Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Το μέλλον σας είναι πιο μαύρο κι από κάρβουνο...

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Με αυτό το σύνθημα συγκρούστηκαν στην Μαδρίτη, μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, οι ανθρακωρύχοι..  άγριες συγκρούσεις, τραυματίες και το μήνυμα προς τον Ραχόι ξεκάθαρο. Ο Ισπανικός λαός καταλαβαίνει ότι η τρομερή διαπραγματευτική νίκη επί της Μέρκελ, που τόσο οι δικοί μας της Αριστεράς την εκθείασαν, ήδη αποδείχθηκε φιάσκο. Το πακέτο περικοπών μαμούθ σε όλο το δημόσιο τομέα της χώρας και τα μέτρα που έπονται, αποδεικνύουν πως όλοι οι δρόμοι εντός Ευρωζώνης οδηγούν στην λιτότητα. Όποιος και να είσαι, όσο και αν το ειδικό βάρος σου απειλεί με κατάρρευση τα πάντα.
Ο νόμος της Γερμανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής είναι ένας και αδυσώπητος. Θα ματώσετε τους λαούς για να επιβιώσει το Ευρώ! Πόσο λίγο κράτησαν οι διαβεβαιώσεις ότι η στήριξη της Ισπανίας αφορά μόνο τον τραπεζιτικό μηχανισμό της. Ο ανθρακωρύχος ξέρει καλά όταν μιλάει για ένα μέλλον πιο μαύρο και από το κάρβουνο. Απευθύνεται στο Ισπανικό Κράτος και στους απλούς συμπολίτες του, εξηγεί απλά ότι όταν θα εξαφανιστεί ακόμα και το φαί από το τραπέζι της πλειοψηφίας του λαού, οι μέρες θα είναι για όλους μαύρες, και για τους πάνω και για τους κάτω. Και οι μύθοι τότε δεν θα σώσουν την Ευρώπη του Ευρώ.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην Μαδρίτη, κατά των μέτρων λιτότητας, με την αστυνομία να απαντά με πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές που εκτόξευσαν πέτρες και μπουκάλια. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές, πέταξαν πυροτεχνήματα, μπουκάλια και πέτρες κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πέντε άτομα συνελήφθησαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι διαδηλωτές συμπαραστέκονταν στους ανθρακωρύχους που έφτασαν χθες αργά στην πρωτεύουσα κλιμακώνοντας τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους κατά των περικοπών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Με 600 λεωφορεία, ανθρακωρύχοι από διάφορες περιοχές της χώρας έφθασαν χθες βράδυ στη Μαδρίτη και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, συγκεντρώθηκαν με αναμμένα τα φώτα που διαθέτουν τα κράνη τους στην εμβληματική πλατεία της πρωτεύσας, Πουέρτα Ντελ Σολ. Κάποιοι είχαν διανύσει 400 χιλιόμετρα περπατώντας για περισσότερες από 20 ημέρες, από τον βορρά προς την πρωτεύουσα, στα πλαίσια της αποκαλούμενης «μαύρης πορείας». Συνδικαλιστές αλλά και απλοί πολίτες, βρέθηκαν στο πλευρό των ανθρακωρύχων που διαμαρτύρονται για τις περικοπές ύψους 60% στις επιχορηγήσεις των ανθρακωρυχείων, κάτι που σημαίνει ότι το ποσό της επιδότησης θα μειωθεί από τα 301 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πέρυσι, στα 111 εκατομμύρια ευρώ φέτος. Τα συνδικάτα λένε ότι οι εν λόγω περικοπές απειλούν 30.000 θέσεις εργασίας και θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ταφόπλακα για τον συγκεκριμένο τομέα της βιομηχανίας.
Η ισπανική κυβέρνηση από την άλλη, υποστηρίζει ότι καταβάλλει δυσανάλογα υψηλές επιχορηγήσεις σε ένα μικρό και μη κερδοφόρο κομμάτι της οικονομίας. «Ζητούμε απλώς να κόψουν 10% αντί για 60%. Αν δεν μας δώσουν σημασία, θα επιστρέψουμε, με δυναμίτη» είπε στο πρακτορείο Reuters, ο 41χρονος Κάρλος Μάρκος, ανθρακωρύχος εδώ και 23 χρόνια. «Πρέπει να βγούμε στους δρόμους να δώσουμε μάχη, γιατί πλησιάζει η ώρα που δεν θα έχουμε αρκετά για να φάμε» τόνισε ο 38χρονος συνάδελφός του, Χοσέ Ραμόν Πελάζ. Οι ανθρακωρύχοι κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο βιομηχανίας, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως: «Ραχόι, το μέλλον σου είναι πιο μαύρο από το κάρβουνό μας», ενώ σημειώθηκαν επεισόδια όταν διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και πέτρες προς την αστυνομία που απάντησε με πλαστικές σφαίρες.

Την ίδια ώρα ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωνε νέα μέτρα λιτότητας ύψους 65 δισ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και η αύξηση του ΦΠΑ, από το 18% στο 21%.

Πηγή:antapocrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :