Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Καταστολή με χημικά και τραυματισμούς στην κινητοποίηση συνδικάτων και ανέργων (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)



Την βάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση δέχτηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας διαδηλωτές σε κινητοποίηση για την ανεργία που οργάνωσαν συνδικάτα.



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει τη Σταδίου και τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, δεν επέτρεψαν την πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών και επιτέθηκαν εναντίον των εργαζομένων και των ανέργων, που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας ενάντια στην ανεργία, ύστερα από κάλεσμα συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, στο ύψος μετά την Κολοκοτρώνη, απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών, που είχε διασπάσει το αρχικό μπλόκο των κατασταλτικών δυνάμεων, επιτέθηκε στους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και   ξυλοκοπώντας τους άγρια. Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν φωτογραφίες από τη βάναυση κατασταλτική και τρομοκρατική επίθεση των πραιτοριανών του Σαμαρά που δείχνουν αστυνομικούς να επιτίθενται στους διαδηλωτές και με τα γκλομπς ανάποδα.

Από την επίθεση τραυματίστηκε  ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, την ιδιότητα του οποίου γνώριζαν οι επικεφαλής των παρακρατικών τραμπούκων της κυβέρνησης. Τραυματίστηκαν επίσης 3-4 διαδηλωτές  ενώ δεν γλύτωσαν από την κατασταλτική βαρβαρότητα φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.



Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδίκασε «την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων». 

«Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου εργασίας έγραψε στα ‘παλιά της παπούτσια’ την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο εργασίας, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση» αναφέρει το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης».

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρακολουθείστε ΒΙΝΤΕΟ 


Δείτε Φωτογραφίες











Πηγή φωτογραφίες Δρομογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια :