Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Διαδήλωση ενάντια στο εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ, Παρασκευή 5/6

Παρασκευή 5 Ιούνη, 6.30 μμ, Προπύλαια –Υπουργείο Εργασίας 

Τα εργατικά αγωνιστικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καλούν κάθε εργατική συλλογικότητα και όλες τις δυνάμεις του μαχόμενου κινήματος σε συγκέντρωση διαδήλωση, ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία των 4 εργατών και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων 2 στην πρόσφατη έκρηξη στα ΕΛΠΕ.

Το αίμα των νεκρών και των βαριά τραυματισμένων των ΕΛΠΕ βαραίνει την εργοδοσία, που χρησιμοποιεί τους εργάτες ως φθηνή καύσιμη ύλη στη μηχανή της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Βαραίνει το καθεστώς των εργολαβιών και της απαξίωσης κάθε εργατικής νομοθεσίας, όλου του πλαισίου προστασίας της εργασίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που θεωρούνται «περιττά έξοδα» και «κόστος» για τις εταιρείες και το κεφάλαιο.

Βαρύτατες ευθύνες φέρουν και όλες οι κυβερνήσεις, που επέτρεψαν και επιτρέπουν στο κεφάλαιο να ξεσαλώνει, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, διαλύοντας τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να κυνηγούν το μεροκάματο όπως – όπως, δημιουργώντας τις συνθήκες και το «περιβάλλον» για τα εργοδοτικά εγκλήματα όπως στα ΕΛΠΕ.

Ως μια άμεση και πρώτη απάντηση, ως ζήτημα τιμής για τους νεκρούς συναδέλφους μας, καλούμε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, τους εργαζόμενους, τις συλλογικότητες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όλες τις δυνάμεις του αγώνα, την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και διαδήλωση προς το Υπουργείο Εργασίας.

• Όχι άλλο εργατικό αίμα για τα κέρδη του κεφαλαίου
• Να πληρώσει η εργοδοσία για το έγκλημα στα ΕΛ.ΠΕ.

Εργατικά Σχήματα-Κινήσεις-Παρεμβάσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια :