Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Οι εργασίες της πανελλαδικής διαδικασίας ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί στο μεγάλο αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής, στην Αθήνα. 

Εκατοντάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από όλες τις Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ν.Κ.Α. συζήτησαν πάνω στο εισηγητικό κείμενο της Πολιτικής Επιτροπής, που αφορούσε την νέα φάση της πολιτικής κατάστασης, την εκτίμηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα καθήκοντα της αντικαπιταλιστικής ανατρεπτικής αριστεράς στη νέα φάση, για την οικοδόμηση της αριστερής εργατικής και λαϊκής αντιπολίτευσης. Την εισήγηση της Π.Ε. παρουσίασε λίγο μετά τις 12.00 μ. ο σ. Γιάννης Ελαφρός, αφού είχε γίνει η συγκρότηση σε σώμα και η εκλογή των επιτροπών του Πανελλαδικού Σώματος.


Όπως αναφέρει η εισήγηση και η απόφαση του Πανελλαδικού Σώματος «Οι μετεκλογικές εξελίξεις καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τρίτος δρόμος ανάμεσα στην ρήξη με τους δανειστές, την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου από την μια ή την συνέχιση και την διαιώνιση της μνημονιακής καπιταλιστικής επίθεσης από την άλλη, όπως έχει αναδείξει το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.»

Όπως τονίζει η απόφαση «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, με λογική ταξικής συνεργασίας υπό αστική ηγεμονία και πολυκομματική σύνθεση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, πρώην ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και με Πρόεδρο Δημοκρατίας από τη ΝΔ. Παρά τις διαφορές της με τις προηγούμενες κυβερνήσεις εκφράζει, τελικά, την συνέχεια εντός του δυτικού πλαισίου (ΕΕ, ΝΑΤΟ), του καπιταλιστικού συστήματος, του κράτους και τελικά τη συνέχεια και της μνημονιακής πολιτικής, όπως κι αν ονομαστεί.»

Τα δύσκολα καθήκοντα και οι προκλήσεις του επόμενου διαστήματος απασχόλησαν τις 50 τοποθετήσεις αντιπροσώπων στο Πανελλαδικό Σώμα. Χαρακτηριστικά, η απόφαση σημειώνει ότι σήμερα «απαιτείται ισχυρή αναβάθμιση στην πολιτική μας δουλειά, συγκεκριμενοποίηση, τεκμηρίωση και σύνδεση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος με την επαναστατική τακτική και στρατηγική. Αναδεικνύοντας πως ο «άλλος δρόμος» της αντικαπιταλιστικής ανατροπής συνδέεται και ολοκληρώνεται με την επανάσταση και την πορεία προς τον κομμουνισμό».

Η συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη στις νέες συνθήκες να παρέμβει η εργατική τάξη και ο οργανωμένος λαός στις εξελίξεις, κόντρα στη λογική της ανάθεσης, για τον πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό. Ένα αγωνιστικό μέτωπο αντεπίθεσης, αντιπολίτευσης, ανατροπής, με βασικό πυλώνα ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα.

Στην πανελλαδική διαδικασία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση συζητήθηκε η προετοιμασία της 3ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι νέες απαιτήσεις και προκλήσεις του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Άμεσο πολιτικό ζητούμενο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθοριστικό ζήτημα για την επόμενη περίοδο είναι η ανάδειξή της σε πρωτοπόρα δύναμη της εργατικής, λαϊκής αντεπίθεσης, αντιπολίτευσης, ανατροπής. Όπως αναφέρει η απόφαση του Σώματος, «το κρίσιμο ζήτημα για το δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι να μπει μπροστά για να ενωθούν σε κοινή δράση οι πιο πρωτοπόρες ταξικές δυνάμεις για ένα νέο γύρο αναβαθμισμένων διεκδικήσεων, για την επιβολή κατακτήσεων, για να σπάει το όριο της κυβερνητικής πολιτικής, για να γίνονται οι στόχοι του πολιτικού προγράμματος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, υπόθεση του πολιτικού αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας».

Η διήμερη πανελλαδική διαδικασία του ΝΑΡ ήταν πλούσια, με διάλογο, πραγματικές ανησυχίες και προβληματισμούς του δυναμικού της οργάνωσης, δημοκρατική και ουσιαστική συζήτηση και χάραξη των επόμενων βημάτων της παρέμβασης της οργάνωσης. Το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης που παρουσίασε ο σ. Άγγελος Χάγιος εκ μέρους της Επιτροπής Απόφασης συζητήθηκε αναλυτικά, και μετά από τις προτάσεις και τροπολογίες των αντιπροσώπων που ενσωματώθηκαν υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Σώμα (72% υπέρ, 14,5% κατά και 13,5% λευκά).

Η απόφαση του Πανελλδικού Σώματος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

Πηγή:narnet

1 σχόλιο :

Enas είπε...

Εφόσον υπάρχει ένα πάρα πολύ μαζικότερο κόμμα το ΚΚΕ με την ιστορία και την πείρα που έχει αυτό το πρόγραμμα που εσείς θέτετε η δική σας οργάνωση είναι εδώ και χρόνια πρακτικά άχρηστοι. Εμποδίζετε την συσπείρωση για απτά αποτελέσματα. Διαλυθείτε είστε πρακτικά άχρηστοι για το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα.