Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Απορρίφθηκε το αίτημα αναίρεσης για τον Νίκο Ρωμανό

Απορρίφθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για αναίρεση του βουλεύματος, με το οποίο του απαγορεύτηκαν οι εκπαιδευτικές άδειες, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματά του, στο Πανεπιστήμιο.


Η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου που εξέτασε την υπόθεση έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά είναι εμπεριστατωμένο και ως εκ τούτου το έθεσε στο αρχείο, χωρίς να υπάρξει σκεπτικό για την απόφαση. 

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών που έλαβαν την πρώτη απόφαση, ο Νίκος Ρωμανός δε δικαιούται στην παρούσα χρονική στιγμή τις εκπαιδευτικές άδειες που προβλέπει ο Σωφρονιστικός Κώδικας.

Μόνη διαφαινόμενη νομική διέξοδος που είχαν εισηγηθεί άλλωστε πολλοί συνήγοροι, η κατάθεση αιτήματος αποφυλάκισης υπό όρους για τα βουλεύματα που εκκρεμούν και του στερούν τυπικά το δικαίωμα να πάρει εκπαιδευτική άδεια. 

Ραγκούσης: «Σιγά σιγά μας εγκαταλείπει ο Ρωμανός»

Την άσχημη κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, που συνεχίζει για 30η ημέρα την απεργία πείνας σημείωσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης στο Mega, ο 21χρονος είχε χάσει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας συνολικά 20,5 κιλά από το βάρος του, ενώ δηλώνει πως θα ξεκινήσει απεργία δίψας αν κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για σπουδές των κρατουμένων μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Και αυτό γιατί ο νεαρός ανησυχεί ότι με αφορμή εκείνον, θα «σφαγιαστούν» τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων. 

Ακόμα ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε πως ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή του το περίφημο «βραχιολάκι» για την επιτήρηση των κρατουμένων, ενώ από την πλευρά του νεαρού απεργού πείνας υπάρχει πλήρης αποδοχή της πρότασης του διευθυντή του σχολείου των φυλακών Αυλώνα Πέτρου Δαμιανού για τη συνοδεία του κρατουμένου στα μαθήματα του ΤΕΙ Αθηνών.

Πηγή:efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια :