Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! - ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Κίνησης για τις Ελελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα  της Εποχής μας (ΕΚΕΔΔΕ)


Κάλεσμα στους πολίτες της Αθήνας την Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια σε μεγάλο Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους πολίτες της Χαλκιδικής


Ζούμε μια πρωτοφανή επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Η τρικομματική κυβέρνηση, για να επιβάλει την πολιτική της νέας φτώχειας που συνοδεύει τα μνημόνια και αντανακλά τη βαθιά κρίση του συστήματος, ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού

Κάθε αγώνας για καλύτερη ζωή αντιμετωπίζεται με τα ΜΑΤ, τα καρκινογόνα χημικά, τις παράνομες προσαγωγές, τις συλλήψεις στο σωρό, ακόμα και με την υποχρεωτική λήψη DNA!

Αυτή η τακτική έφτασε στο αποκορύφωμά της στη Χαλκιδική, για να αντιμετωπιστεί ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων ενάντια στα καταστροφικά σχέδια μεγαλοεργολάβων και κερδοσκόπων επενδυτών. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια τεράστιας έκτασης βαριά χημική βιομηχανία, η οποία θα πλήξει ανεπανόρθωτα την περιοχή. Θα φέρει υποβάθμιση του περιβάλλοντος, επιβάρυνση του εδάφους και των υδατορεμάτων με τοξικά απόβλητα, μόλυνση του αέρα με επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια και αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα, με οδυνηρές συνέπειες για την υδροδότηση ολόκληρης της Χαλκιδικής. Θα εκθέσει την υγεία των κατοίκων της περιοχής σε σοβαρούς κινδύνους και θα απαξιώσει μια σειρά επαγγελμάτων και τους ανθρώπους που ζουν από αυτά στην ευρύτερη περιοχή, όπως αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσόκομους, δασεργάτες, αλιείς, ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και τον τουριστικό κλάδο, δημιουργώντας στρατιές ανέργων. Αυτά σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα επιβεβαιώνει και το πόρισμα του ΑΠΘ που καταρρίπτει τα επιχειρήματα περί αειφόρου ανάπτυξης στη Χαλκιδική.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μήνες τώρα, αντιστέκονται με ηρωισμό στα σχέδια αυτά ακολουθώντας τα χνάρια του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Η κυβέρνηση, πιστός υπηρέτης της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.», έχοντας χάσει κάθε νομιμοποίηση δεν έχει άλλο τρόπο να περάσει την πολιτική της από την ωμή καταστολή: Έστειλαν οπλισμένες μονάδες των ΕΚΑΜ που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση πάνοπλων εγκληματιών. Κάλεσαν ανήλικους μαθητές και μαθήτριες να καταθέσουν στην Ασφάλεια χωρίς να ενημερώσουν τους γονείς τους. Έφτασαν στο σημείο να ρίξουν χημικά μέσα σε σχολείο της Ιερισσού. Ο λαός της περιοχής έδωσε άμεση απάντηση. Με μεγάλη συμβολή των γυναικών και της νεολαίας, οργανώθηκε η μαζική αντίσταση στην τρομοκρατία με σταθμό το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αγώνας όλων μας. Αναδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο την τεράστια σύγκρουση που εξελίσσεται σήμερα στη χώρα μας: Από τη μια, το αδηφάγο κεφάλαιο που για να διατηρήσει τα κέρδη του δε διστάζει να πατήσει πάνω σε ανθρώπινες ζωές, να καταστρατηγήσει ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα. Από την άλλη, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που αντιστέκεται στον κοινωνικό, εργασιακό και περιβαλλοντικό μεσαίωνα. Στο πλαίσιο της σύγκρουσης αυτής, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών αποκτά ξεχωριστή σημασία. Είναι αγώνας για την ελεύθερη συλλογική οργάνωση, για την αναγνώριση του δίκιου της κοινωνίας που αγωνίζεται για τη ζωή και το μέλλον της.

Όπως ηττήθηκαν στην Κερατέα έτσι θα ηττηθούν και στη Χαλκιδική. Τώρα χρειάζεται πλατιά λαϊκή υποστήριξη για να μην περάσει το συνολικό αυταρχικό πλαίσιο που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση για χατίρι των «επενδυτών».

Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας καλεί όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να κάνουν δικό τους αυτόν τον αγώνα και τη νίκη του.

Καλεί τους πολίτες της Αθήνας την Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια στο μεγάλο Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους πολίτες της Χαλκιδικής.
----------------------------



Πηγή:ΕΚΕΔΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :