αναλάβει να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου! Είτε για 2 χρόνια, είτε για 3 χρόνια, με διαφοροποιήσεις ή μη, κάποιοι προσπαθούν να αναστήσουν τα Μνημόνια που ο λαός έστειλε στο καλάθι των αχρήστων.

Μπροστά στη λαϊκή οργή που σάρωσε την πολιτική των δανειακών συμβάσεων, της Τρόικας και της ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, νέες κυβερνήσεις Τσιριμώκων ετοιμάζονται από τους πρόθυμους του κεφαλαίου.

Οι «υπεύθυνες» δυνάμεις του τόπου δεν θέλουν να αφήσουν τον λαό «ακυβέρνητο», προφασίζονται… Δεν είναι ακυβερνησία, είναι η απόφαση του λαού να ξεφορτωθεί την Τρόικα και τα κατοικίδιά της. Δεν θέλουν να κινδυνεύσει να βγει η χώρα από το ευρώ, λένε… Αυτό που τους φοβίζει είναι η απόφαση των εργαζόμενων να πάνε κόντρα στις «νουθεσίες» της Μέρκελ και του Τόμσεν, να πάψουν να φοβούνται το ΔΝΤ και την ΕΕ, να πάψουν να δέχονται τις ανθρωποθυσίες στο βωμό της «ευρωπαϊκής οικογένειας».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι κάθε απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης στην βάση της πολιτικής του Μνημονίου, κάθε διαχειριστικής αντιλαϊκής συγκυβέρνησης, συνιστά πραξικόπημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί και να σαρωθεί από ένα λαϊκό ξεσηκωμό.

Σε περίπτωση που οι διεργασίες για μια τέτοια κυβέρνηση δείχνουν να προχωρούν τις επόμενες μέρες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλο το λαό να βγει στο δρόμο και στις πλατείες για να τις εμποδίσει, καλεί όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμμετάσχουν και να οργανώσουν από κοινού ένα πλατύ λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει τα σχέδια του κεφαλαίου.

Την Κυριακή έγινε ένα πρώτο βήμα. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι ο μόνος που μπορεί να σαρώσει τα Μνημόνια και όσους προσπαθούν να τα νεκραναστήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :