Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι δρόμοι θα μείνουν ανοιχτοί ενάντια στις φασιστικές απαγορεύσεις.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την επίσκεψη Νταβούτογλου προχωρά, ακόμη μία φορά στην εφαρμογή δικτατορικών νομοθετημάτων που επιβάλουν την απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων.
Είναι προφανής η πρόθεση να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου και πανικού ενόψει των διαδηλώσεων μνήμης και οργής, για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου. 


Το γεγονός ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί συγκεντρώσεις το μεσημέρι του Σαββάτου 6/12, αλλά και δράσεων στήριξης των απεργών πείνας και του Ν. Ρωμανού, αποκαλύπτει την προκλητικότητα της κυβέρνησης και την πρόθεσή της να επιβληθεί στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, με τη δύναμη, της μπότας που διαθέτουν οι λυσσασμένες αγέλες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ και λοιπών έμμισθων χρυσαυγιτών.

Αποκαλύπτει όμως και το φόβο που τους διακατέχει από την δυνατότητα που υπάρχει, η φλόγα του Δεκέμβρη να μεταδοθεί στο ξερό από την καπιταλιστική λεηλασία, τοπίο των λαϊκών αναγκών και να ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική τους.

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α δηλώνουμε έγκαιρα και δημοσίως ότι δεν αναγνωρίζουμε στην κυβερνητική κλίκα να απαγορεύει το κατακτημένο με αίμα και θυσίες αγωνιστών δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τις λαϊκές και δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού, δεν θα συμμορφωθούμε στις απαγορεύσεις, ότι θα αμφισβητήσουμε στην πράξη τις κόκκινες ζώνες στους δρόμους και τη ζωή μας. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τους νέους της ανεργίας και της ανασφάλειας να πορευτούν με θάρρος και αποφασιστικότητα στο μοναδικό δρόμο που μένει ανοιχτός στην ελπίδα. Το δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με την πολιτική και τους μηχανισμούς καταστολής της κυβέρνησης της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :