Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Η τρικομματική χούντα μέσω των εκδικητικών δικαστών της, συνεχίζει τη διατεταγμένη υπηρεσία της και καταδικάζει αγωνιστές. 


Οι τρεις συνδικαλιστές, ο Νίκος Αδαμόπουλος μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του σωματείου στη Ν. Ιωνία, η Κική Καραγιώργου πρόεδρος του σωματείου στο Νέο Ηράκλειο και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Νίκος Μαυρουδής καταδικάστηκαν μόνο και μόνο επειδή υπερασπίστηκαν τους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου στον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους απο τη δημοτική αρχή.



  • Καταδικάστηκαν χωρίς να υπάρχουν καν μάρτυρες κατηγορίας, χωρίς να συστήνεται καν σοβαρή κατηγορία, χωρίς καν να υπάρχει επιβαρυντική κατάθεση ακόμα και από την αστυνομία.
  • Καταδικάστηκαν όμως μόνο στα χαρτιά, εκεί που θα μείνει η «τιμωρία» από την τρικομματική χούντα, που έτσι «κλείνει το μάτι» στους νόμους για παράβαση καθήκοντος και φτιάχνει τους τρομοκρατικούς συνειρμούς: όποιος αγωνίζεται, χάνει τη δουλειά του, όποιος είναι πειθήνιος και στρέφεται εναντίον των συναδέλφων του, συνεχίζει να δουλεύει με ψίχουλα.
  • Καταδικάστηκαν, γιατι το καθεστώς της τρόικα και της εξόντωσης του λαου, βγάζει στην παρανομία έννοιες και αξίες όπως η ενεργητική αλληλεγγύη η συναδελφικότητα και ο αγώνας.
  • Καταδικάστηκαν επειδή στάθηκαν απέναντι και κόντρα στην αντίληψη και την πρακτική του συνδικαλισμού των σαλονιών και των υπουργικών γραφείων.Επειδή ήταν στο δρόμο μαζί με τους συνάδελφους τους διεκδικώντας και αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα τους και οχι πισω απο γραφεία και μέσω ανέξοδων ανακοινώσεων.
Όχι, δεν θα τους περάσει.Όπως και οι ίδιοι οι συναγωνιστές μας δηλώνουν, «είναι γελασμένοι αν θεωρούν πως με τις αποφάσεις τους θα μας φοβίσουν, θα μας τρομοκρατήσουν και θα κάμψουν τους αγώνες μας, τους αγώνες των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος».

Η συνδικαλιστική δράση και οι εργατικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται

Ο κόσμος της δουλειάς θα γίνει πιο δυνατός. Ήρθε η ώρα να το δείξει.

Δεν θα αφήσουμε μόνους τους συναγωνιστές μας, θα υψώσουμε τοίχος υπεράσπισης και αλληλεγγύης για να ανατραπούν οι καταδίκες, για να μην ποινικοποιηθει ο αγώνας και η αντίσταση, για να μην περάσει το κλίμα της υποταγής και της ηττοπάθειας που ενισχύουν και καλλιεργούν τα καθεστωτικά κόμματα με τα συνδικαλιστικά τους παραρτήματα και επικυρώνουν οι φοβισμένοι δικαστές. 

Κινητοποιήσεις, μαχητικοί αγώνες διαρκείας, απεργιακός ξεσηκωμός και ασυμβίβαστη λαϊκή πάλη για να ανατραπεί η τρικομματική χούντα, για να σπάσουμε τα δεσμά του ευρώ και της ευρωπαϊκής ένωσης για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας, τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθέριες

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! 

Πηγή:ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :