Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Διακόπηκε για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με επεισόδια που δείχνουν την ακαταλληλότητα του τόπου διεξαγωγής ξεκίνησε η δίκη σήμερα το πρωί


Διακόπηκε για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε το πρωί, με διάφορα περιστατικά να λαμβάνουν χώρα μέσα και έξω από την αίθουσα, αποδεικνύοντας την ακαταλληλότητα του τόπου διεξαγωγής της δίκης.

Από νωρίς υπήρχαν πληροφορίες ότι δεν θα εμφανιστούν στο δικαστήριο όλοι οι κατηγορούμενοι, και μάλιστα όσοι εξ αυτών ανήκουν στην προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδας της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πράγματι, στην αίθουσα παραβρέθηκαν 44 κατηγορούμενοι (από τους 69), και μόνο τρεις από τους 19 φερόμενους ως διευθύνοντες, με τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο και τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη της οργάνωσης να απουσιάζουν, μάλλον επιδεικτικά.

Η αίθουσα της δίκης ήταν γεμάτη από το πρωί από συγγενείς θυμάτων, ενώ υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην πρόσβαση, εξονυχιστικοί έλεγχοι και παρεμπόδιση ανθρώπων να παρακολουθήσουν, ζητήματα εξαερισμού, μη λειτουργία τηλεφώνων κ.α.

Το πιο σοβαρό περιστατικό συνέβη κατά την ώρα που 5 μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κατέφθασαν στο δικαστήριο. Την ώρα που πάρκαραν, χτυπήθηκαν από φασίστες, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού για καταγγελία της επίθεσης, ενώ δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν χτυπημένοι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Τελικά καταθέτουν στη Γενική Ασφάλεια Πειραιά.

Εδώ και πολύ καιρό, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής προειδοποιούσαν για την ακαταλληλότητα του τόπου διεξαγωγής της δίκης, και είχαν στείλει επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης για μεταφορά της στο Εφετείο. Η έκκληση απερρίφθη, με την ηγεσία του Υπουργείου να υποκύπτει στο πείσμα του επικεφαλής του Εφετείου. 

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, που συμμετείχε το πρωί στην πορεία από το Δημαρχείο στις Φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε την αντίθεση του Δήμου και των φορέων του στην διεξαγωγή της δίκης στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος βρίσκεται δίπλα σε σχολεία, ενώ η περιοχή είναι πολιτικά φορτισμένη, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και από τους τόπους της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε δυναμικό “παρών’, καθώς αρκετός κόσμος μαζεύτηκε στις τέσσερις προσυγκεντρώσεις που κατέληξαν έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Στις 7 Μάη θα είμαστε όλοι πάλι εκεί. Γιατί ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος. Και οι ναζί εκπρόσωποί του δεν θα τολμήσουν να ξανασηκώσουν κεφάλι.


ΚΕΕΡΦΑ: Στο εδώλιο τα τάγματα εφόδου των ναζί της Χρυσής Αυγής πολιορκημένο από απεργούς και αντιφασίστες

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα κανονικά και βρέθηκαν στο εδώλιο οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να λογοδοτήσουν για τις δολοφονίες και τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Αναγνώστηκε ο κατάλογος των μαρτύρων της εισαγγελίας και με την ολοκλήρωση του ανακοινώθηκε η συνέχεια της δίκης στον Κορυδαλλό, για τις 7 Μάη, παρά τις εκκλήσεις της πολιτικής αγωγής και του Δημάρχου Κορυδαλλού για μετακίνηση της διεξαγωγής της στο Εφετείο Αθηνών.

Στις 7 Μάη θα επαναληφθεί με την νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής και την ανάγνωση του καταλόγου μαρτύρων που έχει προτείνει.

Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει τους απεργούς της ΑΔΕΔΥ, που ανταποκρίθηκαν μαζικά και μαζί με τους μετανάστες και όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες έδωσαν δυναμικό παρόν, με τη μαχητική πορεία από το Γήπεδο της Προοδευτικής. Η μαζική παρουσία καθόρισε και επέβαλε την έναρξη της δίκης και την αποτροπή της αναβολής της.

Καταγγέλλουμε τους λιγοστούς ναζί της Χρυσής Αυγής, που προχώρησαν σε επίθεση κατά μαρτύρων φίλων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Η αστυνομία παρά τα αυστηρότατα μέτρα, που πήρε για να παρεμποδίσει την αντιφασιστική διαδήλωση να πλησιάσει την αίθουσα του δικαστηρίου δεν είδε, δεν αντελήφθη, δεν συνέλαβε κανέναν!

Καλούμε τα συνδικάτα, τους Δήμους, τις κοινότητες μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουμε ξανά δυναμικό παρών στις 7 Μάη, όπου ο Δήμος Κορυδαλλού κλείνει ξανά τα σχολεία, για να επιβάλουμε τη συνέχεια της δίκης και για να στηρίξουμε την παρουσία των μαρτύρων κόντρα στις προκλήσεις των νεοναζί.

Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί στο πλευρό των εργατικών συνδικάτων στην Πρωτομαγιά, στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10πμ και στην πορεία στη Βουλή, διεκδικώντας να μπει να τέλος στη φασιστική απειλή και στο ρατσισμό, που δολοφονεί αυτές τις μέρες εκατοντάδες πρόσφυγες στα νερά της Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης : 

Κώστας Παπαδάκης: «Η μεγαλύτερη μάχη της δίκης της Χ.Α είναι η μάχη της δημοσιότητας»

Δεν υπάρχουν σχόλια :