Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ικετεύοντας… δόλωμα!

Του Γιώργου Δελαστίκ*
Μπουρδέλο η Βουλή την Παρασκευή! Μπουρδέλο και η Ευρωομάδα, το Γιούρογκρουπ! Άσχετο διακοσμητικό στοιχείο το κοινοβούλιο. Τίποτα δεν μπορεί να αποφασίσει πλέον, αν προηγουμένως δεν το έχουν εγκρίνει οι ευρωπαίοι επικυρίαρχοι, με επικεφαλής φυσικά το Δ΄ Ράιχ της Γερμανίας. 
Συμμορία εκβιαστών δανειστών και η Ευρωομάδα, με μοναδικό μέλημα πώς θα εξοντώσουν μέσω της λιτότητας τον ελληνικό πληθυσμό, θα τον φτωχύνουν για να έρθουν οι «Ούννοι» της Γερμανίας και των άλλων να του αρπάξουν τα σπίτια, τα οικόπεδα, τα χωράφια και ό,τι έχει και δεν έχει. Βάρβαροι άρπαγες είναι οι Ευρωπαίοι, τίποτα λιγότερο.

Το μάτι γουρλωμένο είχε ο κάποτε υπουργός και τώρα… βουλευτής εν αποδρομή Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά μαινόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μη ξέροντας φυσικά τι έλεγε. 

Ωραία τον συγύρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος του είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που διαπερνά τα όσα λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος: Η Πέμπτη Φάλαγγα! Υπάρχει μια Πέμπτη Φάλαγγα, η οποία δεν θέλει να ακούσει την παραμικρή κριτική προς το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Λειτουργεί ως υπαλληλία των πιστωτών. Υπάρχει μια Πέμπτη Φάλαγγα ολιγαρχών, διαπλεκόμενων μίντια και πολιτικών υπαλλήλων, η οποία αν ακούσει κάτι να λέγεται για “γερμανική Ευρώπη”, θεωρεί ότι είναι βολή κατά της… χώρας!» υπογράμμισε ο υπουργός Λαφαζάνης προς τον βουλευτή Λοβέρδο.

 «Απάντησε αυτός ο οποίος υπερασπίζεται τη ρήξη!» είπε ο Λοβέρδος, νομίζοντας ο καημένος ότι… μειώνει (!) τον Π. Λαφαζάνη, αποκαλώντας τον οπαδό της ρήξης με τους τοκογλύφους του Δ΄ Ράιχ και της ΕΕ. Απολαυστικός ήταν ο Λαφαζάνης στην ανταπάντησή του προς τον Λοβέρδο: «Έχουμε ένα παραλήρημα ενοχής» είπε και πρόσθεσε: «Στο πρόσωπό του βλέπουμε την Ελλάδα των Μνημονίων. Την Ελλάδα, την οποία αυτή έφεραν σε αυτά τα χάλια!»

Εννοείται, φυσικά, ότι οι Γερμαναράδες ηγούνται κάθε επίθεσης εναντίον της χώρας μας. Αυτή τη φορά ήταν ο γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της Ευρωδεξιάς, ονόματι Μάνφρεντ Βέμπερ, που αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου. Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο σχετικά με το γεγονός ότι πολλοί στην Ευρωζώνη θεωρούν πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι καλύτερα να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, συναίνεσε: Είναι σωστό ότι πολλοί θεωρούν σήμερα το Grexit ρεαλιστική επιλογή, ήταν η «στημένη» ερώτηση στον Βέμπερ. «

Θα έλεγα ότι αυτή η εκτίμηση δυστυχώς είναι ορθή. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» είπε ο δεξιός Γερμανός και συμπλήρωσε: «Σήμερα αυτό που ισχύει είναι ότι ολόκληρη η Ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας. Δεν είναι η Γερμανία απομονωμένη. Η Ελλάδα είναι απομονωμένη»! Δεν παρέλειψε φυσικά, όπως κάνουν συχνά οι Γερμανοί όταν αναφέρονται στην κυβέρνηση Τσίπρα, να επικρίνει τον πρωθυπουργό που πήρε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ. Ευνόητο είναι ότι το Βερολίνο θα προτιμούσε να έχει ο Τσίπρας προσλάβει για κυβερνητικούς εταίρους τους σύγχρονους «γερμανοτσολιάδες» του Ποταμιού. Η ΝΔ, όπως αναμενόταν φυσικά, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του Βέμπερ. «Η αλήθεια που θα πρέπει να τους απασχολεί (σ.σ. εννοεί την κυβέρνηση Τσίπρα) είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της ΕΕ δείχνουν το πολύ κακό για την Ελλάδα κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη – [οι δηλώσεις] και του κ. Σουλτς και του Βέμπερ και του Μοσκοβισί και του Ντάισελμπλουμ» διακήρυξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Μόνο που ξέχασε να πει ότι τα κόμματα του Σουλτς και του Βέμπερ συγκυβερνούν στη Γερμανία, επαναλαμβάνοντας την τόσο «πετυχημένη» συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, την οποία έδιωξε κλοτσηδόν ο ελληνικός λαός από την εξουσία!

Οι ανελέητοι ευρωπαίοι δανειστές, τώρα που έχουν πάρει τον αέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ευθύνη πρώτα απ’ όλα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται πλέον να δώσουν ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν υποταχθεί πλήρως στις απαιτήσεις τους, πράγμα που αν κάνει θα μεθοδεύσουν στη συνέχεια τη σύντομη ανατροπή του οι Γερμανοί, αφού πρώτα θα τον έχουν καταξεφτιλίσει σε όλη την Ευρώπη! 

Η «πολιτική εκτέλεση» του Τσίπρα εν μέσω καταισχύνης θέλει το Βερολίνο να λειτουργήσει παραδειγματικά για όλη τη Γηραιά Ήπειρο, ώστε να μην τολμάει κανένας πολιτικός ηγέτης χώρας του ευρώ να παρουσιάζει ένα αστικό πρόγραμμα διαφοροποιημένο έστω και κατ’ ελάχιστο από τη γερμανική γραμμή. Ακόμη κι αν πρόκειται για το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Αλέξη Τσίπρα, όπου δεν του έχουν επιτρέψει οι Γερμανοί να υλοποιήσει καμιά από τις φιλολαϊκές υποσχέσεις του, η καγκελαρία είναι άτεγκτη. Δεν επιτρέπει καμιά παρέκκλιση από την πολιτική της λιτότητας που έχει χαράξει ο Σόιμπλε, ως εκπρόσωπος του γερμανικού κεφαλαίου. Τα ίδια συμφέροντα άλλωστε έχουν και οι κορυφαίοι όμιλοι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, οι οποίοι αφενός μεταφέρουν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της δραστηριότητάς τους εκτός Ευρώπης και αφετέρου θα ήταν πανευτυχείς, αν πλήρωναν τους εργαζόμενους που τους έχουν απομείνει στην Ευρώπη με μισθούς… Βιετνάμ, Ινδίας ή Κίνας!

«Νέου τύπου πραξικόπημα, όχι με τανκς όπως το 1967 αλλά μέσω των τραπεζών» χαρακτήρισε –πολύ σωστά– τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους δανειστές. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ πολλά σωστά λένε, αλλά δυστυχώς τίποτα από όσα λένε δεν το κάνουν πράξη, όταν πρόκειται για φιλολαϊκό μέτρο…

Δημοσιεύθηκε στο "ΠΡΙΝ" 25/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :