Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αναστασιάδης και ευρωληστές τρώνε λεφτά στην Κύπρο

Του Γιώργου Δελαστίκ*

Αδίστακτος πολιτικός «ληστής», μπροστά στον οποίον ωχριούν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο καταδικασθείς Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αποδεικνύεται ο δεξιός Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ομοϊδεάτης του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υποστηριζόμενος από αυτόν.


Δύο μόλις εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προχώρησε ανενδοίαστα στην κατάσχεση σχεδόν του 10% των χρημάτων που είχαν καταθέσει στις κυπριακές τράπεζες όλοι οι Κύπριοι και οι ξένοι που ήταν τόσο ανόητοι ώστε να διατηρούν ακόμη και τώρα καταθέσεις έστω και ενός ευρώ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου! Από τη στιγμή που οι Γερμανοί επικυρίαρχοι της Ευρώπης με διαρκείς δημόσιες δηλώσεις τους μιλούσαν για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο -δηλαδή για επικείμενη αρπαγή τμήματος των χρημάτων των καταθετών- μόνο ένας τρελός ή ένας απατεώνας θα συνέχιζε να κρατά τα λεφτά του σε τράπεζα του νησιού.

Η συναίνεση του Ν. Αναστασιάδη σε λεηλασία όλων των καταθέσεων, από το πρώτο ευρώ, σε ποσοστό από 6,75% έως 9,9%, εντάσσεται σε σχέδιο που ο Κύπριος δεξιός Πρόεδρος είχε εκπονήσει εκ των προτέρων. Είναι άκρως αποκαλυπτικό το γεγονός ότι ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «κάρφωσε» δημοσίως και δη από γερμανικής τηλεοράσεως τον ομοϊδεάτη του Νίκο Αναστασιάδη ότι ήταν απόφαση του Κύπριου Προέδρου να μην προστατεύσει τους συμπατριώτες του που έχουν καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των πλούσιων καταθετών!

Να λεηλατήσει δηλαδή και τους μικροκαταθέτες για να μην πάρει περισσότερα από τους μεγαλοκαταθέτες! Ξεγυμνώνοντας πολιτικά τον Ν. Αναστασιάδη, ο Σόιμπλε γελοιοποίησε τους προεκλογικούς ισχυρισμούς του νυν Προέδρου της Κύπρου ότι δήθεν έχει «στενές διασυνδέσεις στην Ευρώπη», που θα του επέτρεπαν να χειριστεί άριστα το θέμα του μνημονίου και να πετύχει «εξαιρετικούς» όρους. Στη βάση του αφελούς αυτού ισχυρισμού ο Ν. Αναστασιάδης παγίδευσε τους πονηρούς, αλλά επαρχιώτικης νοοτροπίας Κυπρίους ψηφοφόρους και εξελέγη πανηγυρικά και δημοκρατικότατα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Κύπριοι υφίστανται τώρα τις συνέπειες της επιλογής τους. Αυτό όμως είναι το λιγότερο σημαντικό ζήτημα.

Το ουσιώδες είναι ότι με την ενεργό συνενοχή του Ν. Αναστασιάδη, το Βερολίνο στέλνει ένα νέο ανατριχιαστικό μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης: μετά τη λεηλασία των χρημάτων όσων είχαν επενδύσει σε ελληνικά κρατικά ομόλογα αφού Βενιζέλος και Σαμαράς αποδέχθηκαν το «κούρεμα» των ομολόγων δημιουργώντας προηγούμενο για όλη την Ευρώπη, τώρα ούτε οι καταθέσεις των Ευρωπαίων είναι ασφαλείς, όπως αποδεικνύεται στην Κύπρο.

Αποδεικνύεται δηλαδή ασύστολο ψέμα η δήθεν εγγύηση των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, για το οποίο η ΕΕ έχει επισήμως διαβεβαιώσει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ότι είναι απαραβίαστο! Οι ευρωληστές της ΕΕ αρπάζουν κρατικά ομόλογα και καταθέσεις σε όποια χώρα γουστάρουν, όποια στιγμή το θελήσουν! Αρχίζοντας από την Ελλάδα και την Κύπρο, το Τέταρτο Ράιχ θέλει να δείξει σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης ότι καμιά χώρα πλέον δεν έχει κρατική κυριαρχία ικανή να της επιτρέπει να διαφυλάσσει έστω και τα λεφτά που εμπιστεύονται οι πολίτες της στο κράτος αγοράζοντας ομόλογα ή στις τράπεζες καταθέτοντας χρήματα.

Με «κυβερνήσεις Τσολάκογλου» από πολιτική σκοπιά στην εξουσία των χωρών της Ευρωζώνης και γενικότερα της ΕΕ, καμιά αντίσταση σε επίπεδο ηγεσίας δεν είναι δυνατή, ούτε καν επιθυμητή από τους Ευρωπαίους ηγέτες στην πολιτική υποδούλωσης της Ευρώπης που ακολουθεί η Γερμανία του Τέταρτου Ράιχ. Αποσταθεροποιώντας έτσι τις οικονομίες των κρατών της Ευρωζώνης, οι Γερμανοί καθιστούν τις κυβερνήσεις τους ακόμη πιο δουλόφρονες προς το Βερολίνο και έτσι το Τέταρτο Ράιχ επεκτείνεται με διαρκώς επιταχυνόμενους ρυθμούς. Εναπόκειται πλέον αποκλειστικά και μόνο στους λαούς της Ευρώπης να απαλλαγούν από τις γερμανόδουλες κυβερνήσεις Κουίσλινγκ και να αντισταθούν αυτοί στους Γερμανούς, όπως έκαναν οι πρόγονοί τους κατά τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναφορικά με την Κύπρο το σχέδιο του ταχύτατα εξελισσόμενου σε «Κύπριο Τσολάκογλου» από πολιτική σκοπιά, Νίκου Αναστασιάδη, είναι να... μικρύνει το ποσό που θα αρπάξει από τους μικροκαταθέτες ώστε ανακουφισμένοι αυτοί να αποδεχτούν τη μοίρα τους! Παράλληλα, συνεχίζονται με φρενιτιώδη ρυθμό οι προσπάθειες εξαγοράς ενός - δύο βουλευτών από τους 56 για να εξασφαλιστεί ηκοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της λεηλασίας των καταθέσεων.

*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :