Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΚΕΔΔΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η ΚΕΔΔΕ καταδικάζει στον ελληνικό λαό και στη νεολαία την κυβερνητική απόφαση να προσαχθούν φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη φοιτητικών συλλόγων, που ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταφέρουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, υπέρ του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του.


Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι 34 φοιτητές και φοιτήτριες μέλη φοιτητικών συλλόγων, καθώς και μέλη της ΚΕΔΔΕ, όσοι βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, σε απόσταση από την είσοδο του χώρου του υπουργείου, περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ και οδηγήθηκαν σε κλούβα των ΜΑΤ για να οδηγηθούν στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να σχηματιστεί αντιπροσωπεία που να δει τον υπουργό Δικαιοσύνης για το δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού. 

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων!

Την άρση της αντιδημοκρατικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Απάντηση μαζική και μαχητική χρειάζεται να δοθεί από τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία.


Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό έντασης, ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση, να καταδικάσει μαζικά τον κυβερνητικό αυταρχισμό παίρνοντας μέρος σε συλλογικές διαδικασίες, κατεβαίνοντας στο δρόμο για τα δικαιώματά του.

ΚΕΔΔΕ - Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια :