Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές

Δελτίο τύπου των κινητοποιούμενων Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας



Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα μας ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που βρέθηκαν και σήμερα 21/3 στο δρόμο στη βάση του συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, εκφράζουμε την διάθεσή μας για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας. 

Το Υπουργείο προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των φοιτητών και της νεολαίας που αγωνίζονται, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζει ακάθεκτο στην προώθηση του σχεδίου Αθηνά, όπως το είχε παρουσιάσει, ανακοινώνοντας ήδη τα τροποποιημένα μηχανογραφικά για τη νέα χρονιά.

Θα συνεχίσουμε γιατί με το σχέδιο Αθηνά επιχειρείται ένα μεγάλο χτύπημα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση καθώς και η διαμόρφωσή της με βάση τις ανάγκες της αγοράς και όχι της νεολαίας. Θα συνεχίσουμε γιατί σαν κοινοί απατεώνες προσπαθούν να περάσουν «νύχτα» με προεδρικό διάταγμα το σχέδιο Αθηνά, χωρίς ούτε καν να το ψηφίσει η Βουλή.




Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Για να μπορούμε να σπουδάζουμε όλοι και όλες, για να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια, για να μπορούμε να ονειρευόμαστε, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία που τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας θα βρίσκονται στο προσκήνιο.

Απέναντι στη κυβέρνηση και στην τρόικα που χαρίζουν εκατοντάδες δις ευρώ στις τράπεζες και τους εφοπλιστές, που θέλουν να μάθουμε να ζούμε με 400 ευρώ και να λέμε και ευχαριστώ δηλώνουμε ότι δε θα μας εξαθλιώσουν! Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους βάλουμε λουκέτο!


Καλούμε τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους άνεργους, όλη τη νεολαία και τους εργαζομένους να βρεθούν στο πλάι μας και να παλέψουμε μαζί. 
Αν οι αγώνες μας δεν υποχωρήσουν, συνευρεθούν και συντονιστούν μπορούμε να τους ρίξουμε!

Καλούμε σε:
1) Εξωστρεφείς δράσεις ενάντια στο σχέδιο Αθηνά και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια την Παρασκευή 22/3
2) Σε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/3
3) Σε μεγάλη συναυλία των φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή 29/3 στο Σύνταγμα
4) Δηλώνουμε ότι οποτεδήποτε η κυβέρνηση αποφασίσει να περάσει –ψηφίσει –υπογράψει το σχέδιο Αθηνά θα μας βρει εκείνη τη στιγμή αποφασιστικά απέναντί
της.


ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :