Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Νίκη του Ν. Ρωμανού- Σταματά την απεργία πείνας


ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕ “ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ” 


Ομόφωνα υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/12) από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης (το λεγόμενο "βραχιολάκι"), εξέλιξη που καταγράφεται ως νίκη του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού απέναντι στην αδιάλλακτη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.


Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, η εν λόγω τροπολογία αποσύρθηκε και επανακατατέθηκε βελτιωμένη. Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται να χορηγείται δυνατότηταπαρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφόσον έχουν οι κρατούμενοι πρώτα με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων και να παρακολουθούν κοινώς στη συνέχεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Λίγο μετά το άκουσμα της είδησης, έγκυρες πηγές μέσα από το Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" όπου νοσηλεύεται ο Ν. Ρωμανός, ανέφεραν ότι ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας και ξεκινά την σίτιση. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" το μεσημέρι της Τετάρτης (10/12) και προσέθεσε ότι η υγεία του 21χρονου κρατούμενου είναι αρκετά επιβαρυμένη και θα πρέπει να ακολουθηθεί προσεκτική αγωγή για να μην υπάρξουν βλάβες.

Πηγή:iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια :