Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Εργατική, ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την πρωτοβουλία συντονισμού σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων, συλλογικοτήτων γειτονιάς για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και την απόφασή τους να οργανώσουν αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, για τα δικαιώματα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων και των μεταναστών, ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο που τους οδηγεί στα χέρια εκμεταλλευτών και στο θάνατο.

Στηρίζει και καλεί στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες συλλαλητήριο και πορεία στην ΕΕ που οργανώνουν την Πέμπτη 15/10, 6μμ, στα Προπύλαια, ημέρα σύγκλισης της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ, κυβέρνηση. Όχι στην ενίσχυση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής. Όχι κονδύλια για έλεγχο των συνόρων, επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροωθήσεις.

Λεφτά για στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, μετακίνηση. Οικονομική βοήθεια σε κάθε πρόσφυγα.

Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Χαρτιά για νομιμοποίηση των προσφύγων και μεταναστών.

Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Απρόσκοπτη είσοδος των προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα. Κατάργηση του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, της Frontex, του Ευρωστρατού και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν μετατρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων σε κόλαση πολέμου, πείνας και θανάτου. Έξω οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τις ξένες χώρες.

Έξοδος της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, καμιά νέα βάση, όχι επεκτάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων, μη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό όχι στη διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.