Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Διεθνής συμπαράσταση στη δίκη της ντροπής του Σάββα Μιχαήλ και του Κώστα Μουτζούρη - ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου.

Παρακολουθείστε στο τέλος του άρθρου ΒΙΝΤΕΟ με τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 29 Aυγούστου 2013 στην EΣHEA για την δίωξη στον Σάββα Μιχαήλ


Παραπέμπονται σε δίκη έπειτα από καταγγελία της Χρυσής Αυγής


Τρεις κορυφαίοι Ευρωπαίοι διανοούμενοι τάσσονται στο πλευρό του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη, που παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία της Χρυσής Αυγής

Οτι θα φτάσει να εκδικάσει η Ελληνική Δικαιοσύνη υπόθεση έπειτα από καταγγελία ναζιστών δεν το περίμενε όχι μόνο ολόκληρη η Ευρώπη αλλά και κάθε πολιτισμένος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα της Αντίστασης στη χιτλερική εισβολή ντροπιάζεται στα μάτια όλων των πολιτών της 72 χρόνια μετά, καλώντας στο εδώλιο ακαδημαϊκούς και αντιφασίστες ύστερα από καταγγελίες υπόδικων ρατσιστών και βουλευτών του μορφώματος της Χ.Α.

Τρία κορυφαία ονόματα της ευρωπαϊκής διανόησης, ο Aλέν Mπαντιού, ο Tζόρτζιο Aγκάμπεν και ο Eτιέν Mπαλιμπάρ, είναι μεταξύ των εκατοντάδων διανοουμένων, συνδικαλιστών και πολιτικών της Αριστεράς που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην παραπομπή σε δίκη του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ και του πρώην πρύτανη του EMΠ Kωνσταντίνου Mουτζούρη, ύστερα από μήνυση στελεχών της Xρυσής Aυγής τον Mάιο του 2009 για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη κοινής ειρήνης».

Α.Ψ.
----------------------------------

Υφέρπουσα συνενοχή


Αγαπητέ φίλε, Σάββα, είμαι ενήμερος για τις νομικές διαδικασίες με τις οποίες ένα είδος υφέρπουσας συνενοχής μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να σου κλείσει το στόμα, για να μην πούμε κάτι χειρότερο.

Αναμφισβήτητα, η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε ευρωπαϊκό εργαστήριο των κατασταλτικών μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον κατά τη δεκαετία του τριάντα, και στη δική σας χώρα ευρέως κατά τα χρόνια των συνταγματαρχών. Εκφράζω την ευχή για μια μεγάλη υπερ-εθνική κινητοποίηση που θα καταστήσει, με την ευκαιρία αυτή, ευρύτερα γνωστό, πρώτον την εκτίμηση και τον θαυμασμό που τρέφουμε για σένα, και δεύτερον, πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε η κριτική του νεο-ναζισμού και της πολιτικής αδυναμίας των Αρχών, για να μην πω κάτι χειρότερο, απέναντι σε αυτό το ολέθριο ρεύμα να μετατραπεί, ενάντια σε κάθε λογική, σε αδίκημα που θα τιμωρείται από τα δικαστήρια. Σ’ ό,τι με αφορά, δηλώνω πως αν πρέπει να υποδείξουμε ενόχους βαθιάς πολιτικής αχρειότητας, θα πρέπει να τους αναζητήσουμε στην πλευρά της Χρυσής Αυγής και πως αν πρέπει να συγχαρούμε ανθρώπους για τη διορατικότητα και το θάρρος τους, προς τη δική σου την πλευρά θα πρέπει να στραφούμε.

Πιστά δικός σου,

Alain Badiou

------------------------------

Το πεπρωμένο της δημοκρατίας


Αγαπητέ Σάββα Μιχαήλ-Μάτσα, νιώθω περισσότερο από ποτέ κοντά στην Ελλάδα, όπου αποφασίζεται το πεπρωμένο της Ευρώπης και της δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου.

Giorgio Agamben

------------------------------------

Απογοήτευση και θυμός


Αγαπητέ σύντροφε, δεν γνωριζόμαστε προσωπικά. Αλλά νομίζω πως ανήκουμε στην ίδια οικογένεια αγωνιστών και, γενικότερα, Ευρωπαίων δημοκρατών. Μέσω των φίλων μου Β.Σ. και Μίκαελ Λεβί, έλαβα γνώση, με απογοήτευση και θυμό, για τη δίκη που στοχεύει εναντίον σας. Ελπίζω πως δεν θα καταφέρουν τίποτα, αλλά το γεγονός και μόνο ότι μπορεί να λάβει χώρα (μια τέτοια δίκη) αποτελεί ήδη μια ανησυχητική ένδειξη του τρόπου μέσω του οποίου, στις χώρες μας και ιδιαίτερα στη δική σας, αναπτύσσεται η επίθεση κατά των θεμελιωδών ελευθεριών και των αξιών της χειραφέτησης, στρατολογώντας για να επιτύχει όλη την άκρα δεξιά νεο-ναζιστική, αντι-σημιτική και ξενοφοβική κίνηση. Σας διαβεβαιώνω για την πλήρη αλληλεγγύη μου. Χάρη στο θάρρος και την ευφυΐα των αγωνιστών και των διανοουμένων, όπως εσείς, θα αναγκάσουμε σε υποχώρηση αυτό το ακόλαστο και θανάσιμο φάντασμα.

Καλή τύχη. Με εκτίμηση 

Etienne Balibar
Ομότιμος καθηγητής Université de Paris-Ouest Nanterre (Γαλλία)



Παρακολουθείστε ΒΙΝΤΕΟ με τη συνέντευξη τύπου  που δόθηκε την Πέμπτη 29 Aυγούστου 2013 στην  EΣHEA για την δίωξη  στον Σάββα Μιχαήλ






































Δεν υπάρχουν σχόλια :