Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Μας εκβιάζει γιατί... δεν μπορεί να μας διώξει ο Σόιμπλε

Του Γιώργου Δελαστίκ*
Είδατε πόσο γελοίο ανθρωπάκι φάνταζε ο τρομοκρατημένος πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, όταν η 21χρονη φοιτήτρια Ζοζεφίν Βιτ ανέβηκε στο τραπέζι που μιλούσε ο Ιταλός και του πέταξε... χαρτοπόλεμο και μερικά φύλλα χαρτί; Ο μεγαλύτερος τραπεζίτης του κόσμου, από τις αποφάσεις του οποίου εξαρτάται η ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων, πανικοβλήθηκε μόλις αισθάνθηκε ότι κινδυνεύει η δική του ζωούλα από μια... άοπλη φοιτήτρια! Αυτή είναι η ποιότητα των ανθρώπων, οι οποίοι μας κυβερνούν οχυρωμένοι πίσω από βαρύγδουπα αξιώματα και προκαλούν ανατριχίλα στους απλούς πολίτες. 

Ανατριχίλα προκάλεσε και ο τελεσιγραφικός τόνος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε όλους τους Ελληνες: "Κανένας δεν περιμένει λύση στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της 24ης Απριλίου" στο θέμα της Ελλάδας, δήλωσε ξερά, αναφερόμενος στο αν θα μας δώσουν οι Ευρωπαίοι δανειστές λεφτά για να τα δώσουμε στο... υπό αμερικανικό έλεγχο ΔΝΤ! "Κανένας δεν έχει την παραμικρή ιδέα πώς μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα ακόμη πιο φιλόδοξο πρόγραμμα" τόνισε αναφερόμενος στο τριετές ή τετραετές πρόγραμμα που πρέπει να συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γερμανία (τυπικά, την τρόικα) μέχρι το τέλος Ιουνίου. "Δεν μπορείς να ξοδεύεις εκατοντάδες δισεκατομμύρια... σε ένα μπουκάλι δίχως πάτο" υπογράμμισε.

Λεφτά δηλαδή από τις καθυστερημένες δόσεις των δανείων (τα περιβόητα 7,2 δισ. ευρώ που υπολείπονται) αποκλείεται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Αφού το είπε ο Σόιμπλε, πάει και τελείωσε! Οχι μόνο τον Απρίλιο δεν θα πάρει λεφτά ο Τσίπρας, αλλά ούτε και τον Μάιο ούτε και τον Ιούνιο, αν δεν πέσει γονατιστός να υποταχθεί στους Γερμανούς και να κάνει αυθωρεί και παραχρήμα ό,τι τον διατάζει ο Σόιμπλε - αν δηλαδή δεν εξευτελιστεί πλήρως προσωπικά ο Ελληνας πρωθυπουργός, οπότε θα τον πετάξουν και από την εξουσία οι Γερμαναράδες!


Εχουμε ήδη γράψει για το σχέδιο τον Γερμανών. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μόνο στην ΕΚΤ η Ελλάδα πρέπει να δώσει γύρω στα 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Μόνο στην ΕΚΤ, χώρια αυτά που πρέπει να δώσει στο ΔΝΤ, για τόκους στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και στους κερδοσκόπους, τα οποία κατά το τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου συμποσούνται στο υψηλότατο άθροισμα των 11,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να δοθούν στους δανειστές. Μέχρι και τον Ιούνιο λοιπόν οι Γερμανοί δεν θα επιτρέψουν να εκταμιευθεί από τις καθυστερούμενες δανειακές δόσεις ούτε ένα ευρώ, εκτός φυσικά αν τους έχει προσκυνήσει ο Τσίπρας. Αν δεν τους έχει προσκυνήσει ο Ελληνας πρωθυπουργός, θα βρουν κάποιο πρόσχημα και θα εκταμιεύσουν λογιστικά τα χρήματα του δανείου για να τα... πάρουν κατευθείαν πίσω οι ίδιοι, χωρίς καν να περάσουν από την Αθήνα! Ο μέγιστος εκβιασμός θα γίνει τον Ιούνιο, δεν θα γίνει τον Μάιο.

Σωστά το είπε ο Σόιμπλε: "Η Ελλάδα έχει χρονικό περιθώριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της". Οντως, τον Ιούνιο θα έχει το μαχαίρι στον λαιμό η Ελλάδα, γιατί να βρει λεφτά για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αποκλείεται, αν δεν της δανείσουν νέα ποσά οι δανειστές της. Εκεί ελπίζουν οι Γερμανοί να γονατίσουν τον Τσίπρα και να τον ξεφτιλίσουν, με κάποια κραυγαλέα ανέντιμη αποδοχή των γερμανικών όρων επιβολής του Δ' Ράιχ επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την οποία και θα φροντίσουν οι Γερμανοί και τα όργανά τους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης να τη διατυμπανίσουν ως "ανέντιμη υποταγή" σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο. Επιπροσθέτως, οι αναγνώστες πρέπει να έχουν κατά νου ότι επειδή σε αυτή τη φάση η Ελλάδα κάθε μήνα πληρώνει πολλά λεφτά στο ΔΝΤ, οι Γερμανοί αποκλείεται να δώσουν ευρωπαϊκά λεφτά για να πληρωθούν στο "αμερικανικό" ΔΝΤ, αφού η κυβέρνηση Ομπάμα και οι ΗΠΑ στηρίζουν προσωρινά και έως έναν βαθμό την αντιγερμανική κυβέρνηση Τσίπρα.

Αντιθέτως, οι Γερμανοί θα ήταν πανευτυχείς αν η Αθήνα αδυνατούσε να πληρώσει κάποια μεγάλη δόση στο ΔΝΤ και έτσι χρεοκοπούσε εξαιτίας του αμερικανικού ΔΝΤ και όχι εξαιτίας της γερμανικής ΕΕ. Μάννα εξ ουρανού θα ήταν κάτι τέτοιο για την καγκελαρία του Βερολίνου! Αυτό δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε ότι μπορεί να συμβεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο, γιατί η κυβέρνηση λεφτά δεν έχει, οπότε, μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό, η υποταγή στους Γερμανούς είναι πιθανότερη εκδοχή. Για να δούμε, θα αντέξει ο Τσίπρας ή θα προσκυνήσει;

Δημοσιεύθηκε στο "Εθνος", 17/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :