Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αριστερή Συσπείρωση: ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

«Αν πιστεύετε ότι με το να μας κρεμάσετε θα εξουδετερώσετε το κίνημα των εργαζομένων, το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια ανθρώπινα πλάσματα που σέρνονται στην φτώχεια και στην μιζέρια, περιμένουν την λύτρωσή τους – αν αυτή είναι η γνώμη σας – τότε κρεμάστε μας! Εδώ θα ποδοπατήσετε μία μικρή σπίθα εκεί όμως και πιο πέρα και απέναντι και γύρω μας παντού θα ξεπεταχθούν οι φλόγες. Η φωτιά είναι υπόγεια και δεν θα μπορέσετε να την σβήσετε». 

Αύγουστος Σπάις στο δικαστή Γκάρυ στη δίκη για την εξέγερση των εργατών του Σικάγο την 1η Μάη 1886


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοi



Από εκείνη την αιματοβαμμένη απεργία των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του οκτάωρου και έδειξε το δρόμο του οργανωμένου αγώνα, οι εργαζόμενοι μέσα από τους συνεχείς και ανυποχώρητους αγώνες τους, με ποτάμια αίμα και θυσίες στο βωμό της ταξικής πάλης, συνεχίζουν τους αγώνες τους για δικαιώματα και κατακτήσεις, για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους χωρίς πολέμους, φτώχεια, πείνα και δυστυχία. Αγωνίζονται και περιφρουρούν τις με αίμα κερδισμένες κατακτήσεις τους, διεκδικούν καλύτερη θέση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, αγωνίζονται για την άλλη κοινωνία της ισότητας, όπου οι άνθρωποι που θα παράγουν θα απολαμβάνουν τα αγαθά του κόπου τους χωρίς αφεντικά που τους κλέβουν τον ιδρώτα τους.

Τούτη η Πρωτομαγιά αλλά και τα τελευταία συνεχόμενα πέντε χρόνια της μνημονιακής επίθεσης, βρίσκει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία σε ακόμα πιο δεινή θέση -ανεργία, απολύσεις, μείωση των μισθών και συντάξεων, φοροληστείες και χαράτσια, βία και καταστολή, φτώχεια και εξαθλίωση. 

Το καπιταλιστικό σύστημα για να ξεπεράσει τη κρίση του επιβάλει την ανεργία σε 1,5 εκατ. εργαζόμενους, καταδικάζει στη φτώχια και την διάλυση την κοινωνία. . Οι κυβερνήσεις εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι μηχανισμοί τους ζητούν όλο και πιο πολλές θυσίες από τον εργαζόμενο λαό οδηγώντας στην κοινωνική καταστροφή, την εξαθλίωση στους όρους και τις συνθήκες εργασίας, το γκρέμισμα των κοινωνικών κατακτήσεων σε υγεία, εκπαίδευση, την κατάργηση του ελεύθερου χρόνου, την αργία της Κυριακής. Φορτώνουν τα βάρη της κρίσης τους στους εργαζόμενους και το λαό. 

Όταν ο λαός αντιδρά, όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν, η καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια είναι η απάντηση της σιδερένιας γροθιάς του κράτους. Δικαστές καταργούν το δικαίωμα της απεργίας, το κράτος ποινικοποιεί τους απεργούς. 

Βοηθούνται από τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή για να νικήσουνε το κίνημα και να υποτάξουνε τους αγωνιστές. 

Επιστρατεύουν επιστάτες για να πυροβολούν εργάτες που διεκδικούν τα μεροκάματά τους στη Μανωλάδα των νέων τσιφλικάδων 

Απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις αποζημειώσεις, τη νομική προστασία του εργαζόμενου, ώστε οι εργοδότες να εκβιάζουν ανενόχλητοι για την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. 

Σύμμαχοί τους σε αυτή τους την προσπάθεια είναι κι όλοι εκείνοι που μιλάνε δήθεν για το καλό όλου του λαού, που σπέρνουν στη θύελλα αυταπάτες κοινωνικών συμβολαίων και ταξικής συνεργασίας με το κεφάλαιο που δίνουν εξετάσεις στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς του μηχανισμούς για να τους εμπιστευθεί στην κυβερνητική διαχείριση. 

Κοντά τους και όσοι τείνουν χέρι βοήθειας για την «συνδιαχείρηση» της κρίσης, όσοι θέλουν κομμάτι από την πίτα της κυβερνητικής εξουσίας, μακιγιάροντας το πρόσωπο του υπεύθυνου της κρίσης που είναι ο καπιταλισμός. 

Η κοινωνία τους και το σάπιο σύστημά τους δεν παίρνει γιατρειά, δεν διορθώνεται παρά μόνο ανατρέπεται.. 

Η ιστορία του εργατικού κινήματος και το δίδαγμα της Πρωτομαγιάς είναι μια ιστορία συνεχών αγώνων και ασταμάτητης ταξικής πάλης. 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι 


Μετά και από το νέο καταστρεπτικό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 28/04, το νόημα της Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 

  • Για την υπεράσπιση των εκατομμυρίων ανέργων. 
  • Για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 
  • Για την απαγόρευση των απολύσεων στο δημόσιο. 
  • Για το μπλοκάρισμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
  • Για κατάργηση των «κεφαλικών» φόρων. 
  • Για να διεκδικήσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, για να τσακίσουμε τη ναζιστική απειλή! 

Τα μέτρα τους δεν πρέπει να περάσουν. Με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, με πανεργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό θα ανατραπούν κυβέρνηση και μνημόνια. 

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η μαχητική νεολαία, οι άνεργοι, έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στη κοινωνική καταστροφή των μνημονίων και τη δική τους καταστροφή ή το δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά και τις κατακτήσεις τους, για τη συντριβή των δυνάμεων του κεφαλαίου.
Ο δρόμος της ανατροπής σημαίνει ακύρωση των μνημονίων και των ληστρικών δανειακών συμβάσεων. Μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημιώσεις με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων και δουλειά για όλους 

Ο πλούτος υπάρχει να το πάρουμε στα χέρια μας. 

Οι μεγάλοι αγώνες της εργατικής τάξης από το Σικάγο και τις μεγάλες σοσιαλιστικές επαναστάσεις μέχρι σήμερα δείχνουν το δρόμο για τις διεκδικήσεις μας. 

-Με μια Αριστερά που θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους και το λαό να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν και την εξουσία. 

-Με μια Αριστερά που δε είναι υποταγμένη στα συμφέροντα του κεφαλαίου, το ευρώ και την ΕΕ. 

-Με μια Αριστερά που απαντάει στη διάλυση της κοινωνίας στο σήμερα και δε μεταθέτει την ανακούφιση του λαού σε ένα θολό μέλλον. 

Η Αριστερή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και το λαό στην οικοδόμηση αυτής της Αριστεράς, με συσπείρωση όλων των αγωνιστών και των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καλεί σε μέτωπο ρήξης και ανατροπής με την πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της κυβέρνησης, για μια Αριστερά επαναστατική, ενωτική και αντικαπιταλιστική, της νίκης και της ανατροπής. 

Τα συνθήματα της Πρωτομαγιάς μας δείχνουν το δρόμο 

-Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι 

-Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείται 

-Ψηλά τα τιμημένα κόκκινα λάβαρα! 

-Όλοι στους δρόμους και τους αγώνες! 

-ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!


Αριστερή Συσπείρωση

Πρωτομαγιά 2013

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς παρεξήγηση, θα χαιρόμουν να διάβαζα μια τέτοια ανακοίνωση αν μου τη μοίραζε κανείς ως χτες, έξω από κανένα σταθμό μετρό. Θα νευριάσω αν μου τη δώσει αύριο στο συλλαλητήριο κανείς, καθώς θα είναι μάταιο. Εγώ θα έχω ήδη πάει, πεισμένος για την αναγκαιότητα συνέχισης εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς.
Μια τέτοια ανακοίνωση αν δεν παίζει το ρόλο της προπαγάνδισης μέρες πριν κάποια εκδήλωση, δεν έχει κανένα νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς παρεξήγηση...!
Έχεις εμπάθεια που δεν βοηθάει σε κάτι. Η αντίληψη ότι καλό είναι το κείμενο αλλά είναι για προπαγάνδα είναι παλιά αντίληψη και αγνοεί (ηθελημένα)τις πολιτικές θέσεις που ι κάθε κείμενο βάζει και γι΄αυτό θέλει να το υποβαθμίσει.
Οι πολιτικές θέσεις είναι το ζήτημα και εκεί πρέπει να τοποθετεί ο καθένας μας.
Όσο για το "νεύριασμα" αν σου δώσουν την προκήρυξη, τι να κάνουμε ξύδι και περαστικά...