Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση και πορεία σε Βουλή–γραφεία ΕΕ, (Πέμπτη 23/4 ώρα 18.00 στα Προπύλαια).

Όχι στην Ευρώπη φρούριο – Να διαλυθεί η Φρόντεξ – Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!


Η μετατροπή της Μεσογείου σε νεκροταφείο «ανθρώπινων ψυχών» δείχνει με τον πιο ωμό και βίαιο τρόπο το πρόσωπο του σύγχρονου βάρβαρου καπιταλισμού. Η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την πρόοδο των γεωστρατηγικών επιδιώξεων τους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, καταδικάζει τους ντόπιους πληθυσμούς στη δυστυχία, την πείνα και το θάνατο.

Αυτή είναι η αιτία που διογκώνει το μεταναστευτικό κύμα των ανθρώπων που φεύγουν από τις πατρίδες τους για να εξασφαλίσουν πρώτα απ’ όλα την επιβίωση τη δική τους και των παιδιών τους. Αυτοί που τους εξαναγκάζουν στην προσφυγιά είναι που χτίζουν τα τείχη, που βουλιάζουν τις βάρκες της αγωνίας στη Μεσόγειο, είναι οι ηθικοί αυτουργοί των μαζικών δολοφονιών που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες. Για όσους καταφέρουν να γλυτώσουν από τον πνιγμό, το κυνηγητό της FRONTEX, τους περιμένει το στρατόπεδο συγκέντρωσης, η απλήρωτη και μαύρη εργασία, το μαχαίρι του φασίστα, το επίσημο και ανεπίσημο κυνηγητό.

Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής στο διαρκές αυτό έγκλημα. Τη λύση δεν μπορεί να δώσει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που είναι οι κύριοι αίτιοι για το πρόβλημα. Τη λύση δεν μπορεί να δώσει η κυβέρνηση που δεν αμφισβητεί το πλαίσιο των ευρωσυνθηκών, της Σένγκεν και των συνθηκών του Δουβλίνου. Αυτοί χρησιμοποιούν τον πρόσφυγα για να καλλιεργούν τη διαίρεση της εργατικής τάξης, να δημιουργήσουν ψεύτικους εχθρούς. Να απομονώσουμε την ακροδεξιά αντιπολίτευση Σαμαρά που κραυγάζει για «νόμο και τάξη» και προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό, το εργατικό κίνημα να δώσει ηχηρή απάντηση στις μαζικές δολοφονίες προσφύγων. Το μαζικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει:

  • Απειθαρχία στις αντιμεταναστευτικές συνθήκες της Ε.Ε. Ρήξη κι έξοδος από το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
  • Καμία συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
  • Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να ταξιδέψουν όπου θέλουν.
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
  • Πλήρη και ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας. 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 20/4/2015


Σε άλλη σχετική της ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει:

Θάλασσα θανάτου η Μεσόγειος από την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ



Ο μαζικός θάνατος 900 προσφύγων στο νέο, πιο μαζικό ναυάγιο στην Λαμπεντούζα και το τραγικό ναυάγιο με τους 150 πρόσφυγες στη Ρόδο, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της βάρβαρης, ρατσιστικής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την εξαθλίωση, τις διώξεις και τον πόλεμο που κυριαρχεί στην πατρίδα τους, εκεί που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ “ειρηνοποιούν" με κόστος ανθρώπινο. Η ευθύνη για την τύχη τους βαραίνει την ΕΕ που με τις επιλογές της, τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και την αντιμεταναστευτική δύναμη ΦΡΟΝΤΕΞπου έχει διαμορφώσει μια Ευρώπη-ρατσιστικό φρούριο, εξίσου σκληρή και “προς τα μέσα” με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, μια ΕΕ των Μνημονίων που ισοπεδώνει τις ζωές των εργαζομένων στην Ευρώπη.

Οι δηλώσεις της ηγεσίας της ΕΕ και του ευρωκοινοβουλίου είναι γεμάτες υποκρισία, καθώς χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και δε συζητάνε την αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά σύγκρουση με την ΕΕ που δεν σέβεται τη ζωή, την ελευθερία και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα . Τα σύνορα θανάτου και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης οδηγούν στην υπονόμευση της ελευθερίας για κάθε κάτοικο των χωρών της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεχωριστή ευθύνη καθώς στηρίζει με τη ρητορική και τη στάση της την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, αλλά και την πολιτική των ιμπεριαλιστών του «δυτικού πλαισίου» των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ. Την ίδια ώρα, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται σε δηλώσεις που αγγίζουν και ξεπερνάν τα όρια του μισανθρωπισμού, πλειοδοτωντας σε ακροδεξιά ρητορική. Ο δε Αβραμόπουλος, δίνει και αυτός διαπιστευτήρια "επιτρόπου μετανάστευσης" με δηλώσεις που το λιγότερο, προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών ανθρώπων.

Απαιτείται μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό που τροφοδοτείται από την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και διαιρεί τους φτωχούς και τους εργαζόμενους στην Ευρώπη, πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο που καταστρέφει χώρες και προσφυγοποιεί τους πληθυσμούς της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής.

Άμεση ανάγκη είναι να εξασφαλιστεί η ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :