Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Χιλιάδες οι Νεοναζί στην σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία

Νεοναζί επιτίθονται χωρίς έλεος σε μια πόλη στην Ευρώπη. Σκόπιμα στέλνει η ουκρανική κυβέρνηση τις πολιτοφυλακές των Νεοναζί στα ανατολικά της χώρας, έτσι ώστε να καταδιώκουν τους ρωσικής καταγωγής κατοίκους εκεί - ή «υπάνθρωπους», όπως καλούνται στη γλώσσα αυτών.


Πρόσφατα μετά την κατάληψη της μικρής πόλης της Μαρίνκα από το τάγμα Azov, κυμάτιζε στην πόλη η σημαία με το «Βολφσάνγκελ», ένα ρουνικό σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε από τα Ες-Ες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το τάγμα Azov επιτίθεται επίσης στην πόλη της Ντόνετσκ, ένα από τα εναπομείναντα προπύργια των Ρωσόφιλων αυτονομιστών.

Είναι μια ασυνήθιστη πραγματικότητα: Σύγχρονοι Ναζί στην ανατολική Ουκρανία σφάζουν Σλάβους. Παρ 'όλα αυτά, πολλές δυτικές κυβερνήσεις ασκούν την κριτική του αποκλειστικά και μόνο κατά της Ρωσίας, διότι οι Ρώσοι έχουν αποστείλει τώρα ένα κομβόι 280 φορτηγών με προμήθειες ανακούφισης στην εμπόλεμη περιοχή.

Η ίδια υποκρισία τρέχει σαν κόκκινη κλωστή σε όσα έχουν αναφερθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά το ξέσπασμα της κρίσης την Ουκρανία το περασμένο έτος. Κολακευτικά αναφέρθηκε στους διαδηλωτές της Μαϊντάν που ήθελαν να ανατρέψουν τον Γιανουκόβιτς. Μετά το πραξικόπημα της 22ης Φεβρουαρίου, το νέο καθεστώς κηρύχθηκε αμέσως «νόμιμο». Το ότι οι νεοναζιστικές πολιτοφυλακές έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο, απορρίφθηκε ως «ρωσική προπαγάνδα». Χαρακτηριστικό αυτής μονόπλευρης δυτικής κάλυψης των γεγονότων στην Ουκρανία.

Αλλά η πικρή αλήθεια έχει διεισδύει ακόμα και έτσι μέσα από τις παρωπίδες του δυτικού τύπου. Για παράδειγμα, η εφημερίδα New York Times σε ένα εκτενές άρθρο της για τις συγκρούσεις στην Ουκρανίας, στις τρεις τελευταίες παραγράφους γράφει σχετικά με τη στρατηγική των ουκρανικών στρατευμάτων. Αυτή είναι να βομβαρδίζουν τους αντάρτες στις πόλεις από απόσταση και στη συνέχεια να προωθούνται παραστρατιωτικές μονάδες για «να εκτελέσουν χαοτικές, βίαιες επιθέσεις».

Έτσι το τάγμα Azov, όπως κατέλαβε νωρίτερα την κωμόπολη Μαρίνκα, ύψωσε στη συνέχεια μια σημαία που είναι διακοσμημένη με ένα νεοναζιστικό σύμβολο, παρόμοιο με την σβάστικα. Κυριολεκτώντας, το τάγμα Azov προτιμά τα σύμβολα των Ες-Ες. Αυτό ταιριάζει, γιατί πολλοί Ουκρανοί Νεοναζί επαινούν ακόμη και σήμερα την μεραρχία «Γαλικία», τα ουκρανικά βοηθητικά στρατεύματα των Ες-Ες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. O μεγαλοσυνεργάτης των Ναζί της εποχής, Στεπάν Μπαντέρα, θεωρείται Ουκρανός λαϊκός ήρωας, και ενώ το κύριο μέλημα των παραστρατιωτικών μονάδων του Μπαντέρα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν κυρίως η εξόντωση των Εβραίων και των Πολωνών.

Αλλά η σκοτεινή πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου αγνοείται ως επί το πλείστον από τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Το καθεστώς του Κιέβου είναι «οι καλοί», οι ρωσικής καταγωγής αντάρτες και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «οι κακοί». Σε αυτό το πλέγμα, είναι σχετικά δύσκολο για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης να μεταφέρουν στους αναγνώστες τους ότι οι σημαίες των Ες-Ες που ανεμίζουν οι Νεοναζί αναζητώντας «υπανθρώπους», αποτελούν την αγωνιζόμενη πλευρά των «καλών».

Η επίσημη Ευρώπη κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στο γεγονός ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί εθελοντικές παραστρατιωτικές ομάδες για να αφανίζουν τους υποστηρικές των Ρώσων στο Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, σε όλη την ανατολική Ουκρανία. Στα τάγματα που σχηματίστηκαν σχετικά πρόσφατα και καλούνται Donbas, Dnipro και Azov, έχουν εισρεύσει αρκετές χιλιάδες άνδρες σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο δεν διαθέτει χρήματα, η χρηματοδότησή τους είναι ασαφής, η εκπαίδευσή τους είναι ανεπαρκής και η ιδεολογία τους ανησυχητική.

Σε συνεντεύξεις που δίνουν, εκφράζουν τον θαυμασό τους για τον Αδόλφο Χίτλερ - ένα γεγονός το οποίο είναι γνωστό στις αρχές στο Κίεβο. Ο διοικητής του τάγματος Azov - Μπιλέτσκι, που ηγείται της ευρύτερης εξτρεμιστικής ομάδας «Εθνοσυνέλευση», κάνει στην βρετανική συντηρητική εφημερίδα το εξής σχόλιο: «η ιστορική αποστολή του έθνους μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι να οδηγήσει τις λευκές φυλές του κόσμου στην τελική σταυροφορία για την επιβίωση ... μια σταυροφορία εναντίον των υπανθρώπων που καθοδηγούνται από Εβραίους».

Το τάγμα ιδρύθηκε με γνώμονα τις ακραίες δεξιές απόψεις: «το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι κάποιος είναι ένας καλός μαχητής και ένας καλός αδελφός, έτσι ώστε να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον». Η επίθεση εναντίον των ανταρτών των Ρώσων έχει προσελκύσει πολλούς νεο-Ναζί από το εξωτερικό. Ο Μπιλέτσκι λέει ότι στους άνδρες ανήκουν εθελοντές από την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Σκανδιναβία. Ένας από αυτούς, πρώην ελεύθερος σκοπευτής του σουηδικού στρατού, λέει: «τώρα αγωνίζομαι ενάντια στον ιμπεριαλιστικό μέτωπο του Πούτιν και για την ελευθερία της Ουκρανίας».

Η κυβέρνηση του Κιέβου γνωρίζει για τoυς συμπαθούντες των Ναζί που πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία για λογαριασμό της. «Η ουκρανική κυβέρνηση είναι αμετανόητη, όσον αφορά τη χρήση των Νεοναζί,» γράφει η Telegraph, επικαλούμενη τον Αντον Γερασένκο, σύμβουλος του Αβάκοβ, ο Υπουργός Εσωτερικών στο Κίεβο: «το πιο σημαντικό, το πνεύμα τους και η επιθυμία τους για να κάνουν την Ουκρανία ελεύθερη και ανεξάρτητη. [...] Ένα άτομο που παίρνει ένα όπλο για να υπερασπιστεί την πατρίδα του, είναι ένας ήρωας. Και οι πολιτικές τους απόψεις είναι δική τους υπόθεση».

Μία από τις νεοιδρυθείσες ομάδες εθελοντών είναι πάνω στα συντρίμμια της 79ης Ανεξάρτητης Αεροκίνητης Ταξιαρχίας. Ο εν λόγω τακτικός σχηματισμός αποδεκατίστηκε πρόσφατα στις σφοδρές μάχες στον λεγόμενο «Νότιο Λέβητα». Τα λείψανα της 79ης Αεροκίνητης Ταξιαρχίας επέστρεψαν πίσω στην πόλη της Νικολάγιεφ. Οι Ουκρανοί στρατηγοί, εν τω μεταξύ, κάθονται μέσα στις ζεστές και ασφαλείς αίθουσες των κυβερνητικών κτιρίων στο Κίεβο, και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το όνομα του (ακόμη διαβόητου) σχηματισμού, για να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους ως τροφή των κανονιών τη νοτιοανατολική Ουκρανία. Έτσι αποφάσισν να συγκροτήσουν επί τη βάσει της 79ης Ταξιαρχίας ένα νέο τάγμα εθελοντών, και το ονόμασαν «Phoenix». Κατά της πρώτες μέρες της ανακοίνωσης, πάνω από 300 άτομα εντάχθηκαν στην μονάδα ως εθελοντές.

Πηγή:fox2magazine

3 σχόλια :

αντιναζιστής είπε...

Καλά όλα αυτά.

Αλλά για εσάς, σε αντίθεση με τα "δυτικά ΜΜΕ" που μιλάνε για "κακό Πούτιν", ο Πούτιν τι είναι; Καλός; Αντιιμπεριαλιστής;

Ξέρω, ξέρω... "Εμείς δεν είπαμε κάτι τέτοιο, καπιταλιστής είναι και αυτός, αλλά όπως και να 'χει αντιστέκεται στη Δύση..." κλπ.

Θα ήθελα πολύ να διαβάσω σε ελληνικά "αριστερά" ΜΜΕ, ιστολόγια, σάιτς και σία μια ιδεολογική πραγμάτεια - ανάλυση όχι για τους "Ουκρανούς ναζί", που τους έχετε ψωμοτύρι, αλλά για τους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες.

Μήπως έχουν ανάμεσά τους ανοιχτούς χιτλερικούς; Μήπως μιλούν για αιώνια Ρωσία και τσάρο; Μήπως κυνηγούν όποιον μιλά ουκρανικά, απάγουν και βασανίζουν ανθρώπους στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους; Μήπως δεν είναι "αντιφασίστες αγωνιστές", όπως μας ταΐζουν οι διάφοροι πουτινικοί Μπογιόπουλοι, αλλά ορθοδοξοφασίστες οπαδοί της γεωπολιτικής του Αλέξανδρου Ντούγκιν, φίλου της Χρυσής Αυγής, που παλεύουν για παγκόσμια ρώσικη ηγεμόνια;

Η θέση της ΧΑ υπέρ της Ρωσίας στο ουκρανικό δε σας λέει τίποτε;

Πείτε μας γι' αυτά και συζητάμε και για τους (υπαρκτότατους) Ουκρανούς φασίστες...

L. είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=9dKYR5296-w

αντιναζιστής είπε...

Η εμπλοκή των Ρώσων φασιστών στις μάχες κατά του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία