Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελίες και αποκαλύψεις για το χτύπημα της πορείας του πολυτεχνείου (Βίντεο)

Γράφει ο Β.Δ στην pandiera

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα τα μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, της οποίας το μπλοκ δέχθηκε την βάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση στη πορεία για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στη συνέντευξη το λόγο πήραν και αγωνιστές των οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου που συμπορεύονταν μαζί τους και δέχθηκαν επίσης τη μανία των ανεξέλεγκτων αστυνομικών δυνάμεων


Ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης εκ μέρους της Ροσινάντε, αφού αναφέρθηκε στην καθόλα ειρηνική συμπόρευση του μπλοκ στη διαδήλωση, επισήμανε πως η αστυνομία επέλεξε πάση θυσία την ένταση γιατί υπήρχε πολιτική απόφαση για τη διάλυση της πορείας. Κατήγγειλε ότι ο γνωστός για τις σχέσεις με την Χρυσή Αυγή από την υπόθεση Κουσουρή διμοιρίτης των ΜΑΤ Λυκιαρδόπουλος (Δαρείος), όταν το μπλοκ της Ροσινάντε έφτανε στο Σύνταγμα, έδωσε εντολή στους άνδρες του να φορέσουν τις μάσκες και να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τόνισε ακόμη πως τα τρία τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος επικεφαλής δείχνει να έχει μια ειδική προτίμηση στο να περικυκλώνει τα μπλοκ του συγκεκριμένου χώρου.

Ο φοιτητής Δημήτρης Ζερδεβάς μέλος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας φοιτητών και της Ροσινάντε, αναφέρθηκε στην στρατηγική της τρομοκράτησης και της καταστολής του φοιτητικού κινήματος από την κυβέρνηση και τον πρύτανη Φορτσάκη όλη την εβδομάδα πριν το πολυτεχνείο, και κατέληξε πως η μόνη απάντηση στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και στις δυνάμεις του κράτους του, είναι οι μαζικοί αγώνες στους δρόμους

Ο Νίκος Γιαννόπουλος από το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά δικαιώματα που συμμετείχε σε όλες τις πορείες του Πολυτεχνείου,είπε πως τέτοιο εκβιασμό και πρόκληση σε μπλοκ δεν το συνάντησε ούτε και στις πιο αιματηρές πορείες και πως το κράτος,«περνά από το δόγμα μηδενικής ανοχής στο «μετά – δόγμα της μηδενικής ελευθερίας»

Από τις «προληπτικές συλλήψεις περνάμε στις προληπτικές επιθέσεις» τόνισε ο Βαγγέλης Νάνος από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση και διάβασε την προκήρυξη της κίνησης που καταγγέλει πως: «Αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας είχαν μαζί τους σε «κοινή θέα» μολότοφ»


Το βίντεο με την τοποθέτηση του Γιάννη Ανδρουλιδάκη



Το βίντεο με την τοποθέτηση του Δημήτρη Ζερδεβά



Το βίντεο με την τοποθέτηση του Νίκου Γιαννόπουλου



Το βίντεο με την τοποθέτηση του Βαγγέλη Νάνου



Διαβάστε στη συνέχεια: 

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ανακοίνωση της Αντιεξουσιστικής Κίνισης Αθήνας


ΑΝΤΑΡΣΥΑ:41 χρόνια μετά, το κίνημα δεν καταστέλλεται, δεν τρομοκρατείται !



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες νέες / ους και εργαζόμενους που διαδήλωσαν σε όλη την χώρα, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ενάντια στην κυβέρνηση και την άθλια πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και κυρίως η μαζική συμμετοχή της νεολαίας έδειξε ότι το κίνημα δεν πτοείται από την κυβερνητική βία, δεν υποχωρεί, αλλά αντίθετα φαίνεται να μπαίνει σε μια νέα φάση ανόδου.

Καταγγέλλουμε την ωμή βία όλων αυτών των ημερών από την πλευρά της κυβέρνησης και του κράτους ενάντια στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα την Πέμπτη το βράδυ, αλλά και την τελείως απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τόσο στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Θεσσαλονίκη και ενάντια σε μπλοκ του αντεξουσιαστικού χώρου, του Ροσινάντε και άλλων συλλογικοτήτων. Η συγκυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής φαίνεται ότι δεν χρειάζονται πλέον "αφορμές". Βαράνε στο ψαχνό για να μας φοβίσουν μήπως και αποφύγουν το ξέσπασμα της οργής που πλησιάζει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την νεολαία και τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν άμεσα τον αγώνα τους. Να μετατρέψουν το κάθε σταθμό του κινήματος και πριν από όλα την γενική απεργία της 27.11 σε ένα μεγάλο γεγονός, σε ένα βήμα ξεσηκωμού για να φύγει η κυβέρνηση και να αλλάξει η πολιτική. Από τώρα και μέχρι τον Φλεβάρη να δώσουμε την μάχη να για την ανατροπή, για έναν άλλο, αντικαπιταλιστικό δρόμο στην κοινωνία χωρίς μνημόνια και χρέος, ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους στο τιμόνι!



Αντιεξουσιαστική Κίνηση: Το είδαμε με τα μάτια μας



Η σημερινή “καθιερωμένη” πορεία του Πολυτεχνείου απέδειξε ότι διατηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά της, που τη βγάζουν από το βολικό συρτάρι του “επετειακού”. Ο νέος κρατικός ολοκληρωτισμός, που αποκρυσταλλώνεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στην ύπαρξη πάνω από 50 πολιτικών κρατουμένων καταδεικνύουν την ιστορική συνέχεια της κρατικής καταστολής, όσο και των κοινωνικών κινημάτων που μάταια προσπαθεί να αντιμετωπίσει.
Το μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης πορεύτηκε με δύο πανό: 
“Ανάθεση, εκπροσώπηση = Παραίτηση/​Άμεση δημοκρατία για την κοινωνική αντιεξουσία”
“Ενάντια στην καταστολή και τον κρατισμό/​Πανεπιστήμιο: Δημόσιο, ελεύθερο, κοινωνικό“
Η μαζική παρουσία κόσμου στο μπλοκ της Α.Κ. ενόχλησε, γι’ αυτό και χτυπήθηκε αναίτια, μετά το Χίλτον και πριν το Αιγινήτειο. Χωρίς καμιά αιτία, χωρίς κανένα πρόσχημα… Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία, που καταφεύγουν στην ωμή πρόκληση και τη δημιουργία καταστάσεων, με σκοπό να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα και την κοινωνική τους απομόνωση.
Παράλληλα όμως θέλουμε να καταγγείλουμε για πρώτη φορά κάτι που είδαμε με τα μάτια μας.
Αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Ακαδημίας είχαν μαζί τους σε “κοινή θέα” μολότοφ μέσα στα σακίδιά τους. Αυτό το γεγονός το είδαμε και το μυρίσαμε σε αρκετούς της κρατικής ασφάλειας. Δεν είμαστε από αυτούς που προβοκατορολογούν, για αυτό θα έπρεπε να δοθούν εξηγήσεις και αν δε δοθούν θα τις πάρουμε. Ας μας εξηγήσει ο κύριος Κικίλιας τι δουλειά έχουν οι μολότοφ σε χέρια μη “τρομοκρατών”.
Ούτε την παρουσία της κοινωνίας στους δρόμους, ούτε τα μελλοντικά ρήγματα του καπιταλισμού και του κρατισμού θα μπορέσουν να συγκρατήσουν.
Χαιρετίζουμε όλες και όλους, που πορευτήκαμε πάλι μαζί σε μια πορεία για τη 17
Νοέμβρη καθώς και τους συντρόφους της DAF που ήταν καλεσμένο στην εκδήλωση για το ΚΟΜΠΑΝΥ. Το ποτάμι των νέων νοημάτων και της άμεσης δημοκρατίας δεν θα το σταματήσουν ποτέ…

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

1 σχόλιο :

Διαχειριστής είπε...

Προσπαθώντας να φτάσω στην Κλαυθμώνος είδα κι εγώ μπάτσους με πολιτικά και σακίδια που τα φτιάχνανε... τους βάζανε μέσα πράγματα...

Επίσης μετά την Πρεσβεία μπήκα στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να προφυλαχτώ από τους ματατζήδες που τρέχανε δίπλα μας δήθεν κυνηγώντας κάποιους ουσιαστικά όμως τρομοκρατώντας μας και μπήκαμε με περιφρούρηση στην Αλεξάνδρας και μέχρι το μετρό.

Παντού κυνηγούσαν και τρομοκρατούσαν τον κόσμο. Αν δεν ήταν τόσο μαζική η πορεία θα είχανε χτυπήσει πολύ χειρότερα.