Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο. Συλλαλητήριο Πέμπτη 11 Ιούνη, Προπύλαια, 7.00 μμ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ


Η 11η Ιούνη είναι μέρα αγώνα!


Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο. Καμία υποταγή σε δανειστές - «θεσμούς» - κεφάλαιο.


Όλοι στο συλλαλητήριο αντίθεσης στη συμφωνία και αντεπίθεσης των εργαζομένων, Πέμπτη 11 Ιούνη, Προπύλαια, 7.00 μμ

Οι τελευταίες εξελίξεις, διαλύουν τις όποιες αυταπάτες περί «διαπραγμάτευσης» με τους «θεσμούς». Επί της ουσίας τόσο οι «προτάσεις» των δανειστών, όσο και αυτές της κυβέρνησης, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, αποτελούν σχέδια νέων μνημονίων, με πρόσθετα μέτρα άγριας λιτότητας και φορομπηξίας.

Οι «προτάσεις» και η στάση των δανειστών αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι οι λεγόμενοι «θεσμοί» (τρόικα) της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι αδίστακτοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, είναι δύναμη κρούσης της πιο άγριας υποδούλωσης των λαών, που θέλουν να σαρώσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με τις Συνθήκες και τους νόμους της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «αφοσιωμένη», στην επίτευξη της νέας συμφωνίας, έχει αποδεχτεί την παγίωση και τη συνέχιση του μνημονιακού πλαισίου. Οι «προτάσεις» της προς τους δανειστές, κινούνται σε σκληρή αντιλαϊκή κατεύθυνση. Περιλαμβάνουν κλιμάκωση της φορολεηλασίας, ιδιωτικοποιήσεις, πρωτογενή πλεονάσματα, συνέχιση των άθλιων εργασιακών σχέσεων, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό, με το χρέος να παραμένει, ως μόνιμος μοχλός αιμοδοσίας του λαού προς το κεφάλαιο και τους δανειστές.

Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο θέτει το δίλημμα «μέτρα με το σχέδιο των δανειστών ή μέτρα με το σχέδιο της κυβέρνησης», καλώντας το λαό να συμπαραταχθεί στην υπεράσπισή των «προτάσεων» της, ως «πατριωτικό καθήκον».

Το δόγμα «ούτε σύγκρουση- ούτε υποταγή» και του «έντιμου συμβιβασμού» στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΔΝΤ, της εξυπηρέτησης του χρέους, της υποταγής στο κεφάλαιο και στους εργοδότες, οδηγεί τελικά στην αποδοχή του σφαγείου των προηγούμενων Μνημονίων, σε νέα αντιδραστικά μέτρα και στη συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Να γεμίσουν οι δρόμοι ξανά!
Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.


Δεν υπάρχει περιθώριο για ανοχή και πίστωση χρόνου. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της υποταγής, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να γκρεμιστούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι.

Μόνο με την πρωταγωνιστική παρουσία των εργαζόμενων, μόνο με συντονισμένο πανεργατικό αγώνα θα μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές και θα ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας. Σπάζοντας την καταστροφική ανάθεση και την υποταγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με κέντρο ένα ανασυγκροτημένο και μαχητικό εργατικό κίνημα.

ü Καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και πολιτική
ü Ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, άμεση δραστική φορολογία στο κεφάλαιο και στον συσσωρευμένο πλούτο.
ü Να βγουν οι εργατικές ανάγκες στο προσκήνιο, να διεκδικήσουμε το χαμένο πλούτο. Για αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και όχι δουλεία, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, πλήρης κάλυψη όλων των ανέργων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών επιδιώκει την κοινή δράση και το συντονισμό, με κάθε σωματείο που αντιπαλεύει την πολιτική υποταγής στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για την οργάνωση γενικής απεργιακής απάντησης, διακλαδικού συντονισμού και αγώνα διαρκείας.

Καλούμε όλους εργαζόμενους και τα σωματεία, να συμβάλουν ώστε η 11 Ιούνη να αποτελεί ένα νέο μεγάλο σταθμό, για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.

Δεν υπάρχουν σχόλια :