Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Βουλιάζουν στο βούρκο, ώρα για λαϊκή ανταρσία

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και οι δυνάμεις του συστήματος οι οποίες τη στηρίζουν ρίχνουν στη μάχη για να κρατηθούν στην κυβέρνηση όλα τα όπλα, με μόνο ορατό αποτέλεσμα για την ώρα το δικό τους βούλιαγμα στο βούρκο που οι ίδιοι διαμόρφωσαν.


Οι καταγγελίες Χαϊκάλη και το όλο νοσηρό κλίμα του κοινοβουλίου αναδεικνύουν την ωμή πραγματικότητα που οι εργαζόμενοι και ο λαός ένιωσαν στο πετσί τους όλα τα προηγούμενα χρόνια: πως το αστικό πολιτικό προσωπικό έγινε υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων, εντολοδόχος της τρόικας, της ΕΕ και των επιχειρηματιών, σε ένα κλίμα παροξυσμού της εξαγοράς και της εξαχρείωσης, κάτω από μεγάλες κουβέντες περί σωτηρίας της πατρίδας.

Την ίδια ώρα, το μαύρο μέτωπο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη μέρα, δείχνοντας τι σημαίνει παραμονή εντός του «πλαισίου» χρέους, ευρώ, ΕΕ, κεφαλαίου: με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στα μουλωχτά, η ελληνική κυβέρνηση πέρασε την παράταση του Μνημονίου μέχρι τέλη Φεβρουάριου. Αμέσως μετά πρέπει να εφαρμοστεί το νέο Μνημόνιο, στο πλαίσιο του νέου μόνιμου ευρωμνημονίου. Γι’ αυτό η τρόικα ανακοίνωσε πως θα έρθει αρχές Γενάρη στην Αθήνα.

Το ΔΝΤ διέκοψε χθες τη χρηματοδότηση της Κύπρου, γιατί ακόμα κι αυτή η κυπριακή βουλή τόλμησε να ψηφίσει ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Όλα αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη να βγει ο λαός στο προσκήνιο με το δικό του κίνημα και τα δικά του αιτήματα. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να αισθάνονται διαρκώς την καυτή ανάσα του λαού, οι προεδρικές εκλογές να γίνονται με κινητοποιήσεις.

Καθώς όμως όλα δείχνουν το σύστημα προετοιμάζεται για βουλευτικές εκλογές-εξπρές και για αλλαγή διαχειριστή, που θα μιλά στο όνομα της Αριστεράς αλλά χωρίς αριστερή πολιτική, χωρίς μέτρα υπέρ του λαού, είναι εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να προχωρήσει η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πολιτική συνεργασία των δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστερός. Όλων εκείνων των δυνάμεων που τοποθετούνται υπέρ του ανυποχώρητου αγώνα για δουλειά παιδεία, ελευθερία, για μονομερή κατάργηση Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, από θέσεις διεθνιστικές κι εργατικές και έρχονται σε ρήξη με τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και το ταπεινωτικό καθεστώς της ευρωκηδεμονίας.

Πηγή:ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :