Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

6 Νοέμβρη: μέρα αγώνα, πρώτος σταθμός για συνέχεια

Μέρα αγώνα είναι η Πέμπτη 6 Νοέμβρη.  


Η μέρα ξεκινάει με την μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών, μαζί με πανελλαδική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στις 2.00 μ.μ. στα Προπύλαια. 

Ήδη, εκατοντάδες σχολεία βρίσκονται σε μαχητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις ενάντια στο νόμο και τα σχέδια για το "νέο Λύκειο" των ταξικών φραγμών και της αγοράς, αλλά και την καταστροφική για την μαθητική πλειοψηφία "Τράπεζα Θεμάτων". 

Οι μαθητές καλούν σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις και περιοχές, ενώ στην Αθήνα θα συναντηθούν με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία της εκπαίδευσης για να διαδηλώσουν όλοι μαζί, στις 2.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Οι φοιτητές, μέσα από μαζικές διαδικασίες καλούν επίσης σε μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 2.00 μ.μ. στα Προπύλαια στην Αθήνα, μετά τις πρώτες κινητοποιήσεις με αφορμή την καταστολή και τα μέτρα αυταρχισμού της νέας Πρυτανικής αρχής Φορτσάκη στο ΕΚΠΑ, αλλά και συνολικά ενάντια στην μαύρη πολιτική που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση και το πανεπιστήμιο (όπως οι διαγραφές φοιτητών, οι αντιδραστικές αλλαγές στα πανεπιστήμια, κ.α.).

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Νοέμβρη, στις 6.00 μ.μ., και πάλι στα Προπύλαια, σειρά σωματείων και συλλογικοτήτων του κινήματος καλούν σε συγκέντρωση και πορεία πρός τη Βουλή, ενάντια στον νέο ερχομό της τρόικα και τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για αιματηρά νέα μέτρα, με αρχή νέο ασφαλιστικό νόμο, αντισυνδικαλιστικό-αντι-απεργιακό νόμο, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και νέο μισθολόγιο πείνας στο δημόσιο τομέα.

Στην συγκέντρωση στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια, και αντίστοιχες σε μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, κ.α.) καλεί μαζικά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με προκήρυξή της (Διαβάστε εδώ)

2 σχόλια :

Διαχειριστής είπε...

H efsyn γράφει για τις 12:00. Τι ισχύει;

Διαχειριστής είπε...

Μόλις το διόρθωσαν.

Στις 12 καλεί το ΜΑΣ! Αηδία πια με το ΚΚΕ!