Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Αδίστακτη η λυκοσυμμαχία της ΕΕ προχωρά σε καταστροφή του κυπριακού λαού

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η χτεσινή συμφωνία του Eurogroup για την Κύπρο σηματοδοτεί μια χωρίς προηγούμενο καταστροφή για τον Κυπριακό λαό. Η διάλυση του τραπεζικού συστήματος, οι μαζικές απολύσεις, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, οι γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις και η ριζική επιδείνωση των όρων διαβίωσης του κυπριακού λαού, θα είναι το αποτέλεσμα της επιτροπείας από την Τρόικα.

Η ΕΕ και το ΔΝΤ δείχνουν και πάλι το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, που δεν διστάζουν, μέσα σε μερικές μόνο μέρες, να καταστρέψουν έναν ολόκληρο λαό, εκβιάζοντας με κάθε δυνατό τρόπο. Οι δηλώσεις του Σόιμπλε ότι «η συμφωνία δεν είναι ανάγκη να εγκριθεί από την κυπριακή βουλή» δείχνει τον ολοκληρωτισμό στον οποίο κατρακυλάει η σημερινή ΕΕ και οι ηγεσίες της.

Η υποκρισία για το πράγματι "υπερτροφικό" τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο δεν πείθουν κανέναν. Η Γερμανία είναι πολύ ψηλότερα από την Κύπρο στις στατιστικές της προσέλκυσης χρημάτων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες, ενώ οι ελεγχόμενοι από τη Γερμανία φορολογικοί παράδεισοι τύπου Λουξεμβούργου και Λιχνεστάιν, ζουν και βασιλεύουν και θα ενισχύονται διαρκώς από τα τρισεκατομμύρια που "παρκάρονται" στις τράπεζες και στα χρηματιστήρια μέσα στην ένταση της καπιταλιστικής κρίσης.

Ας σταματήσουν λοιπόν την παρέλαση «ευαισθησίας» για το ξέπλυμα χρήματος ή για την προστασία των μικροκαταθετών. Πρόκειται για άλλη μια απόφαση που δεν σώζει παρά τις άρχουσες τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης), και ανοίγει τον δρόμο για την καταστροφή του κυπριακού λαού. Του κυπριακού λαού που ξεσηκώθηκε και βγήκε στο δρόμο όχι για να «σώσει τις τράπεζες», αλλά γιατί γνωρίζει πολύ καλά ποιο μέλλον του επιφυλάσσουν οι συμφωνίες της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε. και της Τρόικας, με την πλήρη συνενοχή του κυπριακού πολιτικού συστήματος.

Η ελληνική τρικομματική κυβέρνηση όχι μόνο συμμετείχε ενεργά στον εκβιασμό και τη συμφωνία ληστείας του κυπριακού λαού, αλλά φρόντισε να δώσει ως «δώρο» στον Όμιλο Πειραιώς τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα! Τα περί «εθνικών συμφερόντων» και «φιλίας των λαών» είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς που πιστεύουν ακόμη ότι η Τρόικα εσωτερικού έχει οποιαδήποτε άλλη ευαισθησία εκτός από τη σωτηρία της και τη σωτηρία του συστήματος που την υποστηρίζει.

Καθρεφτάκια για ιθαγενείς όμως αποδεικνύονται (για άλλη μια φορά) και οι μύθοι περί «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», περί «διαπραγμάτευσης» εντός του ευρώ, περί μιας «ΕΕ χωρίς Τρόικες και Μνημόνια». Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται ούτε να αλλάξει, ούτε να «λυπηθεί» κανέναν λαό. Είναι μια ένωση που εξυπηρετεί μόνο το συλλογικό συμφέρον των αστικών τάξεων και συντονίζει το σχέδιο του καπιταλισμού να φορτώσει τα βάρη τις κρίσης στις πλάτες των λαών όλης της Ευρώπης.

Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξει κοινός αγώνας των εργαζόμενων σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, με κοινά αιτήματα: 
Εδώ και τώρα έξοδος από το Ευρώ και την ΕΕ, που είναι η αναγκαία αφετηρία για οποιαδήποτε φιλολαϊκή εξέλιξη. Διαγραφή του χρέους των χωρών. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο όλων των τραπεζών.

Οι λαοί μπορούν να ανοίξουν μόνοι τους το δρόμο!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :