Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πληθαίνουν τα κρούσματα αυταρχισμού και κρατικής καταστολής

  • Σε κρίσιμη  κατάσταση νοσηλεύεται ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος.
  • Καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ και η ΠΟΕΣΥ
  • Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    "Δεν πάει άλλο με τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή!"
Σε σοβαρή κατάσταση, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική Αθηνών ο πρόεδρος της Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος, ο οποίος τραυματίστηκε με ένα πισώπλατο χτύπημα στο κεφάλι με τη λαβή του κλομπ, το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος, μετά από απρόκλητη επιχείρηση της αστυνομίας για την απώθηση των διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί για δεύτερη συνεχή ημέρα με αφορμή τη δημόσια αυτοκτονία -καταγγελία του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα. 

Εντός της ημέρας, ο  αγωνιστής φωτορεπόρτερ θα υποβληθεί σε μια κρίσιμη χειρουργική επέμβαση. 
Και πάλι για την υπόθεση, όπως κάθε φορά,  η ΕΛ.ΑΣ δεν γνωρίζει τίποτα. Και αυτή τη φορά διατάχθηκε   "διενέργεια διοικητικής εξέτασης". Και αυτή τη φορά ο  Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας, παρουσία μάλιστα εισαγγελέα. 

Η ένταση έξω από τη Βουλή ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:30 κι ενώ πλήθος κόσμου διαδήλωνε μπροστά από τη Βουλή. 
Από το μεσημέρι είχαν τοποθετηθεί μπροστά από το  Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τα γνωστά κάγκελα,  προκειμένου να αποτραπεί η προσέγγιση της Βουλής από τους διαδηλωτές, ενώ λίγο μετά τις 17:30 έκλεισε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ο οποίος ξανάνοιξε μετά τις 22:30.
Οι δυνάμεις καταστολής περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους και κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων, αλλά και χτυπώντας  αδιάκριτα  τους διαδηλωτές, ακόμα και τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα, διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ

«Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους που κάλυπταν τόσο τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όσο και τη σημερινή με θύμα αυτή τη φορά και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ένωσής μας Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης»! Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΦΕ στοχοποιείται και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, όταν στις 15-12-10 χτυπήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ ασκούσε το λειτούργημά του, ενώ την επομένη η Ένωσή μας με ανακοίνωσή της είχε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους Υπουργούς «να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα»!....

Προσπάθεια  τρομοκράτησης στην ενημέρωση καταγγέλλει  η ΠΟΕΣΥ

«Συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η Ενημέρωση» και  «ενέργειες, που υποσκάπτουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, στην  ανακοίνωσή του εκφράζει τον «έντονο αποτροπιασμό του για τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση την οποία δέχτηκαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς των ΜΑΤ δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση, με θύμα αυτή τη φορά τον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος».
Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει  ότι «ουδείς πείθεται πλέον, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν και μένουν αναπάντητες δεκάδες επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων για προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δεν πάει άλλο με τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την  κρατική καταστολή και τον βαρύ τραυματισμό του Μάριου Λώλου 

   Αυτές τις ώρες, ο αγωνιστής φωτορεπόρτερ, πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από ένα πισώπλατο χτύπημα στο κεφάλι, με τη λαβή του κλομπ, που προκάλεσε βαριά τραύματα στο κρανίο και εσωτερική αιμορραγία και κατέστησε αναγκαστική μια κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.

   Δεν πάει άλλο με τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή! Για δύο συνεχόμενες μέρες ένας ολόκληρος κόσμος βρίσκεται στο Σύνταγμα για να αποτίσει φόρο τιμής στον Δημήτρη Χριστούλια. Σε ένδειξη ασέβειας και αυταρχισμού, η κυβέρνηση εξαπολύει τα ΜΑΤ και τα χημικά απέναντί τους.

  Βρισκόμαστε πλέον σε ένα ξεκάθαρο καθεστώς απαγόρευσης των διαδηλώσεων, μιας σύγχρονης δικτατορίας του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ. Μόνο που αυτή τη φορά, ο στόχος τους ήταν ακόμα πιο συγκεκριμένος. Ήταν οι μαχόμενοι δημοσιογράφοι και ειδικά οι φωτορεπόρτερ. Αυτοί που ξέρουν την ενημέρωση που βγαίνει από τους αγωνιζόμενους και την κοινωνία και όχι τους κολλητούς των επιχειρηματικών και κυβερνητικών κύκλων. Ήταν μήπως απειλή; Και όμως ναι. Για τη συμμορία της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη απειλή. Γιατί θέλουν να φτιάξουν ένα καθεστώς πάνω στο ψέμα και στον φόβο, θέλουν να πνίξουν κάθε ανεξάρτητη φωνή. Ο αγωνιζόμενος κόσμος και οι αστυνομικές θηριωδίες δεν έχουν θέση στην εικονική πραγματικότητα των κυρίαρχων media. Εκεί χωράει μόνο ο θλιβερός θίασος του μνημονίου και οι χειροκροτητές του.

   Ήρθε η ώρα να ανατραπεί η πραξικοπηματική κυβέρνηση και οι πραιτοριανοί της. Να καταργηθούν άμεσα τα ΜΑΤ και να αφοπλιστεί η αστυνομία. Τέρμα στην κρατική καταστολή. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος που πέφτει θύμα της. Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι την έχουν βιώσει, δεκάδες δημοσιογράφοι με πρώτο και κύριο τον Μ. Κυπραίο επίσης, ενώ ένα παλικάρι από την Κρήτη χαροπαλεύει ακόμα στο νοσοκομείο.

    Αυτές τις ώρες, η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στο συνάδερφο, συναγωνιστή και φίλο. Άλλωστε αισθανόμαστε και εμείς όπως η σύντροφός του Μάριου, Ντίνα Δασκαλοπούλου. «Αυτό το χτύπημα δεν ήταν στον Μάριο, ήταν στο κεφάλι, στα μάτια και τα αυτιά όλων μας».

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 6/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :