Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο Τράγκας προωθεί ανερυθρίαστα τη Χρυσή Αυγή!

Του Οδυσσέα Πραξιάδη

Από την ημέρα εφαρμογής των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, εντύπωση έχει προκαλέσει το αντιμνημονιακό και αντικυβερνητικό μένος του γνωστού δημοσιογράφου Τράγκα. 

Εντύπωση γιατί ο Τράγκας ήταν γνωστός για τη σύμπλευσή του με τη ΝΔ και τις διασυνδέσεις του με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του εν λόγω κόμματος. Ήταν γνωστός για τις συχνά συντηρητικές του τοποθετήσεις. Ξαφνικά ο Τράγκας σήκωσε τη σημαία του αγώνα, κατακεραύνωνε το ΔΝΤ και την ΕΕ κι έφτασε να μιλάει για την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου ΕΑΜ!
Ο Τράγκας δεν εκφράζει απλώς την προσωπική του άποψη. Μαζί με τους Κουρήδες, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, έχουν συγκροτήσει ένα ιδεολογικό και πολιτικό μπλοκ. Αυτό το μπλοκ εκφράζει τα συμφέροντα εκείνης της μερίδας της αστικής τάξης που είτε χάνει θέσεις στον παγκόσμιο καταμερισμό κάτω από την πίεση της κρίσης και της επέμβασης του ιμπεριαλισμού, είτε επιθυμούν να ικανοποιήσουν με ένα στρεβλό τρόπο την αγανάκτηση του κόσμου προκειμένου να μη διοχετευτεί αυτή σε δρόμους ριζοσπαστικοποίησης.

Οι αστοί έχουν τεράστια εμπειρία και ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να διαμορφώνουν αναχώματα, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές. Γνωρίζουν πως πρέπει την αγανάκτηση να την καναλιζάρουν, να την κατευθύνουν σε ακίνδυνες διαδρομές ή να τη μετατρέψουν σε ένα συντηρητικό αντιδραστικό επιθετικό ρεύμα απέναντι στα λαϊκό κίνημα.

Ο Τράγκας επιβεβαίωσε αυτές τις εκτιμήσεις πλήρως με την τελευταία του εκπομπή στον καθεστωτικό τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Κάλεσε τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) (αλήθεια δεν έφτανε ένας;), τους πέρασε από διαδικασία εξαγνισμού, τους αθώωσε για τις ναζιστικές απόψεις του και τη στήριξή τους στο σύστημα και τους παρέδωσε αμόλυντους στο τηλεοπτικό κοινό. Ας δούμε το γιατί.

Ο Τράγκας ξεκίνησε την εκπομπή του λέγοντας για τη ΧΑ πως «ακούει ότι είναι ένα φασιστικό κόμμα» και πως «έχουν χυδαία συμπεριφορά». Όλα αυτά απλώς τα ακούει… Δεν έχει δει ποτέ του τα εξώφυλλα και τα άρθρα των περιοδικών τους και των εντύπων τους με τα ναζιστικά σύμβολά. Δεν έχει δει ποτέ του τους νταήδες που χτυπάνε και μαχαιρώνουνε ανήμπορους μετανάστες και αγωνιστές. Δεν έχει δει ποτέ του τις φωτογραφίες που τους απεικονίζουν να χαιρετάνε ναζιστικά. Δεν άκουσε ποτέ του πως η ΧΑ ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που επικρότησε το ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή του, δήλωση στελέχους της ΧΑ με βάση την οποία θα έπρεπε να φτιάξουμε λαμπατέρ από το δέρμα των μεταναστών. Δε διάβασε ούτε μια σελίδα από το βιβλίο του Ψαρρά για τη ΧΑ που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία το ναζιστικό χαρακτήρα της ΧΑ.

Όμως, ας είμαστε δίκαιοι. Κατά τον Τράγκα τις απορίες του, του τις έλυσαν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες λέγοντάς του, πως, αλίμονο, «δεν είναι νεοναζί και δεν έχουν σχέση με ναζιστικά κόμματα». Ε, αφού το είπαν οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες τότε ας κοιμηθούμε ήσυχοι.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα νομιμοποίησης και κάθαρσης των φασιστοειδών. Στη συνέχεια, στη δεύτερη φάση, ο Τράγκας επικέντρωσε στη μεγάλη πολιτική επιρροή της ΧΑ. «Έχουν ψηφιστεί από 1.000.000 ανθρώπους», διατεινόταν ο Τράγκας. Μετά επικαλέσθηκε τις δημοσκοπήσεις που σταθερά τους δείχνουν να είναι τρίτη δύναμη. «Επομένως», συνέχισε ο δαιμόνιος δημοσιογράφος, «πώς μπορούμε να τους αποκλείσουμε από τα τηλεοπτικά πάνελ»; «Αυτό θα ήταν φασιστικό και ταυτόχρονα θα τους ενδυνάμωνε», κατέληξε ο ψευτόμαγκας του Μεταξουργείου. Θα πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι συνειδητά ο Τράγκας είπε ψέματα για την εκλογική δύναμη της ΧΑ, αφού δεν έχει λάβει 1.000.000 ψήφους, αλλά ξέροντας άριστα το παιχνίδι της ψυχολογίας ξέρει πως «χτυπάει» στα αυτιά ο αριθμός 1.000.000.

Στην τρίτη φάση εξαγνισμού της ΧΑ, προσπάθησε να την παρουσιάσει ως αντισυστημικό κόμμα που αποκλείεται από τα κανάλια. «Τι φοβούνται τα κανάλια», ρώτησε ο Τράγκας; Και απάντησε: «επειδή κάποια φορά υπήρξε μια συμπλοκή (αναφερόταν στον προπηλακισμό του Κασιδιάρη έναντι της Κανέλλη και της Δούρου) δε σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα ξαναγίνει». Έτσι, έδωσε και τη γραμμή στους υπόλοιπους καναλάρχες: «προβάλετε τα παιδιά, δεν είναι κακά». 
Ο Τράγκας και πάλι δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε. Δε γνωρίζει πως η ΧΑ δεν τάσσεται με την άποψη περί εξόδου από την ΕΕ. Δε γνωρίζει τις διασυνδέσεις ΧΑ με το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Δε γνωρίζει πως η ΧΑ στηρίζει την καναδέζικη πολυεθνική που θέλει να πάρει δωρεάν χρυσό και να καταστρέψει το περιβάλλον της Χαλκιδικής. Κατά τα άλλα είναι αντισυστημικό κόμμα, όπως ακριβώς παρουσιαζόταν και το κόμμα του Χίτλερ.

Έπειτα, αποφάσισε να περάσει από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ έναν έναν τους Χρυσαυγίτες. Έτσι, για τον Κασιδιάρη είπε πάλι ότι «ακούει να τον αποκαλούνε φασίστα, αλλά θα προτιμούσε να του το πούνε μπροστά του». Δηλαδή τι υπονόησε ο Τράγκας; «Όσοι αποκαλούνε τον Κασιδιάρη φασίστα είναι θρασύδειλοι και θα τους παραδεχόμουν αν είχαν τα κότσια να τον αποκαλέσουν έτσι ενώπιών του». Στον Παππά, γιο στελέχους της χούντας, έδωσε την ευκαιρία να δικαιολογήσει την πράξη του με την ούρηση έξω από το Μέγκα. «Δε μισώ, δεν είμαι εριστικός έλεγε ο Παππάς». Στο Ματθαιόπουλο, αφού φρόντισε να του πάρει συνέντευξη στο περιοδικό του το Crash την οποία τη χαρακτήρισε εκπληκτική και τίμια, του έδωσε βήμα για να προπαγανδίσει την ευγονική. Δηλαδή την καθαρότητα της φυλής, τη στείρωση ατόμων με ψυχικές διαταραχές, τη μη επιμειξία με αλλόφυλους. Μάλιστα για να αποκτήσουν οι απόψεις του βαρύτητα, μας αποκάλυψε ο ίδιος ο Τράγκας ότι είναι πιανίστας. Όπως ακριβώς οι ναζί. Ήταν άνθρωποι με καλλιέργεια, άκουγαν κλασική μουσική, αλλά ταυτόχρονα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να λειτουργήσουν τους φούρνους του Άουσβιτς.

Ο Τράγκας καλεί τον κόσμο να μην αγοράζει γερμανικά προϊόντα και πολύ καλά κάνει. Ακολουθώντας το δικό του σκεπτικό, καλούμε τον κόσμο να μην τον ακούει. Να του γυρίσει την πλάτη. Καμία ανοχή στους φασίστες, καμία και στους προαγωγούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :