Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Θέλουν να αντικαταστήσουν και το Σύνταγμα με το …μνημόνιο!

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΠΕΡΑΣ

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με το διάγγελμά του προσπάθησε ουσιαστικά την ύστατη στιγμή να δώσει επιχειρήματα σε όποιους πρόθυμους ανεξάρτητους – ή και δήθεν «ανεξάρτητους» – βουλευτές, να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ωστόσο τα «επιχειρήματα» αυτά, αντί να καθησυχάσουν το λαό που ζει στη φτώχεια και την ανέχεια, εξ αιτίας και των μνημονίων, έδωσαν μία ακόμη αφορμή για να τρομοκρατηθεί από το μέλλον που του επιφυλάσσουν, αν μείνουν έστω και μια μέρα παραπάνω οι Σαμαροβενιζέλοι στην κυβερνητική εξουσία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη αρχή.


Ο κύριος Σαμαράς είπε πως «ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές». Αλλά γιατί να μη θέλει εκλογές ο ελληνικός λαός; Επειδή γουστάρει τόσο πολύ την ανεργία, τη λιτότητα, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, το μπαράζ στυγνής φορολεηλασίας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που του προσφέρει αφειδώς η σημερινή κυβέρνηση; Και ποιος τον ρώτησε; Μήπως οι …στημένες δημοσκοπήσεις;

Είπε επίσης ότι πρέπει να τελειώσουμε την περίοδο της αβεβαιότητας. Αλλά ποιος την προκάλεσε αυτήν την αβεβαιότητα; Δεν είναι ο ίδιος, με τις εκβιαστικές του πολιτικές κινήσεις, προκειμένου να σώσει το τομάρι του; Και από πότε οι εκλογές σε μια δημοκρατική χώρα δεν αποτελούν σταμάτημα της αβεβαιότητας και την παρατείνουν; Εκτός κι αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, πως η δημοκρατία έχει καταλυθεί πλέον στην χώρα μας…

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως πρέπει να βγει τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Αλλά τότε γιατί βιάστηκε να αρχίσει τη διαδικασία για τον Πρόεδρο; Μήπως επειδή ήδη έχει συμφωνήσει με τα 17 σημεία του e-mail της τρόικας με τα οποία, εκτός των άλλων, αυξάνονται οι φόροι σε είδη πρώτης ανάγκης, επιταχύνονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων, απελευθερώνονται οι απολύσεις και διαλύεται το Ασφαλιστικό Σύστημα; Μα ακριβώς αυτό είναι που φοβάται ο λαός γιατί ξέρει πως στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ένα νέο μνημόνιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «προληπτική πιστωτική γραμμή», που θα βυθίσει και τα δισέγγονά του στη λιτότητα και την απελπισία.

Ο πρωθυπουργός, ενώ από τη μια μίλησε για «όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών», από την άλλη πλευρά υποσχέθηκε «διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος», κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι σε όσους ανεξάρτητους ή από άλλα κόμματα ψηφίσουν τον Πρόεδρο! Αν αυτό δεν λέγεται αθλιότητα, τότε πώς μπορεί να το πει κανείς;

Τέλος, ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε τη συνταγματική αναθεώρηση, ως δέλεαρ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Καταρχήν το πόσο σέβεται η κυβέρνησή του το Σύνταγμα αποδείχτηκε περίτρανα μόλις χτες όπου με νομοσχέδιο και μια σειρά (ν)τροπολογίες, βάζει μπουρλότο στα δάση, παρά τη συνταγματική τους προστασία! Εκτός των άλλων μνημονιακών μέτρων (λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, προστασία της περιουσίας κ.ά.) που θεσμοθετήθηκαν σε πείσμα διατάξεων του Συντάγματος. Άλλωστε και το ίδιο το μνημόνιο ψηφίστηκε με απλή πλειοψηφία της Βουλής, αντί ενισχυμένης όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, για νόμους που δένουν χειροπόδαρα τους πολίτες και τη χώρα για ολόκληρες δεκαετίες στην ομηρία των δανειστών.

Και ακριβώς γι’ αυτό βιάζεται η κυβέρνηση να γίνει η αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να το αντικαταστήσει με το μνημόνιο και να παγιώσει τα άθλια μνημονιακά μέτρα, ώστε να ισχύουν στον αιώνα τον άπαντα!

Ε, όχι, κύριε πρωθυπουργέ. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να συναινέσει με το μονόδρομο της καταστροφής του που του υπόσχεστε. Και ελπίζουμε και κανένας βουλευτής δεν θα θελήσει να σας συνοδεύσει σ’ αυτόν τον κατήφορο, όσο σαγηνευτική και …ανταποδοτική και αν είναι η φωνή των σειρήνων σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :