Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι ''πολίτες της Ευρώπης΄΄ αυτοκτονούν και ο ηθικός αυτουργός ειναι η Ε.Ε.

της Σοφίας Ελευθερίου

Την τραγικότητα της αυτοκτονίας του 77χρονου φαρμακοποιού στην Πλατεία Συντάγματος το πρωί της 4ης Απριλίου έρχονται να συμπληρώσουν ανάλογης τραγικότητας ειδήσεις από την Ιταλία, όπου μια 78χρονη Σικελή πήδηξε στο κενό όταν έμαθε πως η σύνταξή της μειώνεται μέχρι του σημείου της μη επιβίωσης, ο απαγχονισμός ενός κορνιζοποιού στα περίχωρα της Ρώμης που δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες και η αυτοπυρπόληση δύο ανδρών στον ιταλικό βορρά.


Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ βαθιά για να βρει το υπόβαθρο και τις αιτίες αυτών των πράξεων απελπισίας και συνάμα ισχυρής κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η ακραία λιτότητα και η φτώχεια στην οποία ρίχνουν οι κυβερνήσεις και οι ευρωπαϊκές Αρχές τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των χωρών της Ευρώπης δεν οδηγούν μόνο στα όρια της φυσικής επιβίωσης αλλά θίγουν βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί ένα τερατούργημα που λέγεται Ευρωπαϊκή ΄'Ενωση των τραπεζών και των παρασίτων, με παρακλάδια σε κάθε χώρα, που έχουν πέσει πάνω στο σώμα της εργαζόμενης κοινωνίας και το κατασπαράζουν.

Την ίδια στιγμή που αυτοκτονούσε ο 77χρονος φαρμακοποιός στο Σύνταγμα, ο Μ. Ντράγκι, διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανάγγελλε ότι είναι έτοιμα να δοθούν τα 25 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. Αυτά τα δισ. είναι τμήμα του νέου δανείου που για να αποπληρωθεί κόβονται συντάξεις, φάρμακα, νοσήλια, βοήθεια στους ηλικιωμένους.

Στον πολιτισμό μας, αυτόν που έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος άνθρωπος στους αιώνες, έχουμε μάθει να αγαπούμε και να σεβόμαστε τους ηλικιωμένους, τους απόμαχους της δουλειάς, να τους φροντίζουμε, να καλλιεργούμε το δέντρο της ζωής. Αυτοί που κυβερνούν, οι πολιτικοί και τα παράσιτα του κέρδους που λέγονται μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες σκοτώνουν με την πολιτική τους και με τους πολέμους τους. Αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν.
Για να ζήσουμε και για να αναπνεύσουμε ,το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους γονείς μας, στους παππούδες μας, στους φίλους, στους συναδέλφους, στους δικούς μας και στους διπλανούς μας και σ' αυτούς που είναι στη Σικελία, στη Ρώμη, στη Λισαβόνα, στη Μαδρίτη, στο Δουβλίνο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, παντού να απαλλαγούμε από αυτά τα τέρατα και τις ευρωπαϊκές ενώσεις τους, τις ευρωζώνες τους, το πάθος τους για κέρδη που σκοτώνει, την υποκρισία τους για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, τη βρομιά που αποπνέουν και μας πνίγει!


Πηγή:tometopo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :