Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ο δεκάλογος αγάπης του καλού χρυσαυγίτη

Του Θανάση Καρτερού - "Hot Doc"

Αν κάνει κάποιος τον κόπο να διαβάσει πέντε πράγματα από το site της Χρυσής Αυγής, να παρακολουθήσει το σώου που δίνουν οι βουλευτές της κάθε τόσο στη Βουλή και στις διάφορες συγκεντρώσεις τους και να ρίξει μια ματιά στα σχόλια του λόχου Κασιδιάρη στο διαδίκτυο, θα καταλήξει χωρίς πολύ κόπο σε ένα συμπέρασμα: Αυτό που συνεπαίρνει, που κινεί, που διεγείρει σχεδόν σεξουαλικά τον καλό χρυσαυγίτη είναι ένα και μόνο πράγμα, το μίσος.


Συμβαίνει μάλιστα το εξής παράδοξο, με μια πρώτη ματιά, αλλά άκρως χρυσαυγίτικο. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την αγάπη του για κάτι μισώντας αυτούς που υποτίθεται ότι απειλούν αυτό το κάτι. Ακόμη και η υποτιθέμενη αγάπη του, δηλαδή, εκδηλώνεται μέσω του μίσους:

1. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την αγάπη του προς την πατρίδα μισώντας τους ξένους, τους προδότες, τους κομμουνιστές, τους συριζαίους, τους Πακιστανούς - όλους όσοι, κατά τη γνώμη του, επιβουλεύονται την Ελλάδα του.

2. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την αγάπη του προς την ελληνική φυλή μισώντας τους αλλόφυλους που την μολύνουν.

3. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την αγάπη του για την ελληνική Ιδέα μισώντας όσους έχουν άλλες ιδέες - μπολσεβίκικες, σοσιαλιστικές, κοσμοπολίτικες, δημοκρατικές, ανεκτικές.

4. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την αγάπη του για τον Θεό του μισώντας όσους αγαπούν άλλους Θεούς - τους εβραίους κατά προτίμηση, αλλά και τους πιστούς του Αλλάχ και όποιους άλλους αμφισβητούν το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της θρησκείας του Μιχαλολιάκου.

5. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την -σημειολογικά ενδιαφέρουσα- αγάπη του για την ανδρική ρώμη μισώντας τους ομοφυλόφιλους, τις αδελφές, τους τρανς, τους γκέι, τις λεσβίες και όλους εν γένει τους «ανώμαλους».

6. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την αγάπη του για τον ελληνικό πολιτισμό μισώντας τους κουλτουριάρηδες, τους θολοκουλτουριάρηδες, τους θιασώτες της αλληλεπίδρασης των πολιτισμών, τους πολυπολιτισμικούς, τους εκπροσώπους άλλων πολιτισμών και τους άλλους πολιτισμούς εν γένει.

7. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την αγάπη του για το ελληνικό γένος μισώντας όλες τις φυλές του Αβραάμ, ιδιαίτερα εκείνες τις οποίες μίσησε το Τρίτο Ράιχ.

8. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την αγάπη του για την ελληνική ιστορία -με κάποιες διορθώσεις για την περίοδο της Κατοχής- μισώντας τους πράκτορες των εβραίων που την διαστρεβλώνουν, τους πράκτορες του Σόρος που την παραμορφώνουν, την αριστερά που την υποβαθμίζει και τη Ρεπούση που θέλει κρέμασμα.

9. Ο καλός χρυσαυγίτης εκδηλώνει την αγάπη του για τη μουσική μισώντας τον Χατζηδάκη, τον Θεοδωράκη, όσους δεν αγαπούν τα εμβατήρια, όσους δεν εκστασιάζονται με τον Καιάδα και φυσικά τον ξεφτιλισμένο πουρόκερ Ρότζερ Γουότερς.

10. Ο καλός χρυσαυγίτης αγαπάει τα παιδιά μισώντας τα παιδιά μεταναστών, αγαπάει τους αρρώστους μισώντας τους μετανάστες αρρώστους, αγαπάει τους πεινασμένους μισώντας τους μετανάστες πεινασμένους.

Δηλαδή: Σε όποιο πεδίο της γνώσης, της εμπειρίας, της ιστορίας, των ιδεών, του πολιτισμού, της κοινωνίας, της πολιτικής, της σεξουαλικότητας κι αν ψάξετε, θα ξετρυπώσετε το μίσος του χρυσαυγίτη. Ξέρει ποιους θα ήθελε να εξοντώσει, να εξαλείψει από προσώπου γης, να ρίξει στους φούρνους - και όχι μόνο μεταφορικά. Κι αυτό πάντα εν ονόματι της αγάπης του!

Και όταν μιλάμε για χρυσαυγίτικη αγάπη, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη χρυσαυγίτικη συνέπεια: Δεν μένουν στη βία των λέξεων. Όταν είναι δέκα με έναν, δεν διστάζουν να προχωρήσουν στο έγκλημα, βέβαιοι ότι το αίμα, το μαχαίρωμα, ο θάνατος, είναι μια εκδήλωση αγάπης. Έτσι αγαπούν οι καλοί χρυσαυγίτες!