Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξ. Ελλήνων

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξ. Ελλήνων:
Τις συνεργασίες με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της Δεξιάς τις πληρώνει ακριβά ο λαός

Σημαντικό βήμα προς μια πρόταση κυβερνητικής διαχείρισης της κρίσης στα όρια που επιβάλλουν το κεφάλαιο, οι τράπεζες και η ΕΕ αποτελεί η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων για μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου.
Τέτοιες πρωτοβουλίες πολιτικής συνάντησης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργοδοσίας είναι το αποτέλεσμα των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια υποβαθμίζει το λαϊκό και εργατικό κίνημα σε ρόλο θεατή των εξελίξεων και στρέφεται σε κοινοβουλευτικού τύπου λύσεις που αθροίζουν ποσοστά χωρίς αρχές και από την άλλη επιμένει δογματικά σε λύσεις εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ που αποτελούν όμως μέρος του προβλήματος της κρίσης, των Μνημονίων και της χρεοκοπίας.

Τη στιγμή που καταρρέουν οι μύθοι για τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο την αθωώνει μαζί με το Γιουρογκρούπ και τους μηχανισμούς της ευρωζώνης, αλλά προχωράει και σε πολιτικές συνεργασίες με τα κόμματα της Δεξιάς και του συστήματος. Ξεχνάνε κάποιοι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όσα δείχνει η Ιστορία, αλλά και η εμπειρία τους, πόσο ακριβά πλήρωσε ο λαός, αλλά και η Αριστερά, τέτοιες επιλογές στο παρελθόν ―και το πρόσφατο όπως το 1989-90 με τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα.

Όσο για την ανακοίνωση του ΚΚΕ που μπλέκει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι ανάξια σχολιασμού. Δείχνει το αδιέξοδο μιας ηγεσίας που δεν επικοινωνεί με την ανάγκη που εκφράζει ο κόσμος του αγώνα να δει τις δυνάμεις της μαχόμενης και κομμουνιστικής Αριστεράς να δρουν από κοινού με στόχο την ανατροπή της πολιτικής και των Μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική διέξοδο από την κρίση και μια νέα σοσιαλιστική προσπάθεια.

Πηγή:ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :